Jóhannsson heeft één doel: ‘Topscorer van Eredivisie worden’

By
Updated: augustus 4, 2014

Jóhannsson is herstellende van zijn enkelblessure waar hij half juli aan is geopereerd. De Alkmaarse spits is volledig gericht op zijn revalidatie en dat ziet er veelbelovend uit. Hij wil nog sterker terugkomen en topscorer worden van de Eredivisie.

“Het gaat nu elke dag weer wat beter met me. De operatie is goed gegaan. Dat geldt nu ook voor het herstelproces. I’m on the right track.”, zegt de Amerikaan, die eind vorige week terugkeerde in Alkmaar. “Ik kan nu nog moeilijk inschatten wanneer ik weer speelklaar ben. Als het aan mij zou liggen, zou dat bij de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles al zo zijn. Of in ieder geval bij de tweede, thuis tegen Ajax. Dat is voor ons de grootste wedstrijd van het jaar. We moeten afwachten of dat realistisch is. Ik doe mijn best.”

“Toen het WK begon, kampte ik met verschillende lichamelijke ongemakken, waaronder mijn enkel. Bondscoach Jürgen Klinsmann wist daarvan en de medische staf heeft er alles aan gedaan om me fit te krijgen”, blikt de spits terug. “Ik weet niet of dat de reden is dat ik maar één wedstrijd gespeeld heb, maar ik kon in ieder geval niet altijd 100 procent geven tijdens de trainingen. Dat was teleurstellend en is Klinsmann natuurlijk ook niet ontgaan. Maar of dat de reden is dat ik niet meer speelde? Dat weet ik niet.”

Jóhannsson: “Dat we met Team USA de achtste finales hebben gehaald, is uiteindelijk wel een goed resultaat voor ons, al hadden we nog wel wat verder willen komen. Niet veel mensen zullen verwacht hebben dat wij een poule met onder meer Duitsland en Portugal zouden overleven. Wij zelf overigens wel, het was totaal geen verrassing voor ons. Dat we vervolgens verloren van België, was zwaar om te ervaren. Het scheelde niets of we zaten in de kwartfinales.”

Afgelopen seizoen werd Jóhannsson AZ’s topscorer met zeventien competitietreffers. “Dit seizoen wil ik topscorer van de Eredivisie worden. Daar ga ik volledig voor.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. oma

  4 augustus 2014 at 15:27

  zorg eerst maar dat je weer honderd procent wordt jongeman.
  dan zien we wel verder.

 2. Timon

  4 augustus 2014 at 21:52

  Had die penalty thuis tegen Ajax maar benut…………

  • NHN

   5 augustus 2014 at 12:30

   Precies, eigenlijk zit deze hele wedstrijd me nog steeds dwars.
   Maar het is ‘m vergeven als hij dit seizoen, AZ wel naar een prijs schiet. (Of zoiets, als het maar ergens op lijkt, heb geen zin in weer een jaar voor nop spelen)

 3. Maarten2802

  5 augustus 2014 at 13:24

  Ik ben tevreden als ze serieus hebben mee gedaan voor directe plaatsing Europees. Ook zou het mooi zijn als ze in de beker ver komen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *