‘Red Bull mogelijke nieuwe sponsor van AZ’

By
Updated: oktober 19, 2009
'Red Bull mogelijke nieuwe sponsor van AZ'

AZ wacht met spanning af wat er komende week gaat gebeuren met DSB Beheer. Maandag werd de tak DSB Bank failliet verklaard, wat er gebeurt met DSB Beheer is nog onduidelijk. De Alkmaarse club wacht de ontwikkelingen af.

Dirk Scheringa is voor honderd procent eigenaar van AZ. Het aandelenpakket van de bestuurder is ondergebracht bij DSB Beheer. De preses kreeg maandag te horen dat DSB Bank, de hoofdsponsor van AZ, failliet werd verklaard. DSB Beheer, waar de bank onderdeel van uitmaakt, ontsnapt voorlopig nog aan de curator, maar of dit ook zo blijft is nog maar de vraag.

Mocht ook DSB Beheer aangepakt worden bestaat de kans dat Scheringa zich genoodzaakt ziet afstand te doen van de aandelen van de Alkmaarse club. In dat geval zou AZ op zoek moeten naar een nieuwe eigenaar.

Inmiddels doen verschillende geruchten de ronde. De meest hardnekkige betreft Red Bull. Het bedrijf zou zich in Alkmaar gemeld hebben in een poging AZ over te nemen. Die verhalen zijn echter niet op waarheid gebaseerd, zo laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten aan VoetbalPrimeur.

“Als dat zo zou zijn, dan zou het management daar vanaf moeten weten. Dat is niet het geval. Er hebben zich op dit moment geen partijen gemeld die AZ willen overnemen. In dat stadium zijn we nu ook nog niet beland. Eerst moeten we de ontwikkelingen van deze week afwachten”, aldus Gerbrands.

Dat juist de naam Red Bull in Alkmaar genoemd wordt, is niet helemaal uit de lucht gegrepen. De producent van energiedranken meldde zich enkele jaren terug ook al eens bij AZ. “Red Bull heeft toen geïnformeerd of het mogelijk was om zich als shirtsponsor aan AZ te verbinden”, erkent Gerbrands.

“Wij hebben daar toen op gereageerd. Vervolgens kwam de vraag of het ook mogelijk was om de hele club over te nemen, iets wat Red Bull in die periode vaker deed. Wij hebben toen te kennen gegeven dat dat niet tot de opties behoorde.”

Red Bull kent wereldwijd vijf ‘voetbalfilialen’. De bekendste club is gevestigd in Salburg. Daarnaast bezit het bedrijf clubs in Duitsland (Leipzig), Ghana, New York (VS) en Brazilië. Bron: Voetbalprimeur.nl

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *