AZ kansloos tegen 10 man van Hoffenheim

By
Updated: juli 31, 2014

AZ heeft in Zwitserland niet kunnen winnen van 1899 Hoffenheim. De Duitsers waren met 3-0 te sterk in het oefenduel.

Hoffenheim speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, want Roberto Firmino kreeg in de 25ste minuut direct rood voor een harde overtreding op Nemanja Gudelj. Het lukte AZ echter niet zijn overtalsituatie om te zetten in een overwinning.

Twaalf minuten na rust kwam Hoffenheim op voorsprong via Sebastian Rudy, die een vrije trap omzette in een doelpunt. Anthony Modeste maakte er twintig minuten voor tijd op aangeven van Adam Szalai ook nog 2-0 van. Ook een derde tegentreffer bleef AZ niet bespaard. Deze kwam vlak voor tijd op naam van Sejad Salihovic.

Het is de eerste nederlaag van AZ deze oefencampagne. De Alkmaarders spelen op 9 augustus hun eerste competitiewedstrijd, uit tegen Heracles Almelo. Bron: VI

22 Comments

 1. Jay

  31 juli 2014 at 17:22

  Het goede gevoel is bij mij meteen verdwenen. Er is blijkbaar nog een hoop werk aan de winkel. Als je kansloos bent tegen 10 man van een Duitse middenmotor, heb je volgens mij wel een groot probleem. Laten we maar hopen dat het komt omdat het “maar” een oefenwedstrijd was.

  • VakZer

   31 juli 2014 at 17:30

   Vrijetrap, afstandsschot en counter. De counter kan maar die andere twee goals zijn weer het bewijs dat die grabbelaar op doel weg moet. Wat een prutser die Esteban.

  • Jeroen

   31 juli 2014 at 18:04

   Mwah ik hecht er niet teveel waarde aan. Esteban had waarschijnlijk weer een slechte dag. Laten we wel hopen dat Marco dat ook heeft gezien. Voor de rest zie je dat we naast Johannsson en Tankovic geen scorende spitsen hebben. Dat is zorgwekkend. Hopelijk komt Stewart vlug met transfernieuws.

   • oma

    1 augustus 2014 at 07:07

    is de Winter dan nog slechter dan Esteban?
    dat hou je haast niet voor mogelijk.
    dat Esteban aldoor de voorkeur krijgt?

 2. brandon

  31 juli 2014 at 18:17

  Jeroen hier moet je juist heel veel waarde aan hechten. Het is bijna het begin van de competitie en iedereen weet ook jij dat de eerste klap een daalder waard is. Maar geloof mij nu maar zonder keeper en spits winnen we niet een wedstrijd. Die Esteban kan er helemaal niets van dat is de grootste doorn in mijn ogen en van velen en zonder spits maken we helemaal niets klaar.

 3. Leo

  31 juli 2014 at 18:26

  Gezien de oefencampagne is Esteban opnieuw. onze eerste keeper. Jammer dat de Winter weer geen kans krijgt. Tijd voor hem om te vertrekken.

 4. Timon

  31 juli 2014 at 18:31

  Lekker Stewart,goed beleid……”……………,niveau die sukkel vanFeyenoord, geen schulden maar brandhout op het veld.Je zou daar toch supporter zijn,snak je een keer naar Europees voetbal . Opa Mathijssen…….Wat verdienen die leden nou? Niemand die eens optreedt?

  • oma

   1 augustus 2014 at 07:18

   wat wil je nou Timon?
   als ze en spits willen halen die tegen de twee miljoen moet kosten wat een verbetering is dan heb je commentaar van niet doen.
   weet je wel wat je wil?
   je heb zoveel commentaar,ik daag je uit om een lijstje temaken met spelers die jij bij AZ zou willen zien.
   die haalbaar zijn.
   maar daar ben je telaf voor,dit is al eens aan je gevraagd,door iemand.
   laat zien dat je een flinke vent bent en kom er mee.
   commentaar geven kan iedereen.

   • woonwagenpower

    1 augustus 2014 at 08:35

    Oma, prima verwoord, maar ik denk dat we kunnen wachten tot we een ons wegen.
    Net wat U zegt, geen lef.

    • oma

     1 augustus 2014 at 10:07

     ik word moe van die vent.
     laat hem dan eens met zijn visie komen.
     en zeiken over Feyenoord wat hebben wij daar op deze site mee temaken.
     blijf bij AZ.
     ga naar vetbalprimeur of een andere site als je over Feyenoord wil zeiken.

   • woonwagenpower

    1 augustus 2014 at 08:35

    Oma, prima verwoord, maar ik denk dat we kunnen wachten tot we een ons wegen.
    Net wat U zegt, geen lef.

 5. De echte supporter

  31 juli 2014 at 18:57

  Ik kan het niet beoordelen. Heb de wedstrijd niet gezien, maar tegen 10 man hadden we toch wel iets mogen doen. Nog een drukke week voor de nodige reparaties

 6. Gerrit Vooijs

  31 juli 2014 at 19:30

  Wat kunnen we met zekerheid afleiden. AZ speelde de gehele wedstrijd met Esteban, Poulsen, Wuytens, Gouweleeuw, Ortiz, Gudelj en Henriksen. Dat zijn dus de zekerheidjes. Voorin en rechtsachter is Van Basten nog niet overtuigd.
  Voor rust werd het bovenstaande 7-tal aangevuld met Mattias, Hupperts , Babelj en Berghuis.
  Na rust met Haps, Rosheuvel, Haye en Overtoom. Geen afmaker meer en eigenlijk maar 1 aanvaller.

  Jammer want dit is natuurlijk een aanfluiting om na rust met 10 man in een 442 met maar 1 vleugelaanvaller en 5 middenvelders te spelen.
  Dit duel is op deze manier niet serieus benaderd en er kan dus niet veel waarde aan worden toegekend.

  Nu moet ik de poule gaan invullen zonder ook maar een idee te hebben hoe goed AZ is zonder Aron.
  Dat wordt wat.
  Ik ga hem volgende week invullen want nu zou ik AZ te laag inschatten denk ik 😉

  Nu ben ik benieuwd hoe Stewart hierop reageert. Regeert de waan van de dag en trekt hij zijn beurs open of blijft hij standvastig.

 7. KeesK in Paraguay

  31 juli 2014 at 20:51

  Toch opvallend dat ook Basten voor de Costa Ricaanse sluitpost kiest. Ga er van uit dat uiteindelijk de besten in de opstelling komen en dat dit t is waar alle reeds getemperde hoop t mee moet stellen. Gezien de geringe veranderingen verwacht ik niet veel beters dan onder Verbeek/Advocaat van de laatste twee seizoenen.

 8. Ruud

  1 augustus 2014 at 08:11

  In Europa hebben we dus niets te zoeken meer. Ik hoop dat we dan na 2009 weer kampioen worden zonder Europees voetbal.

 9. woonwagenpower

  1 augustus 2014 at 08:32

  Ik denk dat het elftal nog niet in balans is, met deze gegevens zou Marco overleg moeten voeren met Stewart.
  Heeft AZ als doelstelling middenmoot, dan hoeft er niets bij, maar heeft AZ net als iedere topsporter, de drang om voor de prijzen mee te doen, dan mag AZ wel iets duidelijker zijn en spijkers met koppen slaan. Misschien tovert Marco straks wel iets moois uit de jeugd, anders zal , als AZ voor prijzen gaat, ook de knip moeten worden getrokken. Een jonge scorende spits zal niet mee vallen( want die wil straks niet op de bank) maar een spits in de herfst van zijn loopbaan , als stand in dat moet toch haalbaar zijn. Stewart heeft toch een groot netwerk van makelaars en spelers in zijn bestand.
  Verder denk ik dat als AZ werk gaat maken van een degelijke rechtsback, er zeker in zal slagen. Het middenveld heb ik wel vertrouwen in.
  Als ik het verkeerd zie, laat het me weten beste AZ liefhebbers.

 10. AZ WOMAN

  1 augustus 2014 at 09:02

  Stewart, haal van Duinen, investeer als het nog is!
  Krijgt Ado Den Haag van ons Advic, Stoffel, Esteban en Janneke Wuytens erbij.
  Wel eens van een bezem gehoord Stewart?
  AZ heeft miljoenen in de spaarpot, ik las een paar weken geleden in het blad voetbal international dat AZ de afgelopen vijf jaar voor iets van 45 miljoen heeft verkocht, daarmee zijn schuld eisers afbetaald, maar er in mijn beleving nog genoeg in de spaarpot, denk alleen maar aan de 6 miljoen vorig jaar aan Europese inkomsten van de Uefa.
  Stewart wil toch ook een vol stadion?
  Stewart wil toch ook om de prijzen mee doen?

 11. Jay

  1 augustus 2014 at 11:51

  Hoewel ik ook hoop dat van Duinen komt, is het natuurlijk niet zo dat we dan inene wel mee gaan doen om de prijzen. Het is een nuttige speler voor AZ, maar ook weer niet van wereldklasse.

  Maargoed, Groningen, Feyenoord en PSV speelden ook als brandhout, dus we zijn niet de enigen waarbij het nog niet helemaal lekker loopt.

 12. gerard

  1 augustus 2014 at 15:43

  Ik blijf zeggen dat sinds het vertrek van Martens we geen spelbepaler meer hebben gehad.
  Er zit weinig verrassing en creativiteit in het spel van AZ.
  Johannsson stond vorig seizoen met regelmaat op een eiland en dat zullen ook eventueel van Duinen, Tankovic of wie je ook in de spits wil parkeren.
  Met Gudelj en Ortiz heb je de beste balafpakkers van de eredivisie maar om daar nog Henriksen (net zoals voorheen met Elm) bij te zetten maakt het er allemaal niet creativer op. Er zit te weinig diepgang en verrassing om de voorhoede aan te spelen.
  AZ zou er goed aan doen niet alleen nog voor een spits te gaan maar ook voor een spelbepaler en het heeft er de financiele middelen voor

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *