AZ vandaag toch nog even Europa in…

By
Updated: juli 31, 2014

AZ is gisteren vertrokken naar Zwitserland voor een oefenduel tegen Hoffenheim die vandaag op de planning staat. Een mooie krachtmeting om te zien hoe AZ, een week voor de start van het nieuwe seizoen, er voorstaat. Dus toch nog een vleugje Europees voetbal dit seizoen.

Gudelj baalt er nog steeds van dat AZ zich niet wist te plaatsen voor Europees voetbal. ‘Een beetje wel natuurlijk, maar ik heb het achter me gelaten. Je kunt wel blijven jammeren dat je geen Europees voetbal hebt gehaald, maar daar heb je ook niks aan. We hebben het niet gehaald, het is niet anders. Nu moeten we er komend seizoen alles aan doen om het wel weer te halen.’ Overigens heeft de middenvelder de wedstrijden van Groningen en Aberdeen niet gekeken. ‘Het is toch wel zuur om de club te zien spelen die ons heeft uitgeschakeld in de play-offs. Al vind ik het wel jammer dat ze er nu al uit zijn. Ook andere clubs gun je succes in Europa.’ Waar de slechte prestaties van Groningen aan heeft gelegen? ‘Misschien toch onervarenheid. Het was best nieuw voor ze, dat kan hebben meegespeeld.’

Met Hoffenheim heeft AZ vanmiddag (15:00 red.) een geduchte tegenstander. ‘We wilden in deze week, zo aan het eind van de voorbereiding, een sterke tegenstander. We hadden wel al een club ‘in optie’, maar die zouden we afzeggen als er iets beters kwam,’ aldus Stewart. Overigens worden alle kosten voor AZ betaald door de Duitse club die met 26miljoen aan tv-gelden een stuk grotere begroting heeft dan de opponent van vandaag. ‘Als je in april of mei zo’n club regelt, kost het veel geld. Nu krijgen we alle kosten vergoed.’

Overigens kun je de wedstrijd volgen via het Twitter account van AZ.

9 Comments

 1. Lex van der Gun

  31 juli 2014 at 14:13

  Ook wel fijn dat ze er uit liggen dan kunnen ze zich volledig op de competitie en beker richten en hebben ze niet meer zo druk schema

 2. Lex van der Gun

  31 juli 2014 at 16:18

  Shit 1-0

 3. brandon

  31 juli 2014 at 16:28

  Zoals al eerder aangegeven AZ gaat vechten tegen degradatie tegen 10 man van Hoffenheim 2-0 achter. Als AZ niet snel ingrijpt zullen we de 25 doelpunten in de competitie niet halen.

  • Lex van der Gun

   31 juli 2014 at 17:09

   We zullen zien gelukkig was dit een oefen weds

  • Jeroen

   31 juli 2014 at 18:05

   Het is maar een oefenwedstrijd. Toch geeft het wel aan dat we slecht scoren. Laten we dus nog maar even een spits erbij kopen 😉

 4. brandon

  31 juli 2014 at 16:57

  3-0zonder keeper en spits is jupiler leauqe. Wordt wakker Stewart of rot op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *