Update: Van Duinen hoopt transfer spoedig af te ronden; ADO veegt bod van tafel

By
Updated: juli 31, 2014

Mike van Duinen kan niet wachten totdat AZ en ADO Den Haag een akkoord hebben bereikt. De 22-jarige spits moet in Alkmaar de vervanger gaan worden van Avdic, die in een jaar tijd niemand heeft weten te overtuigen.

Het enige nadeel voor AZ is dat ADO niet meer in financiele nood verkeerd, en daardoor elk bedrag kunnen vragen wat ze willen. Mocht de transfer doorgaan, dan zal dat voor ADO waarschijnlijk een clubrecord worden. Op dit moment staat het record op 1.5 miljoen euro voor de verkoop van Janmaat aan sc Heerenveen.

Zelf hoopt Mike dat de transfer spoedig afgerond zal worden. ‘AZ is al jaren op het niveau waar ADO over een paar jaar hoopt te zijn. Het lijkt me als aanvaller schitterend om te werken met Marco van Basten. Niks ten nadele van Fraser, maar Van Basten was een van de beste spitsen ter wereld.’

Update 11:30 31/7/2014

Het bod van AZ is door de leiding van ADO van tafelgeveegd. De hoogte van het bod is niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om ongeveer 1 miljoen euro. ADO is bereid mee te werken aan een transfer, maar dan wel voor een bedrag van rond de 2 miljoen euro.

Overigens is de huidige coach van ADO ‘not amused’. ‘Als je als ADO wilt groeien, moet je niet een van je beste spelers verkopen. Ik probeer de clubleiding daarvan te overtuigen,’ aldus Fraser.

19 Comments

 1. Fabian

  31 juli 2014 at 09:53

  Mocht het waar zijn is dit een mooie aankoop, maar pas aub op dat we er niet te veel voor betalen.

 2. NHN

  31 juli 2014 at 10:06

  Als dit werkelijk zo is, dan klinkt het wel goed natuurlijk. Laat AZ nog maar wat steggelen met die prijs. Maar ik denk dat je deze gozer (zo te zien wil hij zelf ook graag) gewoon moet inlijven.
  We waren allemaal zo doodziek van die koopjeslust bij AZ, dit is nu toch een ander verhaal. Natuurlijk, moet je niet teveel uitgeven, da’s een feit. Maar het hele idee achter van Duinen vindt ik een goede.
  We hebben een spits nodig, hij wil graag,het feit dat Van Basten trainer is werpt toch weer zijn vruchten af, en ik denk dat er muziek zit in deze jongen.

 3. oma

  31 juli 2014 at 11:24

  er is een nadeel ADO hoeft niet zo nodig teverkopen.
  sinds die Chinese sponsor er is.

  • Jeroen

   31 juli 2014 at 11:38

   Inderdaad Oma. Het is overigens ook net bekendgemaakt dat ADO het bod van tafel heeft geveegd. Aan AZ om het bod te verhogen, of een andere spits aan te trekken. Ben benieuwd.

   • oma

    31 juli 2014 at 12:10

    laat AZ dan maar gauw de knop doorhakken,en bied 2 miljoen.
    als Feyenoord 3.5 betaald voor Basacikolu,die ook een contract als ik het goed heb tot 2016 had,is die 2 miljoen echt niet teveel.
    vergeet niet hij kan meteen meespelen.
    wat wil je nog meer?

    • Lex van der Gun

     31 juli 2014 at 12:51

     Idd AZ heeft een begroting van 26 miljoen dan zou 2 mil wel kunnen voor van Duinen.

     • Lex van der Gun

      31 juli 2014 at 12:52

      En als je kijkt naar gelijkwaardige clubs bijv: groningen die heeft een begroting van 18 mil

 4. brandon

  31 juli 2014 at 12:21

  Az moet snel beslissen anders staan we tot dat Aaron weer fit is op minder dan 5 doelpunten en ook heel weinig punten.Dan wordt het degradatievoetbal en daar zijn we gezien de geschiedenis niet echt goed in Dus een sits is noodzaak.

 5. Timon

  31 juli 2014 at 12:46

  Niet doen, gewoon starten met de Tank en wat op de vleugels.Ook met van Duinen win je niet bij Heracles uit noch thuis van Ajax. Met dit jochie worden wij niet beter. Paniek voetbal bij Feyenoord, uitgeschakeld Europees nog speler kopen,Austalier eind loopbaan en knulletje die alles nog moet bewijzen.Dat heet dan beleid en visie! Ondertussen draait die club slechter dan ooit! Geen enkel fatsoenlijk bedrijf zou dit aan zijn aandeelhouders kunnen verkopen.Dus zeker niet aan de supporters!

  • Jeroen

   31 juli 2014 at 13:09

   Ja wat Feyenoord aan het doen is slaat nergens op. Ze hebben nu 3 ouwe kerels in de verdediging. Ze mogen blij zijn als ze aansluiting weten te houden met de top-5. Die flankspeler van Heerenveen is leuk, maar nog erg jong en je weet niet of het er helemaal uit gaat komen. Daarnaast 3.5 miljoen is gewoon way too much.

  • oma

   31 juli 2014 at 17:20

   niet doen hoor geen spits kopen,vandaag weer met 3-0 het schip in,maar geen spits kopen.
   en maar klagen dat drie seizoenkaarten 900 euro kost.
   maar geen spits kopen voor 2 miljoen.

 6. Harm

  31 juli 2014 at 12:52

  Niet te hoog bieden inderdaad. voor 2 mil heb je een goede jonge spits voor als je geluk heb met scouten!

 7. Lex van der Gun

  31 juli 2014 at 12:58

  Ik hoop dat AZ Ziyech nog gaat aantrekken dan zouden ze wel eens om de 1e 2e 3e plek kunnen meedoen

  • Jeroen

   31 juli 2014 at 13:11

   Ziyech komt denk ik niet meer. Hij heeft gezegd dat AZ geen stap vooruit is. Overigens denk ik dat hij daarvan zal terugkomen als er geen enkele andere club zich voor hem meldt. AZ betaald gewoon beter dan Heerenveen. De vraag is of je 4 miljoen euro moet betalen aan een speler die toch niet echt graag komt. Daarnaast, wie moet er dan uit het basiselftal? Ik zie liever dat Haye wat meer speelminuten gaat krijgen.

   • Lex van der Gun

    31 juli 2014 at 15:12

    AZ heeft nog een goeie spits nodig en nog een ervaren goede verdediger nodig want de verdediging in niet al te best.

 8. gerard

  31 juli 2014 at 13:45

  Ik heb al zijn goals nog eens bekijken van de afgelopen 3 seizoenen, maar die van Duinen heeft echt wel wat.
  Ik zie hem graag komen want denk echt dat die kan uit groeien tot een zeer waardevolle speler voor AZ.
  En Ziyech je weet het toch maar nooit… Stewart had vorig seizoen 3 spelers op zijn lijstje: Hupperts, van Duinen en Ziyech.
  Hupperts is binnen, van Duinen worden serieuze pogingen toe gedaan en wie weet speelt er nog wel iets op de achtergrond. Heerenveen kan zich echt niet permiteren 2 a 3 miljoen door de neus te boren als de speler over een seizoen gratis de poort uit kan lopen.

 9. KeesK in Paraguay

  31 juli 2014 at 14:05

  Dat Mike van Duinen van de Zuid-Hollandse naar de Noord-Hollandse duinen wil verhuizen is al in het voordeel van AZ. De aantrekkingskracht van de naam van Basten zal ongetwijfeld zijn magnetische werking niet missen. De Haagse bluffers vragen twee, AZ biedt er eentje dus ergens niet te ver van het midden komen ze er misschien wel uit. Ik wacht nog steeds even met het invullen van de poule… 🙂 AZ moet weer terug naar Europees want de rest van de ‘Hollandse glorie’ laten het alweer jammerlijk afweten. Wat een afgang wordt dat weer dit seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *