AZ opgelucht: Gudelj blijft in Alkmaar

By
Updated: juli 28, 2014

AZ en de fans hoeven niet te vrezen dat Nemanja Gudelj dit jaar gaat vertrekken. De middenvelder speelt pas zijn eerste seizoen voor de Alkmaarders, maar werd vanwege zijn prestaties al in verband gebracht met FC Porto en Fiorentina. Volgens het Algemeen Dagblad heeft hij aan technisch directeur Stewart laten weten AZ trouw te blijven.

De 22-jarige middenvelder vindt het beter om zich nog even door te ontwikkelen op Nederlandse bodem alvorens te vertrekken naar een Europese topclub. Met dit besluit maakt hij een hoop mensen blij, waardonder zijn nieuwe coach Marco van Basten. Die ziet in zijn nieuwe aanvoerder een zeer belangrijke rol weggelegd. ‘Gudelj is de spil van het team. Hij maakt een heel sterke indruk, is erg dit en loopt voorop in de strijd. Zijn houding is goed en hij geeft goede aanwijzingen,’ aldus Van Basten.

10 Comments

 1. woonwagenpower

  28 juli 2014 at 09:24

  Op de eerste plaats wil ik Jeroen een compliment maken, voor de vernieuwde FanvanAZ site, het ziet er mooi uit.
  Heel blij werd ik, dat ik las dat Gudelj in Alkmaar blijft.
  Uiteindelijk ben ik ook heel benieuwd naar Marco zijn basis elf, worden er nog 1 of 2 spelers aangetrokken? Worden er nog spelers verkocht, of verhuurd?
  Om welke plaats wil AZ dit jaar meedoen, Europees voetbal of zit er nog meer in het vat? Ik ben benieuwd wat jullie als mede AZ liefhebbers er van denken.

 2. gerard

  28 juli 2014 at 09:47

  Voor mij is het nog een groot raadsel waar AZ dit seizoen naar toe wil en of het toch niet heel stiekem behalve met een spits nog met een speler bezig is voor het komende seizoen.
  VI melde dat AZ in januari bereid as voor Ziyech een bedrag uit te geven van zo’n 4 miljoen maar dat toen de speler zelf niet wilde overstappen naar AZ. Gezien we nog maar een fractie van dat bedrag hebben uitgegeven zal veel afhangen wat van Basten zijn oordeel is over de huidige selectie tijdens de voorbereiding. Is hij tevreden met nog een backup spits of denkt hij toch nog op een bepaalde positie een versterking nodig te hebben om sportief weer de nodige progressie te maken.

 3. AZ WOMAN

  28 juli 2014 at 11:25

  Mooie site Jeroen.
  Wat is wijs?
  Spelers verkopen/verhuren?
  Spelers aantrekken?
  Waar wil AZ dit seizoen naar toe?
  Europees voetbal, kampioenschap, Beker winnaar?
  Wie het weet mag het zeggen.

  • Jeroen

   28 juli 2014 at 11:30

   Bedankt AZ Woman 😀 mocht je nog tips hebben voor de site, dan hoor ik ze graag. Dat gelt overigens voor iedereen.

 4. Jeroen

  28 juli 2014 at 11:38

  Als AZ voor het kampioenschap zou willen gaan, dan hadden ze wel extra spelers gekocht. Dan zou een type als Ziyech moeten worden gehaald. Of dat gaat gebeuren… geen idee.

  Ooit hebben ze gezegd dat ze eens in de vijf jaar willen meedoen om de titel. Toch denk ik dat de selectie daar nu niet goed genoeg voor is.

  In de verdediging zouden we dan sterker moeten worden. Wuytens/Hoedt/Luckassen allemaal leuke spelers, maar daar wordt je geen kampioen mee. Zij zijn leuk voor de breedte. Dus ik zou zeggen dat we dan een verdediger erbij moeten hebben.

  Het middenveld is redelijk gevuld. Ortiz, Henriksen en Gudelj zullen wel basisspeler worden. Dan heb je met Overtoom, Elm, Gorter en Haye leuke vervangers.

  Voorhoede missen we een scorende spits mocht Johannsson niet spelen. Of Tankovic deze rol kan overnemen weet ik nog niet. Hij lijkt het leuk te doen in de voorbereiding. Met Hupperts en Berghuis heb je leuke flankspelers. Dus ipv die plekken te versterken zie ik liefst een nieuwe aanvallende middenvelder komen. Eentje die wat creativiteit in het elftal weet te brengen. Berghuis kan dat, maar hij komt beter tot zijn recht op de vleugels. Of Henriksen de nieuwe nummer 10 kan worden? Misschien. Dat was wel zijn positie toen hij nog speelde in Noorwegen. Ik ben alleen bang dat hij onvoldoende creativiteit weet te brengen.

  Overigens hoop ik nog dat Esteban vertrekt. Maar zal er een club voor hem zijn??

 5. oma

  28 juli 2014 at 15:13

  heel mooie dat deze jongen blijft een wijs besluit van hem.
  niet allen voor AZ maar ook voor zijn ontwikkeling.

  iets anders volgens Voetbalprimeur is de spits van het Franse Lorient in beeld bij AZ!
  het zou gaan om Vincent Aboubakar.

  • oma

   28 juli 2014 at 15:23

   dit bericht wordt ook op de VI site vermeldt.

   • Jeroen

    28 juli 2014 at 15:54

    Bedankt Oma! Bericht staat inmiddels op Fan van AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *