Voorbeschouwing: FC Twente – AZ

By
Updated: oktober 17, 2009
Voorbeschouwing: FC Twente - AZ

Krijgt Koeman AZ nog op de rails? Krijgen we eindelijk weer eens een goede wedstrijd te zien? De laatste wedstrijd tegen NAC werd dan wel gewonnen, maar er zat nog geen overtuiging in het spel. Vanavond is de aftrap van een loodzware week, want eerst uit bij FC Twente om dinsdag Arsenal in eigen huis te ontvangen. Volgende week zondag komt ook Ajax nog even op bezoek. Kortom, een zeer zwaar programma waar AZ zich doorheen moet worstelen. Gezien de hektiek rond de hoofdsponsor is er geen sprake geweest van een goede voorbereiding. Wij zijn benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Wat denk jij?

Koeman is zoals gewoonlijk vrij rustig onder de perikelen bij de hoofdsponsor DSB en het zware programma wat AZ te wachten staat. “We kunnen Dirk Scheringa geen beter presentje geven dan te winnen van FC Twente,” aldus Koeman.

Afgelopen weken werden nog belangrijke interland wedstrijden gespeeld. Toch was de complete selectie aanwezig bij de vrijdag training. “Ik verwacht dat tenminste één van de jongens die gisteren zijn geland niet 100 procent fit is. Of Romero gefocust is? Ik zal hem vragen of ik hem moet op stellen. We hebben namelijk keepers genoeg. Maar hij zal we ja zeggen,” aldus Koeman.

FC Twente is altijd een moeilijke tegenstander geweest. Vooral dit seizoen lijkt het erop dat ze niet te verslaan zijn. “Hun elftal zit goed in elkaar. Ze staan niet voor niets bovenaan. Ik heb dit seizoen geen ploeg gezien die beter is dan FC Twente. Ze zitten nu in een fase dat het niet tegenzit. Twente heeft een vaste ploeg en ze hebben veel duidelijkheid en vertrouwen.” Kortom, we kunnen ons klaarmaken voor een zware wedstrijd in Enschede.

Geschiedenis

Za 28-2-2004 FC Twente – AZ 4-1
Zo 15-5-2005 FC Twente – AZ 3-0
Za 10-12-2005 FC Twente – AZ 1-3
Wo 27-12-2006 FC Twente – AZ 3-0
Zo 2-12-2007 FC Twente – AZ 2-1
Zo 3-5-2009 FC Twente – AZ 3-0

Zoals je ziet spreekt de geschiedenis niet in het voordeel van AZ. In de afgelopen jaren werd alleen in 2005 gewonnen van FC Twente. Zie hieronder de samenvatting van de wedstrijd die op 3 mei 2009 werd gespeeld.

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>