AZ spelers ongerust over kampioenspremie

By
Updated: oktober 15, 2009
AZ spelers ongerust over kampioenspremie

De selectiespelers van AZ hoeven ondanks de perikelen rond de DSB-bank niet te vrezen dat hun kampioenspremie niet wordt uitgekeerd. De club uit Alkmaar bankiert bij de Rabobank en ontspringt daarmee financiële tegenvallers. “Wij hebben daar al lange tijd onze rekening. Daarnaast is het zo, dat we het vanuit belangenverstrengeling niet bij de DSB-bank mochten onderbrengen”, stelt sportbestuurder Toon Gerbrands.

De algemeen directeur geeft donderdag in De Telegraaf toe dat er anders behoorlijke schade had kunnen ontstaan. “Want er staan regelmatig hoge bedragen op”, benadrukt de bestuurder van AZ. “Denk maar eens aan het geld dat wij van de UEFA ontvangen. Omdat wij gelieerd zijn aan DSB, worden wij als club strenger gecontroleerd dan andere verenigingen. Wij hebben regelmatig DNB over de vloer.”

Bij de spelers ontstond onrust, omdat ze de premie voor de landstitel nog niet hebben ontvangen. “Er is niets aan de hand. Het was afgesproken dat de premie uit de UEFA-gelden zou worden betaald. Deze worden nu via de KNVB uitgekeerd en zodra wij het binnen hebben, krijgen de spelers waar ze recht op hebben.” AZ ontvangt aan startgeld vanwege haar deelname aan de Champions League een bedrag van 3,8 miljoen euro. Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *