‘Lam transfervrij naar Zwolle’

By
Updated: juli 24, 2014

PEC Zwolle neemt Thomas Lam over van AZ. De bekerhouder nadert een akkoord met de 20-jarige verdediger over een meerjarige verbintenis. Lam komt bij AZ niet voor in de plannen van trainer Marco van Basten en mag de club uit Alkmaar zodoende transfervrij verlaten. Wel heeft AZ bij de deal een eventuele percentage op een doorverkoop van Lam bedongen.

De centrale verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, wordt vrijwel zeker deze week nog gepresenteerd bij PEC. Eerder deze week liet Zwolle-coach Ron Jans nog weten graag defensieve versterking te verwelkomen. Bij AZ werd in de Eredivisie sporadisch een beroep gedaan op het jeugdexponent. Gek genoeg wordt Lam één van de weinige spelers met Europese ervaring bij bekerwinnaar PEC. De Finse jeugdinternationals speelde vorig jaar met AZ mee in de poulewedstrijd tegen PAOK Saloniki en was daarin ook meteen trefzeker. Bron: AD
Overigens heeft AZ het nieuws nog niet bevestigd.

9 Comments

 1. Jeroen

  24 juli 2014 at 09:04

  Beste optie voor Lam. Bij AZ komt hij er toch niet echt doorheen. Overigens is het een aardige verdediger, maar twijfel of hij het niveau van AZ in zich heeft.

 2. NHN

  24 juli 2014 at 10:08

  Die gozer had toch een contract tot 2016?? Waarom mag hij dan transfervrij weg??
  Laat PEC er gewoon een paar ton voor neerleggen.
  AZ betaald 200.000 voor een rechtsback die een handvol wedstrijden in het beloftenteam van 020 heeft gespeeld, en hun eigen wisselspelers van het 1e gaan gratis weg. Slecht zakendoen. Het lijkt of AZ alweer aan het opleiden is voor andere clubs. Misschien dat er een hoog doorkooppercentage in die deal zit, omdat PEC vaak z’n spelers verkoopt met winst. Maar het blijft me raar overkomen.

  Over Lam zelf: volgens mij te licht. Aardige vent die paste in Earnies filosofie. (Dus zo’n ideale schoonzoon).
  Heeft z’n kansen niet gepakt. Ooit voor de leeuwen geworpen, dat pakte verkeerd uit. Rustig brengen lukte ook niet. Helaas. Die jongen kan best wel voetballen, maar als het doorbreken maar niet wil lukken, dan is dit een oplossing.
  Succes daar in Zwolle.

 3. gerard

  24 juli 2014 at 11:03

  Nog een stukje minder dan Reijnen, dus logisch dat van Basten zijn selectie wil verkleinen door onzekere factoren te willen verbannen!

 4. Gerritvooijs

  24 juli 2014 at 13:44

  Type Moisander. Goede trap en weinig fysiek. Moet het dus hebben van zijn techniek en het vertrouwen dat bij fouten mag maken om te groeien.
  Toevallig heeft Moisander ook de basis gelegd bij PEC.

 5. Jeroen

  24 juli 2014 at 22:55

  Even iets anders… Groningen alweer uitgeschakeld voor EL voetbal. Gaat toch nergens over. Wij hadden Aberdeen echt wel afgemaakt.

  • NHN

   24 juli 2014 at 23:20

   Precies,AZ mag dan geen topploeg hebben, maar met dergelijke tegenstanders rekent AZ gewoon af.
   Geeft maar weer eens aan hoezeer AZ, afgelopen seizoen in zijn eigen vingers heeft gesneden. Dankzij het instromen van prutsers als FC Groningen e.d raakt Nederland nog een EL plaats kwijt.
   En wordt het voor ons ook moeilijk om een EL ticket te bemachtigen via bijv. plaats 5.
   Hoop maar dat die bezopen na-competitie zo snel mogelijk wordt afgeschaft.
   EN AZ HAD VERDOMME DIE BEKER MOETEN WINNEN!
   Ik zie PEC hetzelfde doen als FC Groningen namelijk.
   EL zonder AZ is een aderlating voor Nederland. Daarom vond ik vorig seizoen echt een vreselijk seizoen.

   • Gerrit Vooijs

    25 juli 2014 at 20:30

    Dat AZ geen Europees voetbal speelt is voor een groot deel de schuld van Advocaat. Hij weigerde om de laatste duels de reserves in te zetten zodat de andere spelers even tijd kregen om zich op te kaden voor de Playoffs.
    Maar goed, met alle ervaring die AZ vorig seizoen had opgedaan had het zich nooit zo mogen blameren zoals in Groningen gebeurde.
    Juist die ervaring had AZ dat beetje extra moeten geven en dat is is helaas niet gebruikt. Dat mogen de spelers van AZ zichzelf aanrekenen.

    Btw weten we nog hoe AZ vorig jaar het Europees avontuur begon…… Dus of AZ zo gemakkelijk van Aberdeen had gewonnen ? Het is de start van een nieuw seizoen dus die eerste wedstrijden zijn toch een onzekere factor..

 6. Gerrit Vooijs

  25 juli 2014 at 20:32

  Jeroen, het ziet er goed uit ! !

  • Jeroen

   25 juli 2014 at 20:35

   Bedankt Gerrit! De komende dagen zal het nog wel wat rommelig zijn omdat ik steeds wat anders ga proberen. Ben nu ook achter de schermen druk bezig met het ontwerpen van een echte Fan van AZ logo 😉

   Overigens ging er vandaag iets mis, dus ik ben wat reacties verloren… helaas 🙁

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *