Scheringa blijft voorzitter AZ

By
Updated: oktober 13, 2009
Scheringa blijft voorzitter AZ

Dirk Scheringa blijft vooralsnog aan als voorzitter van AZ. Dat heeft Gerrit Valk, lid van de raad van commissarissen van de Alkmaarse club, dinsdag in het DSB Stadion bekendgemaakt tijdens een drukbezochte persconferentie.

,,Maar hij zal voorlopig geen actieve rol bij AZ vervullen”, liet Valk weten. ,,Hij zal niet actief deelnemen aan bestuursvergaderingen. Hij zal ook niet als voorzitter naar buiten treden. Of en op welke wijze Dirk Scheringa op langere termijn bij AZ betrokken blijft, valt nu nog niet aan te geven. Dat zal de toekomst uitwijzen.”

Valk: ,,We kunnen nu niet verwachten dat hij veel tijd en energie in de club steekt. Als de situatie verandert, zien we welverder. Dan weten we misschien ook of hij voorzitter van AZ blijft.”

De DSB Bank van Scheringa werd maandag onder curatele gesteld. Het bedrijf is hoofdsponsor van AZ. De Alkmaarse club zal het contract tot aan het einde van het seizoen uitdienen. Het sponsorbedrag voor dit seizoen is eerder dit jaar al naar de club overgemaakt.

,,Voor het volgende seizoen gaan we dus op zoek naar een nieuwe shirtsponsor”, legde algemeen directeur Toon Gerbrands uit. ,,De kans op verlenging van het huidige contract is er natuurlijk niet. Verder verandert er voor AZ en voor de spelers niet zoveel. Dat is een geruststellende boodschap.”

Volgens Gerbrands hoeft AZ niet bang te zijn voor een bezoek van de bewindvoerders van DSB. ,,De club heeft namelijk geen relatie met de DSB Bank. Wel met DSB Beheer. Daarbij hebben we een lening van 14 miljoen euro lopen, die in 2019 moet zijn afbetaald. Onze hypotheek op het stadion loopt door tot 2036, bij een andere bank dan DSB. Het stadion is gelieerd aan DSB Vastgoed. Bij een mogelijke verkoop van het stadion blijft onze hypotheek gewoon staan.” Bron: DePers.nl

Calory.nl – Voor al uw receptenberekeningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *