Van Basten tevreden na gelijkspel tegen degradant NEC

By
Updated: juli 20, 2014

AZ heeft het oefenduel met NEC zaterdagmiddag in Epe afgesloten met een gelijkspel. Op het complex van SV Wissel bleef het 0-0 tegen de opponent uit de Jupiler League. Marco van Basten zag dat zijn jonge ploeg in tropische omstandigheden goed overeind bleef.

Met de vlaggen halfstok, rouwbanden om en een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd stonden AZ en NEC zaterdagmiddag stil bij de 298 slachtoffers van de neergestorte vlucht van Malaysia Airlines in Oekraïne.

Jong grut
Het team waarmee AZ aan de start verscheen, bestond voor het merendeel uit het jonge grut van de selectie. Willie Overtoom was met zijn 27 jaar de oudste, terwijl Thom Haye en Derrick Luckassen met hun 19 jaar de minste lentes telden. Bij NEC speelden onder meer oudgedienden Jeffrey Leiwakabessy en Rens van Eijden mee.

Gevaar
In een temperatuur van 33 graden waren de omstandigheden om tot goed voetbal te komen niet optimaal. Waar het duel lange tijd gelijk opging, was het NEC dat met schotjes van Søren Rieks (in de handen van debutant Sergio Rochet) en Christian Santos (over) plaagstootjes uitdeelde. Aan de andere kant stichtte rechtsbuiten Mikhail Rosheuvel met zijn snelheid voor rust het meeste gevaar.

Dos Santos
De tweede helft startte AZ sterk, zonder grote kansen te creëren. Het dichtstbij een treffer kwam Ridgeciano Haps, die een bal knap onderschepte, maar hem na een lange rush voorlangs schoot. De grootste kans van de wedstrijd was echter voor Dabney Dos Santos, ingevallen voor Eli Babalj. Joris van Overeem hakte de bal achter zijn standbeen langs, waarna het schot van Dos Santos gered werd door NEC-doelman Joshua Smits.

Van Basten: ‘Bijzondere omstandigheden’
“Uiteraard kan ik met deze uitslag leven”, reageerde trainer Marco van Basten na afloop van het duel met NEC. “We moesten voetballen onder bijzondere omstandigheden, omdat het zo warm was, en we speelden met een jonge ploeg. Ik vind dat ze daar professioneel mee zijn omgegaan. Morgen (zondag, red.) spelen we met een andere ploeg. Die worden allebei apart door ons beoordeeld.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *