‘Gudelj onhoudbaar bij goed bod Europese top’

By
Updated: juli 13, 2014

AZ heeft gereageerd op de vermeende belangstelling van FC Porto in Gudelj. ‘Tot nu toe zijn het voor ons niet meer dan geruchten. Maar je weet natuurlijk nooit wat er na zo’n WK allemaal gaat gebeuren. Een transfer juich ik niet toe. Hij is voor AZ een erg goede en belangrijke speler. Bovendien zal hij komend seizoen mijn aanvoerder zijn,’ aldus Van Basten.

Volgens Stewart is AZ niet in de positie om een serieus bod van FC Porto af te slaan. ‘We hebben geen afspraken gemaakt dat hij onverkoopbaar is. Ik zou wel willen, maar dat kan maar tot een bepaalde hoogte. Als er een club van het kaliber FC Porto komt, dan kun je het bijna niet tegenhouden. Dat heeft ook te maken met bepaalde afspraken die we bij zijn komst met Gudelj hebben gemaakt.’ Bron foto: Soccernews.nl

16 Comments

 1. Geert

  13 juli 2014 at 17:56

  Die zalwelweggaan. Stewart vindt 3Milj. al een goed bod.

 2. kaazie1987

  13 juli 2014 at 18:30

  neehoor waarschijnlijk wou neno vorig jaar wel naar az maar zijn er afspraken gemaakt dat als er een tobclub komt hij wel weg mag bij een serieus bod. maar als ik dit zo lees lijkt het wel of az het niet erg vindt dat hij ze hem mischien kwijt raken dat vindt ik wel vreemd ik weet in de eredivisie niet 1 speler die hem kan vervangen, met zijn duel kracht passing en altijd de wil om te winnen daar zijn der maar weinig van. als hij weggaat worden we der hoe dan ook minder van nogmaals toornstra speelt ook vaak op zijn positie maar is een totaal andere speler en bovendien 26 jaar en ziyech is meer een punt speler. en verdedigend lang niet zo sterk

 3. Leo

  13 juli 2014 at 18:44

  AZ heeft met Gudelj vorige zomer al een afspraak gemaakt over een eventuele transfer naar een topclub. Nu staat AZ voor het blok als Porto zich voor Gudelj gaat melden. Vorig jaar gekocht voor 3 miljoen, straks waarschijnlijk verkocp voor de Lidl-prijs van 5 a 6 miljoen. Ja want afspraak is afspraak bij AZ. Een topmiddenvelder met veel potentie goed verkopen aan het buitenland, alleen Brands kan het (Strootman)

 4. Mozes

  13 juli 2014 at 21:16

  Die afspraak maakt AZ met alle spelers die een contract tekenen. Er staanbgeen clausules in de contracten dus AZ bepaald nog altijd wat een reëel bedrag is.

  Persoonlijk hoop ik dat ze hem voor 10 mil wegdoen. We hebben genoeg rechtsbenige middenvelders die minimaal evengoed zijn. Gudelj is type tikje breed voetballer waar ik me vreselijk aan erger. Met Ortiz en Henriksen heb je jongens die kunnen verdedigen en Markus heeft echt een prima eerste jaar gespeeld. Op het eind kwam hij weer in de basis en was echt een van de betere. Dat is een onderschatte speler die meer inhoud heeft en ook efficiënter is dan Nemanja.

  Ik hoop op een goede linksbenige middenvelder. Als dat niet gebeurt en Gudelj blijft heb je nog altijd een top middenveld.

  Henriksen – Gudelj – Ortiz

  Maar ik hoop op

  Henriksen – Haye – Ortiz

 5. Wesley

  13 juli 2014 at 23:09

  Weet iemand of er op Romero nog een doorverkooppercentage zit. Hij heeft namelijk een goed wk achter de rug. En zou, als hij tenminste naar een andere club gaat, AZ ook nog een leuk centje op kunnen leveren.

  • Jeroen

   13 juli 2014 at 23:24

   Nou dat geldt niet meer. Hij is toch al van Sampdoria naar Monaco verkast?

   • Wesley

    14 juli 2014 at 00:28

    Ooh echt?? Ik dacht hij nog bij sampdoria keepte. Oeps foutje :$

   • thom

    14 juli 2014 at 07:15

    Romero was verhuurd aan Monaco.

  • Geert

   14 juli 2014 at 15:01

   Het is maar wat je goed noemt, vreselijke keeper…

 6. Gerrit Vooijs

  14 juli 2014 at 19:40

  Ik denk dat we niet moeten wanhopen. Gudelj gaat denk ik alleen weg tegen de hoofdprijs van 7-8 miljoen. Dat is veel geld voor AZ. Gudelj is een harde werker maar is helaas niet erg doeltreffend gebleken.
  Dat is het euvel van AZ in de afgelopen jaren: gebrek aan scorend vermogen in alle linies maar zeker op het middenveld.
  Eerst maar eens zien of het allemaal zover komt.

  • woonwagenpower

   14 juli 2014 at 20:56

   Maar Gerrit, is 7-8 miljoen niet te weinig voor Gudelj, Heerenveen en Twente houden ook vaak voet bij stuk (als het om de verkoop van een speler gaat) en regelmatig met succes . Of zie ik iets over het hoofd?

  • oma

   15 juli 2014 at 06:42

   ja Gerrit,niet iedere speler is doeltreffend maar wel heel nuttig voor de ploeg en dat is hij.

 7. Jay

  15 juli 2014 at 09:00

  Even als voorbeeld: Janmaat is verkocht voor 6 miljoen en Pelle voor 10 miljoen. Hoe hoog schat jij Gudelj dan in WWP? DIe gaat sowieso niet meer waard worden dan 10 miljoen. Je mag heel blij zijn met 8 miljoen.

  Maar wat mij betreft blijft hij nog minimaal een jaar bij AZ. Ik denk dat we er echt minder op worden als hij vetrekt. Er zijn ondertussen al genoeg basisspelers vertrokken.

  • woonwagenpower

   15 juli 2014 at 09:12

   Luuk de Jong ging ook voor 15 miljoen naar Duitsland, was hij dat waard?
   Twente hield voet bij stuk, en kreeg wat het wilde. Ik hoop ook dat Gudelj nog een jaar blijft, zodat zijn waarde nog meer kan toenemen, en sportief is Gudelj ook van grote waarde.
   Het blijft in mijn ogen toch koehandel, als Porto echt in Gudelj gelooft , dan is een investering van 15 miljoen toch een goede investering, of zie ik iets over het hoofd? AZ moet toch ook aan zichzelf denken, AZ moet ook verder.

   • Gerrit Vooijs

    15 juli 2014 at 18:22

    Aanvallers leveren per definitie veel meer op als controlerende middenvelders.
    Gudelj zal nooit meer als 7-8 miljoen opleveren omdat de concurrentie groot is.
    Daarbij scoort hij ook nog eens erg weinig, ook voor een middenvelder. Dat drukt de prijs.
    Daarbij speelt AZ dit jaar geen Europees voetbal en kan Gudelj zich internationaal niet onderscheiden van de rest.
    Stel AZ zou nog eens Europees voetbal missen dan is hij zijn overwaarde kwijt.
    Natuurlijk is Gudelj met zijn strijdlust belangrijk omdat hij de ruimtes dicht moet lopen en een voorbeeld is voor de anderen.

    Maar, dat geldt vooral in een aanvallend team wat de wedstrijd probeert te controleren.
    Ik denk dat wij een ander meer verdedigend AZ gaan zien. Het WK heeft laten zien dat de zwakste plek van Oranje de sterkste van het WK werd door een aangepaste speelwijze.

    Gudelj kan dus gemist worden. 6-7 miljoen plus een doorverkoop percentage is in mijn ogen een prima deal voor AZ.
    Nogmaals we hebben het hier over een controlerende middenvelder die weinig scoort.

 8. Timon

  15 juli 2014 at 19:28

  Porto betaalt 8 miljoen ??? ,,,!!voor die fles Martini,ook een slappe cocktaildrank,shaken nog wel. Ik begrijp de prijzen niet meer.Welk. Drugskartel zit hier achter dat het geld wil wit wassen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *