Officieel: Beerens tekent voor drie seizoenen bij Hertha BSC

By
Updated: juli 11, 2014

Beerens-VoetbalprimeurRoy Beerens verlaat de Eredivisie. De 26-jarige rechtsbuiten heeft zich vrijdagavond voor drie seizoenen verbonden aan Hertha BSC, de tweevoudig Duits landskampioen die getraind wordt door de Nederlander Jos Luhukay. De hoofdstedelingen maken op de officiële site melding van de komst van Beerens.

De tweevoudig Nederlands international kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor AZ en die club ontvangt naar verluidt anderhalf miljoen euro van Hertha. Ook spelen de partijen een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar en de opbrengst van dit duel vloeit naar de Alkmaarders. “Beerens is een typische buitenspeler, die de één tegen één situatie opzoekt”, zegt directeur Michael Preetz.

Luhukay zegt op zijn beurt ‘ervan overtuigd’ te zijn dat Beerens op de rechterflank voor veel ‘actie’ gaat zorgen. “Ik ben blij dat alles nu rond is”, reageert Beerens zelf, die zijn eerste buitenlandse avontuur aangaat. “Ik verheug me op Hertha en de Bundsliga. Het was mijn doel om in die competitie te spelen. Hertha is een grote club met geweldige fans en Berlijn is een mooie stad. Ik kijk uit naar mijn tijd hier!” Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  11 juli 2014 at 20:48

  Beerens bedankt!! Ik heb genoten van je werklust. Veel succes bij Hertha!!

 2. AZ4Altijd

  11 juli 2014 at 23:44

  Het zij hem enorm gegunt. Toffe kerel die niet schuwt om hard te werken.

  Berlijn is echt een fantastische stad. Zat er voor 5 weken. En heb mij prima vermaakt.

 3. woonwagenpower

  12 juli 2014 at 07:58

  Schneller, nachvorn, helfen, ein tor machen , Roy dit zal je wel naar je hoofd geslingerd krijgen, ik hoop dat je een fantastische tijd mag beleven bij onze ooster buren.
  Bedankt voor je inzet en werklust .

 4. De echte supporter

  12 juli 2014 at 09:19

  Roy veel succes

 5. gerard

  12 juli 2014 at 09:48

  Was voor AZ aanval een belangrijke schakel die constant voor gevaar zorgde in de vijandige defensie, dit wordt nog wel eens onderschat omdat hij niet zo effectief was in de afronding.

 6. NHN

  12 juli 2014 at 12:05

  Roy veel succes daar in Berlijn. Ik zal je altijd herinneren als iemand met een tomeloze drang naar voren.
  Ook al lukte het niet altijd, er ging altijd dreiging van uit.

 7. Oud

  12 juli 2014 at 19:37

  Het kwijtraken van spelers gaat AZ zoals gebruikelijk uitstekend af. En zolang daar hele rijen spelers van het kaliber Babalj/Avdic voor terug komen zal ook het kwijtraken van het eredivisieschap heel soepeltjes verlopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *