Adu: ‘Stewart weet dat ik het kan’

By
Updated: juli 8, 2014

Voormalig ‘wonderkind’ Freddy Adu loopt momenteel stage bij AZ en hoopt een contract af te dwingen. Toch bijzonder hoe zijn carrière is verlopen. Op zijn 14de werd hij in een adem genoemd met Messi, maar hij kon niet met de druk omgaan en heeft nog weinig indruk weten te maken bij de clubs die hij heeft versleten. Kan AZ hem wel verder brengen?

‘Ik was een kind. Ik wist niet te handelen met de wetten van de topsport. De verwachtingen waren immens en die heb ik niet waar kunnen maken.’ Toch heeft het geen deuk in zijn echo weten te creëren. Ik geloof dat ik kan slagen als voetballer. Ik ben tenslotte nog maar 25 jaar. Earnest Stewart weet dat ik het kan. En als dit avontuur mislukt, ach dan komt er wel weer wat anders.’ Bron foto: Foxsports.nl

8 Comments

 1. Jeroen

  8 juli 2014 at 16:59

  Prima dat hij een kans krijgt, maar ik maak mij zorgen over zijn laatste zin…..Volgens mij heeft hij niet door dat hij zelf moet vechten voor zijn carrière als voetballer.

  • Vak J

   8 juli 2014 at 19:05

   Ik had hetzelfde gevoel toen ik zijn laatste zin las. Iets in de trant van : “Kom ik er vandaag dan morgen wel” Het zal hem niet komen aanwaaien. Maar wie weet??

 2. Timon

  8 juli 2014 at 19:28

  Onbegrijpelijk dat deze man een kans krijgt.de nood moet toch wel hoog zijn bij die Stewart.

 3. Gerrit Vooijs

  8 juli 2014 at 19:49

  Idd. Zijn laatste 2 zinnen getuigen niet van inzicht en zelfkritiek.
  Hij is niet pas 25 jaar maar hij is AL 25 jaar en het einde van zijn mislukte carrière staat voor de deur.
  Hopelijk kunnen Eenhoorn en Stewart hem gezamenlijk op de rails krijgen. Maar dat hij ontspoort is, dat is zeker.

  Als deze tekst zo letterlijk uit zijn mond is gekomen dan heb ik er weinig vertrouwen in.
  Te snel heeft hij veel teveel geld “verdiend” zonder er iets voor te doen.
  Dat is funest voor de ambities. Kijk naar Royston Drenthe, multimiljonair en een geflopte voetbalcarrière.

 4. Ruud

  8 juli 2014 at 20:45

  Nou Timon van de opleidingsclub is weinig meer over zo…

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   9 juli 2014 at 04:03

   Inderdaad AZ oplapclub bedoelen ze. Eén keer gelukt en veel opgebracht dus breng je afdankertjes maar naar Alkmaar. Wie weet blinkt er nog wat tussen ’t puin. De rest parkeren we op de steeds leger wordende tribune, bij Jong AZ of ergens op ’n lager niveau.

 5. Keps

  9 juli 2014 at 07:47

  Deze jongen gaat slagen.

  Zijn weer precies dezelfde pessimisten hier die Altidore ook al niet te hoog wisten in te schatten in 1ste instantie.
  We weten hoe lovend iedereen uiteindelijk over hem was 🙂

  • oma

   9 juli 2014 at 08:17

   heel goed op gemerkt heer Keps.
   hij heeft een geweldige mentaliteit ook,echt een vechter om het waar temaken,een doorbijter!
   ik dacht dat Altidore toch een ander in stelling had.
   maar wie ben ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *