Maaskant: ‘AZ had de meeste duels moeten winnen’

By
Updated: oktober 2, 2009
Maaskant: 'AZ had de meeste duels moeten winnen'

NAC zal na drie achtereenvolgende verliespartijen alles in het werk willen stellen om eindelijk weer eens punten te halen. Zaterdag krijgen de Bredanaars de kans omdat te doen bij AZ, maar coach Robert Maaskant beseft dat het niet gemakkelijk zal worden. “Van die wedstrijden die ze hebben verloren of gelijkgespeeld, hadden ze de meeste moeten winnen”, zegt hij over de landskampioen ‘uit-vorm’.

Maaskant denkt dan ook niet dat AZ veel minder is dan vorig jaar. “Ik vond dat AZ tegen Standard Luik de tweede helft goed voetbalde”, haalt hij aan. “Je weet dat ze een sterke aanval en een mindere verdediging hebben. Daarom gaan we compact spelen en van daaruit kijken wat we kunnen ondernemen.” Met welke spelers hij dat gaat doen, wilde hij nog niet prijsgeven op de website van zijn club.

De oefenmeester kan in Alkmaar in ieder geval beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Slechts Tommie van der Leegte is niet speelklaar. Maaskant zegt veel te verwachten van Anthony Lurling, die een moeilijke periode doormaakte maar weer op de weg terug is naar de vorm van weleer. “Dat is maar goed ook, want we snakken weer naar een overwinning.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *