AZ-aanwinst spot concurrent: “Als ik blijf scoren, kom ik vanzelf aan de beurt”

By
Updated: juli 1, 2014

Het hing al ruim een halfjaar in de lucht, maar sinds vorige week mag Guus Hupperts zich dan eindelijk speler van AZ noemen. De overgang leek er al in de winterstop van te komen, maar Roda JC slaagde er toen niet in om direct een vervanger aan te trekken. “Als dat was gelukt, was ik ongetwijfeld vertrokken.”

Hupperts had na het afketsen van de trainer even moeite om de knop om te zetten. “Maar na een week ging het wel weer”, vertelt hij in Voetbal International. Intussen kon niets of niemand hem nog op andere gedachten brengen. “Nee. Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij AZ. Dit is een mooie club waar spelers kunnen doorgroeien.”

“Maar ik heb óók naar de mensen gekeken. De manier waarop ze je ontvangen en alles voor je regelen, de vriendelijkheid en professionaliteit: daar let ik allemaal op”, zegt Hupperts, die weet dat zijn voorganger Roy Beerens nog niet is vertrokken. “Dat staat los van mijn komst. Ik kijk altijd naar mezelf. Als ik goed speel en blijf scoren, kom ik vanzelf aan de beurt. En als Roy blij AZ blijft, zal ik de concurrentie met hem moeten aangaan.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

 1. gerard

  2 juli 2014 at 08:24

  Hij speelt toch altijd op rechts en zover ik weet is Beerens de enigste speler die op links echt voldoet. Hupperts moet het met Berghuis uitvechten op rechts want toen men de Limburger reeds in Januari wilde aantrekken zei Berguis reeds dat hij de concurrentie strijd met hem wel aandurfde.
  Als Beerens daadwerkelijk vertrekt zal het voor hem een echte vervanger (dus op links) moeten aantrekken want wie zou daar van de huidige selectie moeten spelen!?

  • Gerrit Vooijs

   2 juli 2014 at 23:29

   Hupperts en Tankovic kunnen beide op links goed uit de voeten.
   Hupperts op de counter met zijn snelheid. Tankovic is meer een man, die volgens de beelden die ik van hem zag, kort bij de 16m tot zijn recht komt.
   Beide zijn rechtsbenig maar Hupperts heeft ook met zijn linkerbeen een assist gegeven dus dat zit wel goed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *