AZ vergeet te winnen van Standard Luik: 1-1

By
Updated: september 30, 2009
AZ vergeet te winnen van Standard Luik: 1-1

Helaas eindigt de knotsgekke wedstrijd in een gelijkspel waar beide partijen zeer weinig mee opschieten. AZ domineerde de gehele wedstrijd en speelde met vlagen zeer goed voetbal. Helaas viel het doek laat in de blessuretijd toen Traora de 1-1 binnen schoot.

AZ begon voorzichtig aan hun eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau. De Belgen wisten dat het gevaar van AZ in de aanvalslinie schuilt. Coach László Bölöni had Eliaquim Mangala de opdracht gegeven El Hamdaoui over het hele veld te schaduwen. Moussa Dembélé kreeg zelfs twee man die hem constant in de weg probeerden te lopen. Omdat Standard Luik zich vooral bezig hield met het uitschakelen van het koningskoppel van AZ, kon de ploeg van Koeman wel het middenveld in handen nemen. Daar ontpopte Brett Holman zich tot de inspirator van de thuisploeg.

De Australiër moet het niet hebben van briljante ingevingen, maar is vooral bereid heel hard te werken voor zijn ploeg. De gedrevenheid van Holman sloeg uiteindelijk over op de andere spelers van AZ. Vooral in de tweede helft stond er weer een elftal dat heel hard voor elkaar wilde werken, iets wat de laatste weken nogal ontbrak bij de landskampioen.

De Australiër moet het niet hebben van briljante ingevingen, maar is vooral bereid heel hard te werken voor zijn ploeg. De gedrevenheid van Holman sloeg uiteindelijk over op de andere spelers van AZ. Vooral in de tweede helft stond er weer een elftal dat heel hard voor elkaar wilde werken, iets wat de laatste weken nogal ontbrak bij de landskampioen.

Zie hieronder de opening van het Champions League duel. Let vooral niet op het camerawerk, maar dit geeft wel een goed beeld van de sfeer die echt fantastisch was.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *