AZ trekt Hupperts aan

By
Updated: juni 25, 2014

AZ heeft woensdag Nederlands jeugdinternational Guus Hupperts van Roda JC overgenomen. De 22-jarige aanvaller heeft in Alkmaar een contract tot de zomer van 2018 getekend. Hupperts sluit op maandag 30 juni aan tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen.
AZ trekt Hupperts aan

Hupperts genoot zijn jeugdopleiding bij Roda JC, de club waar hij in 2010 debuteerde in het betaalde voetbal. De pijlsnelle buitenspeler maakte afgelopen seizoen – ondanks de degradatie – indruk met 13 treffers en 7 assists in 38 officiële wedstrijden voor Roda. In totaal staat de teller op 85 duels en 17 treffers voor de club uit Kerkrade.

Stewart: ‘Bleven interesse tonen’
“We zijn blij dat we Guus Hupperts hebben vastgelegd”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Afgelopen winter waren we al zeer geïnteresseerd, maar toen kwamen we er niet uit met Roda JC. We bleven onze interesse tonen en hebben Guus continu het gevoel gegeven dat wij het in hem zien zitten. Mooi dat het nu alsnog tot een akkoord is gekomen.”

Stewart: ‘Behoudt overzicht’
“Met Guus hebben we er een jeugdinternational met veel potentie bij”, zei Stewart. “Hij heeft ontzettend veel snelheid, maar behoudt in belangrijke situaties bijna altijd het overzicht. Een ander sterk wapen is zijn voorzet. Met Guus hebben we er een aanvaller bij die een hoog rendement heeft qua doelpunten en assists.”

Hupperts: ‘Wil prijzen pakken’
“Dit is een mooie stap omhoog”, reageerde Hupperts op zijn overgang naar AZ. “Ik verwacht hier mooie jaren te gaan hebben. Ik wil prijzen pakken. Het lijkt me altijd al geweldig om de KNVB beker te winnen. Bij AZ is die mogelijkheid zeker aanwezig, kijk maar naar 2013. Met mijn specifieke kwaliteiten kan ik een belangrijke rol in het team spelen. Ik ben een pure buitenspeler, met veel snelheid en een goede voorzet. Hopelijk kan ik me direct in de basis spelen. Zo niet, dan kan ik als invaller wedstrijden openbreken.”

Van Basten
“Hier in Alkmaar wil ik de volgende stappen in mijn ontwikkeling zetten”, ging Hupperts verder. “Ik wil komend seizoen een nóg hoger rendement gaan halen dan afgelopen jaar. Dat is zeker mogelijk in een aanvallende ploeg. Het is leuk om met Marco van Basten te mogen werken. Met Roda JC heb ik elke wedstrijd tegen hem gescoord, vaak nog heel mooi ook. Dat belooft wat.”

Bron: AZ.nl

25 Comments

 1. MikeR

  25 juni 2014 at 18:56

  AZ spreidt het nieuws uit over 3 dagen. Nu Hupperts, morgen Tankovic en vrijdag Anderson. Daar blijft het voorlopig bij. Bron: Youri van den Busken

  Dan zal AZ wel ff afwachten wat er met Beerens gaat gebeuren en als hij vertrekt zal er nog een linksvoor komen denk ik.

  Hupperts is een talent vol speler maar denk dat hij zich nog wel erg moet aanpassen aan het AZ spel.

 2. Gerrit Vooijs

  25 juni 2014 at 19:00

  Zo hij is binnen. Prima speler met zoals gezegd een voorzet die aankomt. Dat kan gemakkelijk zijn.
  Ik verwacht dat Hupperts het meeste rendement heeft in de counter zoals nu Oranje ook laat zien.
  In dat model is Hupperts de ideale aangever. Komt Aron nog hard te lopen om op tijd voor het doel te zijn 🙂

 3. woonwagenpower

  25 juni 2014 at 19:32

  Welkom Guus, we maken er samen een mooie tijd van.

 4. Timon

  25 juni 2014 at 19:55

  Huppelttje,tankie en mislukte ajaxspeler: daarmee komt de directeur en scouting van AZ…………………Daar zitten toch zakkenvullers die vele malen modaal ontvangen? RvC treedt eens op!

  • Mozes

   25 juni 2014 at 20:44

   Jij bent ook niet helemaal lekker he?

   Tankovic is nog altijd 19 en een groot talent.

   Hupperts was vorig seizoen een van de beste buitenspelers in de eredivisie. 9 doelpunten dat scoort Beerens in twee seizoenen.

   Anderson is als middenvelder inderdaad niet doorgebroken bij Ajax maar AZ wilt hem als rechtsback gebruiken. Er zijn meerdere spelers mislukt bij een club en uiteindelijk hebben ze de top gehaald.

   Je kan niet op voorhand dit soort jongens afschrijven.

   Kijk Viktor Elm en Donny Gorter zagen we wekelijks blunderen bij NAC en Heerenveen…die logica begreep ik ook niet maar volgens Stewart kwam dat door gebrek aan geld destijds.

   Ik begrijp je onrust maar je moet niet vergeten dat AZ financieel geen risico’s meer wilt lopen. Waarom zou je in JUNI al aankopen doen terwijl de WK bezig is en de transfermarkt bijna stil staat? Verkoop nou maar eerst Avdic, Elm, Gorter, Wuytens en Beerens.

   Van mij hoeft er trouwens niet meer bij te komen.

   Dos Santos, Haye, Hoedt, Van Overeem en Lam zijn waardige vervangers. Hele grote talenten die eerst de kans verdienen en ik denk dat er zeker 3 volgend seizoen zich in de basis zullen spelen.

   Keeper is broodnodig als Esteban vertrekt en heel misschien een ervaren speler aantrekken op het middenveld. Alhoewel Henrikssen, Ortiz en Gudelj ook een sterk trio kan zijn.

   Stewart, niks kopen. Geef eerst van Basten paar weken de tijd om te trainen met de jonge gasten en om t niveau te peilen.

   • Hatze Flats

    26 juni 2014 at 01:05

    Top comment Mozes!

   • woonwagenpower

    26 juni 2014 at 06:24

    Timon, gewone vragen vindt je blijkbaar al moeilijk.
    Je onkunde en onwetendheid voeren weer de boven toon.
    Ik zag op you tube een filmpje wat volgens mij weer spiegelt
    hoe Timon in het leven staat, kijk zelf maar op you tube.
    Andre van Duin- ik heb mijn dag niet vandaag

 5. Wesley

  25 juni 2014 at 20:03

  Ik heb vertrouwen in deze man, eveneens als jn tankovic en andersson

 6. azdc

  25 juni 2014 at 20:18

  Volgens mij lekkere aankopen die niet veel hebben gekost. Veel geld pompen in een speler van Heerenveen is ook niet slim, dan betaal je teveel voor wat je krijgt.

 7. Az is de mooiste club in nl

  25 juni 2014 at 20:19

  Goede speler en dat voor een miljoen

 8. jelle

  25 juni 2014 at 20:23

  Avdic verhuurt of verkocht worden en dan tankovic als 2e spits en als 3e spits sakirovski

 9. Ruud

  25 juni 2014 at 20:24

  Ik lijdt met je mee Timon, maar de gouden jaren zijn toch echt voorbij of wil je in Chinese handen komen als club?

 10. oma

  25 juni 2014 at 20:56

  ik vraag me af waar Hupperts komt tespelen.
  voor de rechtervleugel.
  daar zijn al drie spelers voor,Berghuis heeft meer in huis dan Hupperts,Rosheuvel is gelijk waardig en Lewis moet nog groeien.
  ik zie hem als een overbodige aankoop.
  had dat miljoen in je zak gehouden en geld erbij gelegd om een betrouwbaren keeper te halen.
  die grabbelaar die er nu staat kost alleen maar punten.
  maar dat is maar de mening van een seniele oude vrouw.

  • Mozes

   25 juni 2014 at 21:59

   Hupperts heeft evenveel gescoord als Beerens, Rosheuvel en Lewis bij elkaar. In een direct gedegradeerde ploeg. Wat denk je dat hij in een ploeg kan doe die beter voetbal speelt. AZ is niet de AZ van Adriaanse die 60% balbezit had. Hij zal genoeg momenten krijgen om zijn snelheid en kracht te begebruiken. Heeft tevens een prima passeerbeweging in huis. Kan ook op de helft van de tegenstander speler.

   Berghuis is linksbenig en meer een middenvelder. Beerens is tweebenig maar stond sinds feb op links. Beerens vertrek zo goed als zeker en Gudmundson is al transfervrij weg. Wat hou je aan buitenspelers dan over? Daarom zal er vast nog een linksbuiten bijkomen als Beerens vertrekt.

   Totaal niet overbodig en Lewis stagneert al ruim 2 jaar dus misschien even wat meer opletten voordat je goede spelers overbodig gat noemen

   • oma

    26 juni 2014 at 07:26

    jouw mening ik zie het anders.
    Rosheuvel en Berghuis hebben heel wat meer techniek in huis dan Hupperts,die een gebrekkige techniek heeft hij moet het hebben van zijn snelheid.

    ik blijf toch echt bij mijn mening dat hij overbodige is.
    voor links moet je een spits hebben.daar ben ik het mee eens.
    niet voor rechts.

    Berghuis heeft onder Verbeek al bewezen dat het geen middenvelders veel te veel bal verlies.
    als je geen kans krijgt dan kan je ook niet bewijzen zo als Lewis.

    die onzin van over Adriaanse die je er bij haalt leg ik bij me neer.
    dat is van die waanzin.

  • NHN

   26 juni 2014 at 15:52

   Ik vindt dat je wel een punt hebt. Het is zo dat we al een aantal rechtsbuitens hebben. Ik zou Berghuis gewoon op rechtsbuiten laten staan, omdat het daar (eindelijk) een beetje begon te lopen met die jongen.
   Aan de andere kant: moet je Hupperts laten lopen? Het lijkt me wel een goede aanwinst,en doet het misschien gewoon beter dan Berghuis op rechtsbuiten.
   Berghuis verhuizen naar het middenveld lijkt me een slecht idee,volgens mij is hij daar te licht voor.
   Een goede verdediging begint idd met een goede keeper,daarom hoop ik ook gewoon dat De Winter een kans krijgt ipv Esteban. Die aankoop van die 3e keeper zonder ervaring snap ik niet.
   De aankoop van die Tankovic is volgens Fanpage een feit. Nu schijnt die ook als linksbuiten in te zetten te zijn. Dus dat zou zo’n aankoop dan wel billijken. Maar…is het weer zo’n talent? Dat moet rijpen? Bovendien schijnt het meer een bonkige aanvaller te zijn dan een snelle jongen. Dus ik weet het niet…
   Rechtsback snap ik ook niet, weer zo’n talent,weer een gok. Laat ik in dat geval maar aannemen dat van Basten weet wat hij doet.
   Ik ben vol verwachting, maar ik zie helaas tot nu toe voornamelijk gokken, op zogenaamd talent. En wat dat betreft zie ik vriend Stewart weer vervallen in het oude lulverhaal omtent “opleidingsclub”.
   Maarrrrr, de grote maar, is dat we nu een trainer hebben die WEL weet hoe hij talenten moet smeden. Dus in dat geval is er dan (bij mij) wel enige hoop.
   Conclusie: Ik ben ook wel kritisch omtrent het aantrekken van Hupperts, maar ik denk dat je gewoon met deze jongen moet doorgaan, en het is maar afwachten wat voor opstelling Van Basten uit z’n hoed tovert. De aankopen tot nu toe vindt ik teveel gokken op talent, maar ik heb vertrouwen in Van Basten.
   Het is nog lang geen augustus,dus laten we hopen ook nog enkele contractspelers te slijten.

   • Gerrit Vooijs

    26 juni 2014 at 18:03

    Hupperts kan zowel links als rechts heel goed uit de voeten a la Beerens.
    Verschil, Hupperts rond beter af als hij naar binnen komt.
    De laatste wedstrijd van het seizoen moest Roda winnen. Het was Hupperts die vanaf links de enige treffer van de wedstrijd voorbereide en panklaar aflegde.
    Kortom, Berghuis op rechts, Aron centraal en Hupperts vanaf links. Mooie voorhoede met 3 scorende spelers en 2 buitenspelers die een assist in huis hebben.

 11. Jeroen

  25 juni 2014 at 22:21

  Ik ben heel blii met Hupperts. Mooie versterking voor AZ. Scoort vaak voor een vleugelspits en dat kunnen wij wel gebruiken.

  Groeten trouwens uit het mooie Frankrijk 😉

  • woonwagenpower

   26 juni 2014 at 06:33

   Prettige vakantie, geniet er van.
   Hoe zijn de Fransen ten opzichte van hun nationale elftal?
   Zijn de straten, kroegen, winkels enz, daar ook versierd?
   Of krijg je weinig van het WK mee?

   • oma

    26 juni 2014 at 07:44

    ik sluit me hier bij aan.

   • Jeroen

    26 juni 2014 at 15:28

    Veel minder dan in Nederland. Ze hebben hier wel een beamer voor alle wedstrijden, maar alleen de Nederlanders maken er een feest van 😉 zoals het hoort haha

 12. oma

  26 juni 2014 at 07:31

  even iets anders,Voetbalprimeur meldt dat AZ 6 miljoen krijgt van de Europa league voor het resultaat wat ze behaald hebben door,doortedringen tot de kwartfinales.
  toch lekker dit .

 13. Jay

  26 juni 2014 at 08:44

  AZ is financieel goed bezig. Hupperts binnen voor 1 miljoen, Anderson voor 2 ton en Tankovic naar mijn weten tranfervrij. De vraag is echter of we door deze aankopen ook sterker worden t.o.v. vorig seizoen.

  • harm

   26 juni 2014 at 10:14

   Ik hoop dat ze door krijgen dat ze avdic en elm moeten verkopen/verhuren. Zij spelen niet slecht, maar voor hen 10 beteren!

   • de echte supporter

    26 juni 2014 at 14:39

    Harm ik hoop het ook. ik krijg een goed gevoel voor het komende seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *