Mertens geeft Standard Luik vijf tips om AZ te verslaan

By
Updated: september 29, 2009
Mertens geeft Standard Luik vijf tips om AZ te verslaan

Dries Mertens was afgelopen weekeinde een van de uitblinkers bij FC Utrecht in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ. Het Belgische talent geeft Standard Luik, de komende tegenstander van de Alkmaarders in de Champions League, enkele tips om de ploeg van Ronald Koeman eveneens te verslaan. “We hebben AZ van de eerste minuut vastgezet”, vertelt Mertens in Het Nieuwsblad. “Tot de 90ste minuut hebben we gejaagd op elke man in balbezit. Het kost veel kracht, maar AZ is een ploeg met veel voetballend vermogen. Als je ze laat spelen, word je uitgetikt.”

“Mounir El Hamdaoui kan vanuit elke hoek scoren en Dembélé is een dribbelaar’, vervolgt Mertens zijn relaas. “Zij zijn het grote gevaar bij AZ. Door heel compact te verdedigen en de flanken goed af te dekken, kregen ze bijna geen bruikbare passes en verlaag je hun rendement.” Tip drie van Mertens: “AZ is een typische Nederlandse ploeg en in de Nederlandse competitie wordt er veel ruimte tussen het middenveld en de aanval gelaten. Een technische speler zoals ik duikt altijd in die gaten en daar wist AZ zich moeilijk raad mee. Zo kan Standard Luik hen ook verrassen.”

“In de eerste helft was ik minder goed omdat ik niet te veel risico’s wilde nemen”, gaat Mertens verder. “Dat was een foute keuze. In de tweede helft durfde ik wel acties maken. Tegen Simon Poulsen lukte dat vrij aardig. Ik denk dat Sébastien Pocognoli Poulsen wel weer zal vervangen tegen Standard”, stelt hij met een knipoog. “Standard Luik hoeft niet bang te zijn om ook acties te maken tegen AZ.”

En de laatste tip: “De hele week hadden we getraind op stilstaande fases”, besluit de kleine oud-speler van AGOVV Apeldoorn. “De trainer had ons erop gewezen dat AZ gestalte mist en dat we daarvan moesten profiteren. We scoren dan ook met een kopbal na een vrije trap. Standard heeft ook die kopbalsterke jongens.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *