Koeman: ‘Standard Luik krijgt andere opstelling te zien dan Utrecht’

By
Updated: september 28, 2009
Koeman: 'Standard Luik krijgt andere opstelling te zien dan Utrecht'

Teleurstellende resultaten in de Eredivisie bieden weinig houvast voor de Champions League duels. Afgelopen weekend had AZ wederom een slechte generale. Het team van Koeman werd met zeer slecht voetbal gemakkelijk van de mat geveegd. De spitsen konden amper twee kansen afdwingen in 90 minuten. Dat AZ in een neerwaartse spiraal zit mag duidelijk zijn, of Koeman daar verandering in kan aanbrengen moeten we nog afwachten.

Voor het Champions League duel tegen Standard Luik kan Koeman beschikken over een compleet fitte selectie. Romero, Martens en Mendes da Silva keren gelukkig terug. De coach wilde de opstelling van morgen nog niet prijsgeven. ”Maar we gaan in elk geval niet met hetzelfde team als tegen FC Utrecht spelen”, glimlachte de coach van de landskampioen.

Lens

Opvallend mag de afwezigheid van Lens worden genoemd. De snelle aanvaller is opnieuw door Koeman buiten de selectie gelaten.

Resultaten

Ondanks de negatieve resultaten blijft het rustig in Alkmaar. ”Natuurlijk is de sfeer wel wat anders, die gaat namelijk gepaard met goede resultaten. We snakken naar een overwinning, dat wordt tegen Standard ook de insteek. Maar het is hier niet onrustig, dat is tekenend voor deze club”, aldus de AZ-trainer.

Standard Luik

Koeman constateerde maandag dat er wel wat parallellen te trekken zijn tussen AZ en Standard Luik, dat in de vaderlandse competitie vooralsnog ook geen overtuigende indruk maakte. ”Beide teams zijn als kampioen moeizaam aan het seizoen begonnen. Standard Luik is een fysiek sterk team, dat compact speelt en snelle spelers voorin heeft. Een lastige tegenstander, dat hebben ze wel bewezen tegen Arsenal. Het wordt een moeilijk karwei, maar niet onmogelijk.”

Volg AZ Nieuwslog op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *