Nieuwe tactiek Koeman geen succes

By
Updated: september 27, 2009
Nieuwe tactiek Koeman geen succes

De derde competitienederlaag op rij kwam hard aan binnen de gelederen van AZ. De landskampioen verloor zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht alweer zijn vierde wedstrijd van dit seizoen: 1-0.

“Een harde klap”, zo oordeelde AZ-trainer Ronald Koeman na afloop van de wedstrijd. De oefenmeester verraste in Stadion Galgenwaard door zijn gebruikelijke systeem op de schop te gooien.

Koeman zette in de persoon van Kees Luijckx een extra man op het middenveld, maar zag die variant volledig mislukken. “Die verantwoordelijkheid neem ik op me”, stak hij de hand in eigen boezem. “We probeerden met dit systeem een vrije man op het middenveld te creëren, maar die vonden we niet.”

Op de laatste fase van de eerste helft na maakte AZ zaterdag geen enkele aanspraak op de een punt. “Naast de nederlaag speelden we vandaag ook nog eens heel slecht”, aldus Koeman. “We startten slecht, kwamen niet onder de druk van Utrecht vandaan. Na rust namen we meer risico en gingen we met vier spitsen spelen. Dat je met dit materiaal dan bijna geen kans weet te creëren is teleurstellend.”

Koeman zocht de oorzaak van de tegenvallende vorm van AZ niet in zijn spelersmateriaal. Ondanks de afwezigheid van Maarten Martens, David Mendes da Silva en Sergio Romero beschikte hij in Utrecht nog steeds over veel creatief vermogen. “Dit is een mentaal probleem”, stipte Koeman dan ook aan.

“Als je op een gegeven moment zelfs fout ingooit, is het even zoek. Dat is het gevolg van enkele nederlagen op rij. Wat daar tegen te doen valt? We moeten proberen van vastigheid uit te gaan. En winnen, er is geen beter medicijn dan dat. Vandaag was het in elk geval teleurstellend. De nederlaag was terecht.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>