AZ legt clubtopscorer Jóhannsson langer vast

By
Updated: mei 30, 2014

Geweldig nieuws! AZ heeft het contract van Jóhannsson opengebroken en met een jaar verlengd. De clubtopscorer lag eerder vast tot medio 2017. Afgelopen seizoen was de spits verantwoordelijk voor 17 duels in 32 competitiewedstrijden. In totaal staat de teller op 29 treffers in 59 duels.

Stewart is dan ook zeer tevreden met deze verlenging. ‘We zijn erg blij dat we een steunpilaar in ons elftal langer hebben vastgelegd. Aron heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de spits van AZ. Met dit nieuwe contract willen wij hem belonen voor zijn goede prestaties. Het is knap dat hij in zijn eerste volledige seizoen direct clubtopscorer is geworden. Hopelijk blijft Aron deze lijn doortrekken, zodat hij AZ nog veel moois kan bezorgen.’

17 Comments

 1. Jeroen

  30 mei 2014 at 10:38

  Oke dit is echt goed nieuws! Credits naar Stewart.

 2. timon

  30 mei 2014 at 10:52

  moet zich nog volledig bewijzen , eerst maar eens 20 doelpunten( zonder penalties ) ,voorlopig heeft AZ door zijn missen thuis tegen Ajax Europees voetbal gemist . Houd mijn forse twijfels.

  • De echte supporter

   30 mei 2014 at 11:01

   Timon, ik snap we je schrijft, maar het is wel knap om 17 doelpunten te maken in je eerste jaar. Ik ben blij dat het contract is opengebroken en met een jaar verlengt is.

 3. Mike

  30 mei 2014 at 11:05

  Geweldig nieuws dit. Ik snap die kritiek niet op Aron. Het is een geweldige speler voor AZ en in mijn ogen de beste spits in de Eredivisie. Deze jonge is nog maar 23 jaar, hij scoorde dit zijn 25 goals in 54 Wedstrijden. Hij speelde vorig seizoen maar 20 wedstrijden en scoorde er toen 17. Dus kijk is hoe groot verschil van 20 wedstrijden naar 54 wedstrijden. Vind je het gek dat hij aan het eind van het seizoen een dipje krijgt.

  En bij AZ krijgen we geen beter spelers dan dit, dus deal er mee. Aron is top voor AZ en top voor de Eredivisie.

 4. Evert

  30 mei 2014 at 11:10

  Als deze jongen de fijne kneepjes van het vak bijgespijkerd krijgt van Van Basten zal hij uitbloeien tot topscorer van de Eredivisie!!
  Dus JA! goed nieuws! en JA!! hier gaan wij een hoop plezier aan beleven!

  • I.pjotr3

   30 mei 2014 at 13:10

   HELEMAAL MEE EENS!!!!!

 5. Raoul

  30 mei 2014 at 11:56

  Ben hier erg blij mee! Ik snap de kritiek op hem ook niet zo goed. Hij heeft het in z’n eerste jaar als vaste eerste spits gewoon prima gedaan. Ja, hij kreeg een behoorlijke dip tweede seizoenshelft maar wat verwacht je dan van zo’n jonge gast die meteen 60 wedstrijden moet spelen. Met van Basten als coach en een stuk minder zwaar seizoen moet hij veel constanter niveau gaan halen. Als hij fris uit het WK komt zou het me echt niet verbazen als hij topscorer van de eredivisie wordt.

 6. oldfan

  30 mei 2014 at 11:59

  Ik denk dat dit een goede zet is. Deze speler heeft aangetoond al aardig mee te komen. Hij zal alleen maar beter worden zeker als je bedenkt dat we een van de beste spitsen aller tijden als coach hebben. Daarom hoop ik dat er goede buitenspelers gaan komen die hem ook kunnen voorzien van goede voorzetten zodat hij wat minder kansloze ballen krijgt als we gewend waren. Tuurlijk mag je, je twijfels hebben gezien zijn falen op bepaalde momenten maar ik denk dat je daar beter van wordt en mentaal sterker.

 7. AZformallyknownasAZ

  30 mei 2014 at 12:03

  Ja dit is echt goed nieuws. Is een belangrijke speler geworden en echt een goede voetballer. Gaat AZ nog veel plezier van beleven want hij wordt alleen maar beter.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  30 mei 2014 at 13:00

  Oké, wie houdt wie voor de gek hier? Duidelijk dat Aron Jóhanssonn niet langer bij AZ blijft dan nog één seizoen en misschien maar een halve. Deze contractverlenging is om hem tussentijdse loonsverhoging te geven zodat hij niet nu vertrekt en AZ meer te kunnen laten vangen (10 miljoen knaken of meer) voor een transfer want hij ligt langer vast, zogenaamd. Ze kunnen beter Boymans langer vastleggen om dezelfde redenen, want als Aron weer een dip heeft dan bleek dit AZ niet bij machte om nog veel wedstrijden te winnen met wat er aan aanvallers rond liep en op de bank zaten (waarvan een deel gelukkig nu exit gaan). Desalniettemin hoop ik dat hij een succesvol WK heeft en de lijn daarna doortrekt onder van Basten.

 9. AZ WOMAN

  30 mei 2014 at 13:08

  Dit is mooi nieuws, goed gedaan Stewart.

 10. oma

  30 mei 2014 at 14:36

  nu nog het contract met Boymans verlengen.
  ga een gesprek met hem aan met van Basten,Steward en Boymans,ruim al het oude zeer uit de weg.
  en geef Boymans een eerlijke kans.
  zo dat we twee bruikbare spitsen hebben.
  dan kunnen Elm,Advic en Esteban in de aanbieding drie halen een betalen.
  geef de Winter de kans,slechter als Esteban het doet kan het toch niet,alleen maar beter en zoek nog een goeie keeper er bij.
  een die haalbaar is en niet als van de winter met de Ruiter,toen had AZ Pasveer moeten pakken.
  die was meteen inzetbaar, dan durf ik tezeggen dat we Europees binnen hadden gehaald
  al weer een gemiste kans

  • woonwagenpower

   30 mei 2014 at 14:44

   Wat mij betreft mag Janneke Wuytens ook uit kijken naar een andere club.

   • oma

    30 mei 2014 at 14:46

    dan maken we er van vier halen een betalen.
    wat je wil,maakt mijn niets uit.

 11. oma

  30 mei 2014 at 16:53

  weer iets anders,
  Soccernews vermeldt dat NAC zich wil versterken met Wesley Hoedt.

  • I.pjotr3

   30 mei 2014 at 23:56

   Soccernews meldde ook dat Barca geïnteresseerd was in gouweleeuw.
   De jongetjes moeten wat te schrijven hebben……..komkommertijd op eredivisieniveau

 12. azer

  31 mei 2014 at 11:19

  Dit zijn heel goede zaken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *