AZ trekt Landzaat aan als trainer

By
Updated: mei 29, 2014

AZ heeft woensdag Denny Landzaat (38) als specialistentrainer van de A-selectie en Jong AZ vastgelegd. Dit betekent dat de oud-aanvoerder van AZ zijn voetballoopbaan per direct beëindigt. Landzaat heeft in Alkmaar een contract tot de zomer van 2017 getekend.

Voor Landzaat betekent het een terugkeer op het oude nest. De Amsterdammer kwam tussen 2003 en 2006 als speler uit voor AZ. Eerder legde de club in Alex Pastoor al een andere oud-AZ’er vast als lid van de technische staf. Landzaat gaat in Alkmaar aan de slag als specialistentrainer én assistent-trainer bij wedstrijden van Jong AZ.

Stewart: ‘Positief opgevallen’
“We zijn tevreden dat we weer iemand met een AZ-verleden hebben aangetrokken”, zei Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Denny Landzaat is ons tijdens meerdere gesprekken zeer positief opgevallen. Hij is ambitieus en beschikt over veel voetbalintelligentie. Niet voor niets was hij bij AZ aanvoerder onder Co Adriaanse en Louis van Gaal. Hij heeft zeker de potentie om een goede trainer te worden. Denny krijgt bij ons de kans om zijn eerste stappen in het trainersvak te zetten.”

Landzaat: ‘Oren en ogen open’
“Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans van AZ heb gekregen”, reageerde Landzaat na het ondertekenen van zijn contract. “Afgelopen seizoen heb ik met een kampioenschap afscheid genomen van mijn voetballoopbaan. Nu staat er een nieuwe carrière voor de deur, als trainer. Afgelopen seizoen heb ik al stagegelopen bij AZ Onder 15. Dat is goed bevallen. De komende jaren wil ik me ontwikkelen als trainer. Ik ga mijn oren en ogen goed openhouden. Leuk dat ik Marco van Basten weer ga tegenkomen. Ik heb eerder bij het Nederlands elftal met hem samengewerkt.” Bron: AZ.nl, bron foto: FCUpdate.nl

4 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  29 mei 2014 at 10:25

  Aanwinst voor AZ. Begaafde voetballer die de jeugd wat kan bijbrengen.

 2. Jeroen

  29 mei 2014 at 19:18

  Goed nieuws! Ik ben een groot voorstander van meer oud AZ’ers terug als trainer. Daarnaast was Landzaat altijd een erg goede voetballer, dus hopelijk kan hij dat over brengen.

 3. De echte supporter

  29 mei 2014 at 23:45

  Ik vind dit een goede zet van az. Landzaat vind ik uitstekend bij az passen

 4. I.pjotr3

  30 mei 2014 at 09:56

  N goede voetballer is nog geen goeie trainert.
  John Bosman was n fantastische spits, maar had totaal geen feeling met het trainersvak. AZ was ook niet geschokt toen hij overstapte na 020.
  Voordeel van de twijfel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *