FC Utrecht meldt zich voor Ruud Boymans

By
Updated: mei 28, 2014

FC Utrecht heeft contact gezocht met AZ om te praten over een overgang van Ruud Boymans. De spits gooide afgelopen seizoen hoge ogen als speler van Willem II in de Jupiler League.

Aan die club was hij uitgeleend door AZ. Van de Alkmaarse club mag hij vertrekken. Utrecht zoekt na het vertrek van Steve de Ridder een spits nu ook Jacob Mulenga de club dreigt te verlaten.

29 Comments

 1. Jay

  28 mei 2014 at 09:04

  Ik had gedacht dat Boymans nog een kans zou krijgen bij AZ. Ik had hem nog wel de strijd met Avdic en Babalj willen zien aangaan. Daar doet hij volgens mij echt niet voor onder.

 2. NHN

  28 mei 2014 at 09:50

  Boymans heeft zijn kans destijds niet gegrepen bij AZ. Maar laten we wel wezen, het was (en ook wat hij bij NEC en Willem II liet zien) altijd nog beter dan Avdic. Ik wil die gozer niet de grond intrappen, maar dat vond ik gewoon verbijsterend.

  Hoe dan ook zit AZ nu met een dilemma: Als je Boymans nu verkoopt, krijg je er nog wat voor. Maar dan hou je maar 1 bruikbare spits over (denk ik). Of moet je als invallers weer vertrouwen op Avdic of Babalj? Dat lijkt me weer een ingredient voor ergernis.
  Ik denk dat als Utreg echt concreet is, AZ eieren voor z’n geld kiest,en ‘m verkoopt.
  Volgens mij zal AZ dan moeten speuren naar een nieuwe spits, en Avdic of Babalj verhuren

  • Jeroen

   28 mei 2014 at 09:59

   Ik zou Boymans gewoon behouden. Babalj verhuren aan een Nederlandse club zodat hij zich kan bewijzen. Avdic lekker als derde spits of van de hand doen.

   • de echte supporter

    28 mei 2014 at 10:12

    ik zou boymans lekker verkopen en op zoek gaan naar een nieuwe spits.

   • oma

    28 mei 2014 at 16:44

    ik zou het anders om doen,Avdic verhuren.
    maar wie wil hem hebben?
    Boymans lekker bij AZ houden.
    er zit meer in dan hij heeft kunnen laten zien bij AZ.
    waar hij nooit echt een kans onder Verbeek heeft gehad,ik hou het gevalletje Ortiz maar in gedachten,heeft ook nooit een echte kans gehad onder Verbeek.

 3. harm

  28 mei 2014 at 11:42

  Ik zou lewis laten verhuren en ervaring op laten doen, boymans verkopen/verhuren en een nieuwe spits achter avdic en babalj zetten

 4. AZformallyknownasAZ

  28 mei 2014 at 12:04

  Heel dom om Boymans te verkopen. Hij heeft het afgelopen zijn grote waarde bewezen bij Willem2 . Boymans scoort makkelijk vanuit ale hoeken standen. Al zet je Advic voor een leeg doel dan nog zal de bal niet in het netje rollen. Bij de selectie houden want deze spits kan echt waarde hebben voor AZ. Als je Boymans naar Utrecht laat gaan krijg je straks heel veel spijt want dan wordt hij daar topscorer van Nederland het aankomende seizoen.

 5. Ceon

  28 mei 2014 at 12:36

  Avdic direct terugsturen naar Husqvarna FF.
  Boymans heeft bij AZ ook niks laten zien. Eerste Divisie is wel iets anders dan het niveau waar AZ naar toe wil werken.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 mei 2014 at 13:20

  Ik verwacht dat Marco van Basten er wel kijk op heeft en dat hij in alle beslissingen van behouden, verkopen en aankopen wordt betrokken. Het is wel duidelijk dat die koopjesjager die verantwoordelijk was voor de genoemde reservespitsen misschien ’t beste buitenspel gezet kan worden. Diegenen die Boymans niet Eredivisie waardig achten mag ik er op wijzen dat hij met 11 doelpunten in zijn seizoen bij VVV voor zijn overgang naar AZ vele aanvallers voor bleef. Dat waren Eredivisie goals. Dat hij moeilijk met Gertjan Verbeek door een deur kon zal niet geholpen hebben bij zijn prestaties onder deze trainer, naast een slepende blessure. Ik hoop dat Marco van Basten Ruud Boymans eerst test voor ze hem afschrijven en ten gelde maken.

 7. AZformallyknownasAZ

  28 mei 2014 at 13:31

  Waar ik nog op wil wijzen is dat voetballers zich kunnen ontwikkelen. Ik heb Boymans bij AZ dus wel goede wedstrijden zien spelen en ook heel goed zien invallen. Dat hij het in de eerste divisie heel goe heeft gedaan zegt mij wel wat. Boymans heeft zich echt verder ontwikkeld

 8. jelle

  28 mei 2014 at 18:08

  Gaan geruchten dat dost weer genoemd gaat worden als mogelijke vervanger van aron! Heeft het niet naat zn zin en wilt graag terug naar eredivisie datzelfde geld voor luuk de jong maar die zal niet haalbaar zijn

  • AZ4Altijd

   28 mei 2014 at 18:41

   Luuk hoef ik niet te zien. Een speler zonder killersuitstraling. Is niet iemand waar je echt bang van wordt. Te hoog ideale schoonzoon gehalte.

   Dost heeft dat veel meer, killersuitstraling, maar is salaris technisch gewoon te duur.

  • oma

   29 mei 2014 at 09:04

   net zo goed dat Dost zijn salaris niet tebetalen zal zijn voor AZ

 9. Ruud

  28 mei 2014 at 18:47

  Nieuwe trainer, nieuwe spitsen!

 10. Gerrit Vooijs

  28 mei 2014 at 22:09

  Met het vertrek van Gudmundsson, Viergever, Marcellis, Reijnen, Falkenburg, heeft AZ forse ruimte gekregen in de salarishuishouding.
  Tel daar bij op het mogelijke vertrek van Beerens en Boymans en AZ moet niet alleen maar AZ kan ook investeren.

  Zelfs een speler waar qua salaris op voorhand misschien geen rekening mee wordt gehouden……

 11. Timon

  28 mei 2014 at 22:25

  Gerrit,wederom heb je gelijk.Goedkoop is duurkoop. Ik ben helaas bang dat die vreselijke S.( meer kan ik niet meer uit mijn vingers krijgen ) dit niet snapt of wil .Ik verdenk hem er zelfs van banden te hebben met makelaars. Het wordt dus troosteloze middenmoot of nog een beetje meedoen.

 12. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 mei 2014 at 23:45

  Het lijkt me wel duidelijk dat als AZ in Denni Advic gelooft en niet in Ruud Boymans dat dit waarschijnlijk meer om politieke redenen is dan om sportieve of financiële redenen. Met andere woorden iemand heeft hem zodanig afgebrand in ‘ t verleden dat diegene hem liever niet meer onder ogen komt of wil dusdanig zijn gelijk halen met Babalj en Advic dat alles wat beter is moet wijken, misschien inclusief een verkoop van Aron Johannsson. Meneer Boymans heeft natuurlijk een wat roerige geschiedenis sinds zijn komst en zijn er misschien harde woorden gevallen. Maar als hij wil blijven omdat hij graag met van Basten wil werken en die ziet ’t ook in hem zitten dan is ’t raar als hij wordt verkocht. AZ heeft geen enkele spits die momenteel in een lekker scorende flow zit behalve hem. Alle ballen op Denni? Wie hou je dan voor de gek?

 13. AZformallyknownasAZ

  29 mei 2014 at 00:23

  Ik ben ook ook bang dat er vreemde mechanismen werkzaam zijn. Ik begin een beetje een kijkje te krijgen op de heer Stewart. Het lijkt wel of niemand aan zijn mislukte aankopen mag tornen. Volgens mij is dat het verhaal. Als dat zo is wordt Az er niet beter op de komende tijd. Want dan blijven we met de shit zitten.

 14. woonwagenpower

  29 mei 2014 at 08:17

  Ruud heeft nog een contract van 1 jaar, en zal dus waarschijnlijk verkocht gaan worden.
  Marco van Basten schroomt er gelukkig niet voor om spelers te vertellen, dat ze mogen uit kijken naar een andere club. Dat geldt denk ik ook voor Advic en Babelj, of Marco moet mogelijkheden zien bij deze twee. Zou het niet zo zijn, dat AZ naast Hupperts ook nog een degelijke scorende spits wil aantrekken? Als ik zie wat er weg gaat en wat mij betreft weg moet(Stoffel en Janneke Wuytens) zou het toch goed kunnen dat AZ en Marco het in de jeugd zien zitten, of worden er misschien wel 4 of 5 versterkingen gehaald? Ik zal blij zijn als ik lees dat bepaalde lieden weg mogen van AZ.

  • Gerrit Vooijs

   29 mei 2014 at 09:06

   Klopt, Boymans heeft nog maar een 1-jarig contract en dus staat AZ NU voor de keuze: bieden wij Boymans een nieuw contract aan of maken wij gebruik van zijn goede seizoen om hem voor een goede prijs te verkopen.
   Daar is in mijn. Ogen niets mis mee. Wordt er te weinig geboden kun je Boymans er bij houden.

   Persoonlijk geloof ik dat Van Basten meer sympathie heeft voor de voetballer Babelj al Boymans. Marco liep vroeger ook niet voorop bij de trainingen. Het ging niet om de kracht maar om techniek en gogme.
   Typisch is dat Advocaat juist andersom denkt omdat hij zelf ook een buffelaar was.
   Ik denk dat Van Basten ons Babelj in actie laat zien als hij die wel op niveau weet te krijgen……

 15. oma

  29 mei 2014 at 09:15

  even heel iets anders Voetbalprimeur meld dat Denny Landzaat,als trainer bij az aan de gang gaat,dit meldt Soccernews ook met dit er bij dat hij is aan getrokken door az als specialistentrainer voor het eerste en de beloftes.

  • Gerrit Vooijs

   29 mei 2014 at 09:46

   Heeft Landzaat dadelijk Martin Haar als rechterhand om hem het vak te leren.

 16. Timon

  29 mei 2014 at 09:23

  Nog even en er zijn meer trainers dan spelers……

  • oma

   29 mei 2014 at 09:26

   en dan jij er ook nog bij over twee jaar.

 17. NHN

  29 mei 2014 at 10:01

  Als dat klopt van Landzaat , juich ik dat erg toe. Landdzaat heeft een AZ-verleden, heeft in de top gespeeld,is international geweest. Juist DAT soort mensen moet je voor de jeugd neerzetten!!
  Alleen heeft Timon wel gelijk, dat je niet teveel trainers moet hebben. Daarom moet in de staf nog steeds een grote schoonmaak gepland worden.
  Alle meelifters eruit, en jongens als Landzaat aannemen. Maar die schoonmaak blijft maar uit, en dat is idd zorgelijk. Sterker nog: Nick van Aars en Haar jr kregen zelfs verlenging van hun contract. (Op basis waarvan?)
  Dit heb ik nooit begrepen. Er klopt nog steeds iets niet.

  • oma

   30 mei 2014 at 07:47

   de d en het c elftal moet ook getraind worden,hoger komen dat soort mensen toch nooit.

 18. AZformallyknownasAZ

  29 mei 2014 at 12:09

  Dit is wel een slimme actie. Landzaat wordt inderdaad ingewerkt door Martin Haar en zijn inbreng valt ook niet te onderschatten. Plus voor Landzaat is zijn lange carriere als voetballer en recente voetbalervaring(pas nog kampioen met Willem 2.) Kunnen ze bij AZ via Landzaat mooi navraag doen naar Ruud Boymans .

 19. I.pjotr3

  30 mei 2014 at 10:04

  N goed bod en ruudje wordt verkocht, spelers met n jaarcontract moet je verkopen.
  Verdien je er nog wat aan.
  Of zal hij voor contractverlenging in aanmerking komen?

 20. Bbb

  30 mei 2014 at 23:56

  Boymans voor 2 jaar naar utrecht met nog een optie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *