Elm: ‘We moeten zelfvertrouwen opkrikken tegen FC Utrecht’

By
Updated: september 25, 2009
Elm: 'We moeten zelfvertrouwen opkrikken tegen FC Utrecht'

AZ hoopt zaterdagavond tegen FC Utrecht niet verder achterop te raken in de strijd om de landstitel. De druk zal voelbaar zijn bij de Alkmaarders, die hun laatste twee competitieduels verloren. ELF Voetbal blikte kort vooruit met nieuweling Rasmus Elm (21), de Zweed die onlangs tegen ADO debuteerde.

“Het wordt sowieso een lastig uitduel”, zegt de allround middenvelder. “Ik weet niet veel over FC Utrecht, maar wel dat ze het dit seizoen goed doen. Het is natuurlijk belangrijk dat wij daar een goed resultaat behalen. Zeker na de nederlagen tegen ADO en NEC. We moeten het zelfvertrouwen opkrikken.”

Waar ligt volgens Elm de laatste weken het probleem bij de kampioensploeg? “We moeten sneller passen en eerder op doel schieten. Maar ik vind niet dat het slecht gaat, je moet alleen wel scoren. Dat is de hoofdzaak in het voetbal. Kijk, als we tegen FC Utrecht net zo spelen als in de tweede helft tegen NEC, moeten we kunnen winnen.”

In de bekerwedstrijd tegen Jong Ajax (2-0) van afgelopen dinsdag maakte Elm voor het eerst zijn opwachting in de basis van AZ. Of hij in de Domstad ook vanaf minuut één begint, is nog even afwachten. “Ik hoop het, maar het is aan de trainer om die beslissing te nemen.” Bron: Elfvoetbal.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>