Pellè: ‘Ik kan goed voetballen, en dat wil ik laten zien’

By
Updated: september 23, 2009
Pellè: 'Ik kan goed voetballen, en dat wil ik laten zien'

Gaat het dan eindelijk gebeuren? Zal hij dit seizoen dan eindelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn? We zijn nog wat skeptisch, maar als het aan de boomlange spits Pellè ligt dan breekt hij dit seizoen toch echt door bij AZ.

Gisterenavond speelde AZ een moeizame bekerduel tegen Jong Ajax. Pas na verlenging kregen de Alkmaarders de “jonge” Amsterdammers op de knieën. Pellè was die avond erg belangrijk voor AZ, want hij bereidde beide goals voor waardoor AZ zonder flater door kan gaan in de KNVB beker.

Pellè beschikt wel over een goede dosis reflecterend vermogen, want hij erkent dat de eerste twee seizoenen erg moeizaam zijn verlopen. “In mijn eerste twee seizoenen heb ik het lastig gehad. De aanpassing aan de omgeving is niet zo verlopen zoals ik had gehoopt. Ik sprak slecht Nederlands en Engels, wat de communicatie met de ploeg niet gemakkelijk maakte. Nu gaat dat beter en voel ik vertrouwen van de trainer en mijn teamgenoten. Ze zien me sterker worden en betrekken me veel in het spel. Ze durven me de bal in te spelen.”

Het is nog vroeg in het seizoen, maar de objectieve voetbalkenner moet toch wel inzien dat Pellè een stabiele factor is geworden in de aanvalslinie van AZ. Waar voorheen de bal onnodig werd verloren, kan hij nu wel de bal vasthouden en de juiste persoon aanspelen.

Tijdens de zomerperiode kreeg hij het bericht dat hij mocht uitkijken naar een andere club. Koeman hield voor hem de deur toch nog op een kier, want hij zag talenten die andere nog niet waargenomen hadden. “Deze zomer leek ik weg te moeten bij AZ, maar ik kon persoonlijk niet weggaan zonder hier gepresteerd te hebben. Ik kan goed voetballen, dat wil nu laten zien. Ik focus me voor 100 procent op voetbal. Mijn mentaliteit is veranderd,” aldus Pellè.

Volg AZ Nieuwslog op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>