Viergever vertrekt naar Ajax

By
Updated: mei 24, 2014

Nick Viergever maakt per direct de overstap van AZ naar Ajax. De centrale verdediger heeft zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen gezet. Dat hebben beide clubs zaterdag bevestigd.

Viergever wordt in Amsterdam waarschijnlijk de opvolger van Niklas Moisander. Bij Ajax houdt men er serieus rekening mee dat de Finse verdediger een buitenlandse overstap maakt. Viergever had bij AZ nog een doorlopende verbintenis, waardoor de Amsterdammers een transfersom moeten betalen voor de verdediger. Die zou ongeveer twee miljoen euro bedragen.

Viergever toont zich op de clubwebsite van Ajax zeer content met zijn overstap. “Ik hoopte dat ik die stap naar Ajax ooit nog eens zou kunnen maken. Als kleine jongen was Ajax, na Sparta waarvoor ik speelde, mijn favoriete club. Het was een jongensdroom om ooit bij Ajax te spelen. Dat het nu eindelijk werkelijkheid is geworden, is mooi. Voor mij was Ajax in Nederland de beste optie. Bij deze club denk ik nog veel progressie te kunnen maken.”

Volgens de verdediger was hij toe aan een stap hogerop. “Twee jaar geleden had ik een superjaar bij AZ, daarna kreeg ik een dipje maar daar ben ik sterker uit gekomen. Ook heb ik nu meer bagage dan twee jaar geleden, doordat ik aanvoerder was van AZ, door de vele Europese wedstrijden die we met AZ hebben gespeeld maar ook door het ontslag van de trainer. Die ervaringen hebben mij sterker gemaakt.”

In de zomer van 2010 nam AZ Viergever over van Sparta Rotterdam, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in dezelfde lichting zat als onder meer Kevin Strootman en Erik Falkenburg. In totaal speelde de verdediger vier seizoenen in Alkmaar. Met AZ won Viergever in het seizoen 2012/2013 de KNVB Beker.

Bron: Voetbalprimeur.nl

15 Comments

 1. Mike

  24 mei 2014 at 20:28

  Veel Succes en bedankt Viergever !!!

  Toch nog 2 miljoen gevangen, hij had ook transfervrij kunnen vertrekken.

 2. De echte supporter

  24 mei 2014 at 21:41

  Ik wens hem veel succes toe, bedankt voor het verlengen. Zo heeft az toch 2 ontvangen.

 3. Oud

  24 mei 2014 at 21:43

  Typisch AZ-beleid weer. Verkoop 10 eerste elftalspelers aan de concurrentie, haal er één Zuid-Amerikaanse zenuwpees in het doel voor terug en verwacht rustig dat je weer meedoet om Europees voetbal. Arme Marco van Basten.

 4. woonwagenpower

  24 mei 2014 at 21:46

  Jammer dat het weer 020 is geworden, Mounir, Kolblei, Moisander, De Zeeuw nu Viergever. maar Nick als je gelukkig er van wordt prima, maar om dan nu te zeggen dat het vroeger al een jongensdroom was, vind ik weer zo kruipend naar 020 toe.
  Kan 020 Janneke Wuytens er niet gratis bij krijgen?

 5. NHN

  24 mei 2014 at 21:49

  Ik hoop dat je je beide poten breekt in dat yiddenshirt

 6. Evert

  24 mei 2014 at 22:17

  Nou nou NHN dat is niet zo netjes, laat die jongen lekker gaan!! Hij heeft het met AZ netjes gedaan dus gun het die jongen!! Ik zou wel eens willen weten hoeveel spelers er naar Ajaxes zijn gegaan de afgelopen 10 jaar, iemand?

 7. Gerrit Vooijs

  24 mei 2014 at 23:49

  Lindenberg, Perez, de Zeeuw, Hamdaoui , Moisander, Sighthorsson, Viergever schieten mij zo te binnen.

  • AZ WOMAN

   25 mei 2014 at 08:08

   En 020 heeft de naam dat ze alles met eigen jeugd doen en nauwelijks kopen. Gerrit, tel daar de verleide talenten van andere clubs bij op, plus eventueel een gehuurde speler, en gekochte spelers van andere clubs, dan kost ik weer , als ik Frank de Boer of een of een andere 020 figuur hoor zeggen, dat opleiden, opleiden en nog eens opleiden. Ze halen talenten weg bij Feyenoord(terwijl er een Herenakkoord was tussen beide clubs, omtrent talenten), bij de lampenkappen hebben ze dat gedaan, bij ons mooie AZ.
   Het zijn daar gewoon boeven in nette pakken.

 8. Harry

  25 mei 2014 at 00:02

  Viergever gaat je goed…

 9. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 mei 2014 at 00:23

  Volgens mij is er een innige band tussen de Bijlmer’s ouwe jongens krentenbrood club en een technische directie in Alkmaar. In ieder geval stinkt hun geld niet voor de penningmeester. Bedankt weer en succes (behalve als je tegen AZ speelt).

  • Gerrit Vooijs

   25 mei 2014 at 13:07

   Voorzichtig gecalculeerd heeft Ajax met deze 7e transfer in 9 jaar een ruime 20 miljoen euro in de kas van AZ gestort.
   Gemiddeld dus is Ajax jaarlijks goed geweest voor een donatie van 2,5 miljoen euro. In onze clubkas.

   Overigens heeft Ajax in bijna alle gevallen geen plezier gehad van onze jongens”……..;-)

 10. Timon

  25 mei 2014 at 10:45

  Overigens weer bevestiging dat die opleidingen niets voorstellen,Ajax selecteert zowat al in de kinderopvanglocaties: nergens daar iemand te vinden die in een dikke tien jaar tot een keiharde verdediger is op te leiden? Of moeten die kids vooral het positiespel goed beheersen en is hetverboden te pingelen? Nee koop een beperkte Viergever.
  }

 11. urdal

  25 mei 2014 at 13:36

  Eigenlijk is het precies wat gerrit zegt.
  Welke speler die van AZ naar 020 is gegaan is daar een topper geworden?
  Lindenberg, Perez, de Zeeuw, Hamdaoui , Moisander, Sighthorsson waren het toch allemaal niet voor 020. gaan het nu dus weer proberen.
  Maar het geldt voor bijna alle spelers die door AZ zijn verkocht.
  Jozy is niks meer, Maher een bankzitter.

  • Gerrit Vooijs

   25 mei 2014 at 15:02

   Steinsson, Dembele, Moisander en Messaoud zijn ongeveer de enige AZ spelers die bij hun volgende werkgever zijn geslaagd. Perez mislukte 2x voordat hij weer een beetje zichzelf werd.

   Dit geeft aan dat het van AZ naar een topclub toch nog een grote stap is, daar is Maher dit jaar op harde wijze achter gekomen.

 12. Jeroen

  25 mei 2014 at 14:12

  Waarom willen ze toch allemaal naar Ajax…. Viergever kon ook direct de stap maken naar het buitenland. De kans dat het echt gaat slagen bij Ajax is nihil. Maar weinig oude AZers breken echt door. Overigens zijn de meningen op ajax forums ook verdeeld. De meeste zien hem niet als een goede aankoop.

  Evengoed bedankt Viergever. Je bent een voorbeeld voor de rest door je contract mooi te verlengen. Zo pakken we toch nog geld voor je.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *