AZ haalt doelman Rochet naar Alkmaar

By
Updated: mei 24, 2014

AZ heeft zaterdag de Uruguayaanse doelman Sergio Rochet Álvarez tot de zomer van 2016 vastgelegd. De 21-jarige keeper was eerder al twee weken op proef in Alkmaar. Hij komt vanuit zijn vaderland over van topclub Danubio, waar hij zijn officiële debuut nog niet maakte.

Rochet – 1.90 meter lang – geldt in Uruguay als een beloftevolle doelman. Hij speelde in meerdere nationale jeugdelftallen, waaronder in Uruguay Onder 21. Rochet is tevens in het bezit van een Italiaans paspoort.

Stewart: ‘Atletisch vermogen’
“Sergio Rochet heeft zowel in gescoute wedstrijden als tijdens zijn stage in Alkmaar een goede indruk gemaakt”, reageerde Earnest Stewart. “Sergio heeft lengte en atletisch vermogen. Hij sluit aan bij de A-selectie en mag zich via Jong AZ bewijzen. Allereerst krijgt hij van ons rustig de tijd om te wennen aan het land, onze club en onze manier van voetballen.”

Rochet: ‘AZ een grote club’
“Ik ben natuurlijk heel blij met dit contract en de overstap naar AZ. Ik ga genieten van de gedachte”, zei Rochet na het ondertekenen van zijn contract. “AZ is een grote club. Voordat ik hier kwam kende ik de club al van televisie en internet. Daarnaast werd ik tijdens mijn stageperiode in Alkmaar goed opgevangen door de mensen die hier werken. Mijn sterkste punten zijn mijn kracht, snelheid en lengte. Deze transfer is voor mij een unieke kans en ik hoop dat ik dat de komende jaren het beste van mezelf kan laten zien.”

Bron: AZ.nl

13 Comments

 1. paddyk

  24 mei 2014 at 15:53

  Nooit van gehoord…

 2. Vak J

  24 mei 2014 at 17:09

  De voorkeur blijft dus uitgaan naar Zuid Amerikaanse doelmannen

 3. Timon

  24 mei 2014 at 18:47

  Die valse lach van S.

 4. NHN

  24 mei 2014 at 21:57

  Kijk,daar is ‘ ie weer, de gladde kop van vriend Stewart. En weer een top-aankoop.
  Nog zo’n exotische klappernoot die tegen een sterrengage mag gaan vliegenvangen.
  Goeie actie Ernie!

 5. sam

  25 mei 2014 at 02:16

  Zeer beloftevolle doelman…….met zeer veel potentieel, groeimarge in de correcte omkadering…zou wel eens een zeer grote kunnen worden!

 6. oma

  25 mei 2014 at 11:42

  weer net z`n grabbelaar als Esteban,weer een kans laten liggen in de winterstop.waarom die keeper van Heracles toen niet gehaald?
  die nu naar psv gaat.nee bij de Ruiter informeren sukkel.
  van Utrecht een keeper die niet betalen is.
  wat ben je toch een geweldige T.D
  nu weer z`n grabbelaar ,geeft YES DE WINTER eens een kans.

  • I.pjotr3

   25 mei 2014 at 13:16

   Kan aan, oma heeft wekelijks onze nieuwe keeper gevolgd om een gefundeerde mening te kunnen geven.
   Goedkoop 🙁

   • oma

    25 mei 2014 at 14:08

    mag jij zeggen,ieder zijn mening.
    als het echt z`n wereldtopper is dan hadden de grote club`s hem wel binnen gehaald.
    maar goed.
    ik had trouwens een vraagteken achter die eerste zijn moeten zetten voor de comma.
    fout van mijn.

    • oma

     25 mei 2014 at 14:20

     als ik het goed gezien heb was het nog de tweede keeper van die club ook is Ichazo de eerste keeper,dit geld ook voor het nationale elftal waar Rochet vier keer in gekeept heeft.
     hoezo topper.
     zijn club is in 2007 voor het laatst kampioen geworden.
     het is gewoon net zo club als AZ met een stadion capaciteit van ongeveer 14.500 toeschouwers.
     dus echt een topclub wil ik het niet noemen,maar wie ben ik.

 7. Jeroen

  25 mei 2014 at 14:13

  Ik snap dit niet. We betalen nu 4.5 ton aan een speler per jaar waarvan we niet eens weten of het toegevoegde waarde heeft. Of is deze regel voor niet EU spelers aangepast?

  • oma

   25 mei 2014 at 14:23

   hij heeft een Italiaans paspoort dan gaat die regel niet op,dan is hij Europeaan.

   • Jeroen

    25 mei 2014 at 15:20

    Ow dat is dan weer mooi. Scheelt een hoop geld.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  26 mei 2014 at 00:06

  Om de vastlegging van Sergio Rochet nu al af te branden is wat voorbarig… omdat hij uit Zuid Amerika komt, geen eerste keeper is en Esteban het niet altijd even geweldig doet. En deze jongen verdient geen sterrengage want wordt gewoon op zijn Italiaanse EU paspoort afgerekend. Costa Ricaan Esteban komt overigens van ’t Noord Amerikaanse continent dat loopt tot aan de Panamees/Colombiaanse grens. Sergio Romero is niet op ’t juiste moment verpatst anders was ’t financieel een topklasse aan- en verkoop geweest uit Zuid Amerika. Ik erger me aan de opmerkingen die weinig blijk van goede kennis geven. Of er moet al een blooper compilatie op YouTube zijn van deze jongen die de kritiek recht geeft, dan zien we graag de link ernaar. AZ vist in een poel met heel veel vissers er omheen. Niet echt realistisch om te verwachten dat ze altijd de allergrootste talenten binnen kunnen hengelen voor ’t beperkte bamboehengeltje, haakje en aas dat ze hebben of wel soms? Ik heb totaal geen oordeel over deze jongen. Misschien wordt deze jeugdinternational sportief en financieel een verrassing of misschien een miskleun. Even geduld en dan komen we ’t de komende seizoenen vanzelf te weten wie de beste doelman in huis is. Wie ’t echter nu al zeker weet heeft een loopbaan als scout gemist. Tevens wil ik de criticasters er fijntjes op wijzen dat Uruguay hoger op de UEFA ranglijst staat dan Nederland en dat er in de top 7 vier Zuid Amerikaanse landen staan. Geen slecht idee van AZ om daar de vinger aan de pols te houden lijkt me.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *