Reijnen transfervrij naar Cambuur

By
Updated: mei 23, 2014

Reijnen heeft besloten om AZ transfervrij te verlaten en zijn carrière te vervolgen bij Cambuur. Beide partijen hebben een overeenkomst bereikt van twee seizoenen. Overigens moet Reijnen nog wel door de medische keuring komen.

De vleugelverdediger is inmiddels 27 jaar en begon zijn carrière bij PEC Zwolle, waar hij in totaal op 152 duels kwam. Hij maakte daarna een toch wel opmerkelijke overstap naar AZ waar hij in totaal drie seizoenen heeft gespeeld. Dit seizoen moest hij vooral genoegen nemen met een plek op de bank.

14 Comments

 1. Jeroen

  23 mei 2014 at 14:26

  Mooi! Nooit het niveau van AZ gehad. Enkele leuke invalbeurten gehad dit seizoen, maar niet meer dan dat. Hij heeft nooit de verwachtingen waar kunnen maken.

 2. AZ4Altijd

  23 mei 2014 at 14:29

  Jammer dat hij het bij ons niet heeft kunnen maken.

  Nooit gezeurd. Altijd hard gewerkt. Top Gozer. Hoop dat hij het goed gaat doen bij Cambuur. Gun het hem zo en dat hij vandaaruit wellicht weer naar Subtop club mag komen.

 3. gerard

  23 mei 2014 at 15:45

  Als invaller heeft hij dit seizoen goed gefunctioneerd en was er weinig tot niets op hem aan te merken. De wisselwerking met Berghuis was goed te noemen.
  Dat hij het niveau voor een basisplaats bij AZ ontbeerde moge duidelijk zijn maar voor de breedte heeft hij het niet slecht gedaan.
  Aan AZ om nu eens een goede rechtsback te vinden gezien Johanson ook niet echt geweldig heeft gespeeld en Marcellis ook niet meer voor AZ zal uitkomen.

 4. Oud

  23 mei 2014 at 16:52

  Geweldig hoe iedereen staat te juichen bij elke vertrokken speler, in de verwachting dat daarvoor spelers als Hazard en Ziyech voor in de plaats komen. In werkelijkheid komen daar veel mindere spelers voor terug dan degenen die vertrokken, dat is een neerwaartse spiraal waar AZ al jaren in zit. Natuurlijk verwachten dezelfde mensen die Esteban, Beerens, Reijnen, Overtoom, M. Johanssen, Elm, Gorter, Wuijtens en Viergever weg willen hebben wel dat er volgend jaar weer meegedaan wordt om de titel. Is die van Overeem dan zo goed dat hij het in z’n eentje gaat doen?

 5. harm

  23 mei 2014 at 17:00

  Ja.. Verdiende geen basisplek, was net iets minder als M. Johansson, ik hoop dat Marcellis snel weer kan spelen, of een nieuwe aankoop!

 6. Gerrit Vooijs

  23 mei 2014 at 18:02

  Na de winterstop speelde Reijnen een aantal duels op rij in de basis. AZ kreeg in die fase zeer weinig goals tegen………, Esteban keepte plots ook veel beter en toen…… Kwam Mattias Johansson er weer in en werd er opnieuw openheid gehouden.

  Tegen Groningen was de 1-0 nooit gevallen als daar Reijnen had gestaan ipv Mattias Johansson.
  Wat iedereen in Mattias Johansson ziet is voor mij een absoluut raadsel. Elke maar ook elke bal die zijn richting opgaat betekent acuut gevaar voor AZ. Hoeveel keer heb ik niet die hulpeloze blik gezien als zijn tegenstander weer eens zonder slag of stoot door liep naar Esteban.
  Met Reijnen zat ik gerust, die tegenstander was de bal al bij aanname kwijt.
  Puur op resultaat kies je voor Reijnen en niet voor een koekebakker.
  AZ is 8e geëindigd door het hoge aantal tegengoals.

  Maar goed, ik wens Etienne Reijnen heel veel succes en de nieuwe linksbuiten van AZ komt er bij Reijnen waarschijnlijk niet 1 keer langs als AZ tegen Cambuur speelt.

 7. Timon

  23 mei 2014 at 18:50

  Gerrit ik vond je vroeger als visserman al een hele goede keeper; wat je hier boven memoreert,bevestigt die mening alleen maae

 8. NHN

  23 mei 2014 at 20:54

  Als centrale verdediger was Ettienne Reijnen een drama. Eerst gaf ik ‘m het voordeel van de twijfel, maar na de winterstop van het seizoen ’12-’13 had ik het gehad met Etienne. Tot dit seizoen’13-’14,waar hij enkele malen als vervanger van Mattias Johansson mocht opdraven op de rechtsbackpositie. Ik vond het een openbaring. In plaats van een blunderende centrale verdediger, zag ik ineens een degelijke rechtsachter. Het ging goed,en AZ hield zelfs de nul vast met Ettienne in de basis.
  Helaas, Dick kreeg weer de kolder in zijn kop en koos toch weer voor onze Mattias.
  Wat een aanfluiting. Met dergelijke balletdansers win je de oorlog nooit. Bovendien kan die echt niet verdedigen.
  Ontzettend stom, het heeft AZ punten gekost. Bovendien is het een onopgehelderd raadsel gebleven. Waarom moest die Mattias nou zonodig terug?? Had dan enigzins geswitched, en zet de ene wedstrijd waarbij er meer druk op de verdediging kom,t Reijnen erin, en tegen pakweg RKC, Mattias.
  Ik heb het nooit begrepen.
  Maar okee, Reijnen vertrekt. Ik wens Reijnen het beste toe. Vooral omdat hij zich nooit negatief over AZ heeft uitgelaten, en zich professioneel heeft opgesteld. Ik vindt het knap dat je zo kunt terugkeren, terwijl je het jaar daarvoor door iedereen met de grond gelijk gemaakt werd.
  AZ moet verder, en toch hopenlijk niet met Mattias als rechtsback,want dat is een garantie voor tegengoals. We gaan het zien..

  • De echte supporter

   24 mei 2014 at 12:30

   NHN ik ben volledig met je eens. Ik vind het jammer dat hij weggaat. Misschien had hij meer kans met marco als trainer, maar ik snap hem wel.
   Zo’n karakter wel je meer in je tean

 9. harm

  23 mei 2014 at 21:33

  Matthias is aanvallend snel en goed, maar verdedigend hulpeloos

  Reijnen is aanvallend twijfelachtig, en verdedigend sterk

  Hierbij kun je gewoon zeggen: Wat wil de trainer? aanvallende back of verdedigende! Mr. Bitterbal koos voor het 1e.

  Poulsen en Marcellis kunnen het allebéi

  Dus lijkt mij beste als AZ een goede rechtsback haalt, een slimme middenvelder en 1 a 2 spits/links/rechtsbuiten!

  • De echte supporter

   24 mei 2014 at 12:30

   Reijne heeft een klik met beghuis, dat moeten we niet vergeten

   • Gerrit Vooijs

    24 mei 2014 at 17:00

    Reijnen had een klik 😉

 10. AZformallyknownasAZ

  24 mei 2014 at 00:00

  AZ verliest hier een goede verdediger. Ik heb Reijnen goed zien acteren op de rechtsbackplek. Ik vond hem ook aanvallend degelijk en hij speelde prima samen met Berghuis. Opeens hoefde het niet meer van Advocaat terwijl er geen reden was hem te wisselen want hij speelde een serie wedstrijden degelijk en betrouwbaar. Als Reijnen tegen Groningen had gespeeld had AZ waarschijnlijk weer Europees gespeeld. Gemiste kans dus.

  Maar goed Advocaat had wel meer problemen met zijn wissels. Dat was al bij het Nederlands elftal zo. In de laatste wedstrijd tegen Groningen waren zijn wissels echt erbarmelijk. Maar goed. Ik heb echt wel vertrouwen in de huidige staf en de nieuwe algemeen directeur. We gaan weer bergopwaarts met AZ. Het wordt een leuk seizoen en ik verwacht een attractief AZ met veel beleving, enthousiasme en aanvalsdrift.
  We worden de revelatie van de eredivisie volgend seizoen.

 11. oldfan

  24 mei 2014 at 08:48

  Toen ze Reijnen aantrokken werd er door velen al een twijfel uitgesproken. Later bleek dat ook wel want als centrale verdediger waren de blunders menig keer aanwezig. Als rechter verdediger vond ik hem goed spelen. Jammer dat, dat geen voortzetting heeft gekregen want met Matthias houdt je, je hart vast en zie je dat hij menig keer zn man laat lopen en vaak aan de verkeerde kant staat te dekken. Ettienne heeft zich altijd positief opgesteld en mede daardoor wens ik hem van harte toe dat hij bij Cambuur zn draai kan vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *