Dembele schiet AZ langs Jong Ajax

By
Updated: september 23, 2009
Dembele schiet AZ langs Jong Ajax

AZ heeft dinsdagavond ten koste van Jong Ajax de derde ronde van de KNVB beker bereikt. De ploeg van Ronald Koeman had daar wel de verlenging voor nodig, waarin invaller Moussa Dembélé twee keer scoorde.

In de spits had Ronald Koeman tegen Jong Ajax basisplaatsen ingeruimd voor Graziano Pellè en Ari, die het tot nu toe moesten doen met invalbeurten. Verder begon Rasmus Elm voor het eerst in de basis. De Zweed met offensieve dadendrang nam de positie van Brett Holman in, rechts op het middenveld.

De bezoekers lieten AZ in de eerste helft het spel maken, maar de Alkmaarders oogden weinig overtuigend. Ari en Pellè zagen hun inzet gekeerd door doelman Kenneth Vermeer, terwijl Gill Swerts net naast kopte. De Amsterdammers, die aantraden met een potpourri van jonge talenten en gevestigde namen, werden voor rust via George Ogararu en Jeffrey Sarpong twee keer enigszins gevaarlijk.

In het tweede bedrijf kwam AZ wat beter voor de dag en creëerde het een aantal kansen, waaronder een schot van Pellè op de lat. Uiteindelijk zou AZ in de verlenging wel tot scoren komen. Invaller Moussa Dembélé schoot binnen drie minuten twee keer overtuigend raak op aangeven van Pellè. Hierdoor bekert de landskampioen op 27, 28 of 29 oktober verder in de derde ronde. De loting is op donderdagavond 24 september.

“Toen in de verlenging die goal viel, viel er een last van ons af”, analyseerde Koeman na afloop. “We hebben vervolgens snel een tweede doelpunt gemaakt en de wedstrijd verder goed uitgespeeld. Maar het was onnodig dat er een verlenging aan te pas moest komen. We hadden in de tweede helft al twee á drie goals moeten maken.” Bron: AZ.nl

Volg AZ Nieuwslog op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>