Standard Luik verzwakt richting Alkmaar

By
Updated: september 22, 2009
Standard Luik verzwakt richting Alkmaar

AZ treft volgende week dinsdag in de Champions League een danig verzwakt Standard Luik. Trainer Laszlo Bölöni heeft nu al spijt dat hij afgelopen zomer een aantal wisselspelers heeft laten vertrekken.

De grootste tegenslag voor Standard is de voetblessure van aanvoerder Steven Defour. Maar daarbij bleef het niet voor de Belgische landskampioen. Cédric Collet, Alex Moraes en Victor Ramos zijn de komende weken ook niet inzetbaar.

Coach Laszlo Bölöni

En dan zijn er ook nog zorgen over topscorer Milan Jovanovic, die kampt met knieklachten. ‘Ik wil het woord blessure niet gebruiken, maar Milan heeft wel een probleem met zijn knie’, aldus coach Bölöni. ‘Het zal hem niet beletten te spelen, maar we moeten het probleem ook wel oplossen.’ Een kleine operatieve ingreep behoort tot de mogelijkheden.

‘Vorige week hoorde ik Arsène Wenger (manager van Arsenal, red.) klagen dat hij twee à drie spelers moest missen. Ik denk echter dat voor een club als Standard enkel het uitvallen van Defour al zwaarder weegt’, aldus Bölöni. ‘En voeg daar nu Moraes, Victor Ramos, Jovanovic en Collet aan toe. Achteraf kan je zeggen dat ik spelers als Benko of Benteke te snel heb laten vertrekken, maar we moesten ergens knopen doorhakken.’ Bron: VI.nl

Volg AZ Nieuwslog op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *