Geduld Koeman raakt op na nieuwe nederlaag

By
Updated: september 21, 2009
Geduld Koeman raakt op na nieuwe nederlaag

Ronald Koeman lijkt niet van plan nog lang vast te houden aan dezelfde elf namen en speelwijze bij AZ. De coach is niet tevreden na drie nederlagen, tegen ADO Den Haag, Olympiakos en NEC, op rij.

De trainer mist met name de mentale weerbaarheid bij een aantal spelers. “Het is een mentale kwestie. De een heeft daar meer problemen mee dan de ander. Je bent de kampioen, tegenstanders stellen zich daar op in. Succes behalen en continueren is heel moeilijk, dat zie je in andere landen ook”, vertelt hij in gesprek met de Telegraaf.

Momenteel laat Koeman AZ nog grotendeels hetzelfde spelen als vorig seizoen. “Ik hou nu nog vast aan een bepaalde formatie en speelwijze omdat ik vind dat de ploeg dat verdiend heeft, op basis van vorig seizoen. Maar ik kijk ook naar het niveau van individuele spelers. Er komt een moment dat ik ga wijzigen, absoluut.”

Mounir El Hamdaoui lijkt zich ondanks zijn matige vorm geen zorgen te hoeven maken. Koeman: “Hij is de topscorer van de ploeg en stond ook nu weer twee keer wél op de goede plaats. Hij heeft het nu even moeilijker, maar heeft van deze groep het grootste rendement.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Volg AZ Nieuwslog op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *