Geen Europees voetbal voor AZ

By
Updated: mei 18, 2014

Het is AZ niet gelukt om via de play-offs een ticket te bemachtigen voor de Europa League. De Alkmaarders wisten wel de finale te bereiken, maar moesten toezien hoe Groningen over twee duels te sterk was.

Het leek dit seizoen lang goed te gaan. Na het ontslag van Verbeek stond AZ zelfs nog enkele weken op nummer 1, maar helaas wist het niet om te gaan met de vele duels, en werden er kostbare punten verloren. In de slotfase wist het niet eens meer te winnen van degradatieclubs als NEC en Roda JC. Europees voetbal bleef het doel, maar de KNVB Beker finale werd niet gehaald, en een eindklassering bij de top-5 ook niet. Dus moest het uiteindelijk via de play-offs. Als eerst werd Heerenveen eenvoudig opzij gezet, en leek de laatste horde (Groningen red.) ook wel haalbaar. Helaas dus niet. Thuis werd er 0-0 gespeeld, en uit werd AZ overrompeld.

Van Basten kan zich dus volgend seizoen volledig gaan richten op de competitie en de KNVB Beker. Een grote teleurstelling voor zowel de club als supporters. AZ was namelijk de enige die de Europa League nog serieus nam. Nu moeten FC Twente, PSV, PEC Zwolle en FC Groningen de punten gaan halen…. We zullen zien hoe dat gaat aflopen.

Zal dit de strop zijn voor Stewart?

17 Comments

 1. Leo

  18 mei 2014 at 19:11

  Het seizoen is mislukt. De achtste plaats, geen bekerfinale en geen Europees voetbal. AZ is in uitwedstrijden niet in staat om gevaarlijk te worden en te scoren. Thuis gaat het vaak goed maar dat is helaas niet genoeg voor Europees voetbal.

 2. I.pjotr3

  18 mei 2014 at 19:18

  Doelstellingen niet gehaald
  Dag Stewart….trek je conclusies

 3. joost

  18 mei 2014 at 19:18

  Aanvallend ver ondermaats. Als dan ook de verdediging steken laat vallen, is er nergens houvast meer. We hadden trouwens wel recht op een pingel en misschien zelfs wel op twee. Poulsen kreeg ook gewoon een schop en dat is een overtreding binnen de 16.

 4. Timon

  18 mei 2014 at 19:38

  Stewart,die gladda aal blijft gewoon zitten.Die man zal toch de selectie flink moeten renoveren om nog enig krediet te krijgen.Maar voorlopig blijft die zakkenvuller zitten:waar kan hij ooit in de normale maatschappij zoveel,geld verdienen?..

 5. JeroenH

  18 mei 2014 at 19:41

  Vandaag wil ik graag mr. Gouweleeuw en dhr. Esteban bedanken voor hun inzet!
  Penalty of niet, AZ had het niet verdiend vandaag..
  De opstelling had sneller aangepast moeten worden en bij Poulsen zag je meteen al dat de emmer leeg was..
  Verder denk ik dat de zogenoemde “vermoeidheid” van het zware seizoen er in gehakt heeft…

  Volgend jaar kunnen we alles geven in de competitie en hebben we in ieder geval niet meer het excuus van te veel wedstrijden..

 6. oldfan

  18 mei 2014 at 19:49

  Wat een klote seizoen!!!! Weinig gezien van goed voetbal. Sommige spelers zijn het niveau van AZ niet waardig ondanks dat je weet dat je moet inleveren.
  Wat een slechte mentaliteit als je op deze manier moet verliezen van een minderen ploeg met spelers maar wel met meer boost om te winnen. Dat sommigen hun seizoenkaart niet meer willen verlengen valt te billijken. want het is steeds een aflopende zaak geweest bij Az met spelers die het niveau niet waardig zijn. Als we weer eens wonnen waren we gelukkig maar was eigenlijk een pleister op de wonden.
  Laten we nu weer eens het vertrouwen gaan winnen bij iedereen door een aantal goede spelers aan te trekken waar we ons in kunnen vinden waardoor het stadion weer gevuld wordt en we kunnen genieten van een overwinning.

  • Azmanu

   18 mei 2014 at 20:22

   Aanschouwbaar voetbal zou ik ook wel weer eens willen zien. Wij zijn de club die geniaal combinatie spel laat zien en dat afwisselt met matig voetbal. De laatste 2 jaar wisselen we matig voetbal af met countervoetbal. Dus ik wil geen Viktor Elms meer zien, geen gudmundssontjes en geen Wuytens meer.

   Mathias Johansson is wat AZ hoort te zijn. Puur aanvallend!

   P.S.
   AZ heeft ook jeugd!

 7. urdal

  18 mei 2014 at 20:20

  Ik las de opstelling en zag dat JBG zou spelen. De hele wedstrijd gezien maar volgens mij deed hij niet mee. Was hij al vertrokken???? En dan die drollenvanger in het doel, aan Marco de taak om hem er nooit meer in te laten staan. Wat is die vre-se-lijk slecht zeg. Tevens blij dat we van Dickkie af zijn. Hij had tenminste nog iets kunnen wissellen? Op naar volgend jaar, 4gever moet bijtekenen en een paar goede versterkingen.

 8. gast

  18 mei 2014 at 20:35

  8ste en geen Europees is gewoon een mislukt seizoen. Bedankt, Advocaat en AZ, pfffttt.

 9. Chris

  18 mei 2014 at 20:41

  Het was een mooi seizoen! Alleen belabberd einde! Tot volgend jaar!

 10. NHN

  18 mei 2014 at 22:06

  Wel een passend einde van een vreselijk vervelend kut-seizoen. Dit was het ergste seizoen sinds 2008. Helemaal niks leuks gezien, geen zak an.
  Mannen bedankt voor jullie wanprestatie. Wat een treurig zooitje. Vorig seizoen was het nog beter.
  Dick je doet je naam eer aan , ‘lul”. Niks gepresteerd. Op enkele uitzonderingen na was de A-selectie ook gewoon ondermaats. Het lullige alleen is, dat de klaplopers die verantwoordelijk zijn voor dit kutseizoen, volgend seizoen ook nog in dienst zullen zijn. (behalve lul-Advocaat dan).
  Die gladde stront-yank zal nog steeds op dezelfde stoel zitten lulpraatjes te verkondigen. Eind vorig seizoen zou er al ge-evalueerd worden, maar er gebeurde niks. De rotzooi van vorig seizoen staat nog steeds op de loonlijst.
  Er is al langer de roep van een grote schoonmaak, maar er zal niks gebeuren.
  Gladde ernie zal weer genoeg lichtpuntjes zien, en verkondigen dat AZ een opleidende club is, en in opbouw, en meer van dat gelul.
  Ik weet zeker dat hij gaat verkondigen dat AZ het prima gedaan heeft, de halve finale van de beker gehaald,de play offs, lang meegedaan. Je koopt er niks voor. AZ had net zo goed 15e kunnen eindigen.
  Van Basten zal moeten werken met “professionals”als Nick van Aars en Dennis Haar. Die zal zich nog op z’n achterhoofd krabben als hij erachter komt waar hij mee moet werken.
  Nee, ik zie het somber in. Let wel, ik zal AZ altijd blijven steunen. No matter what.
  Maar ik zie nog liever een club die tegen degradatie KNOKT, dat dit zooitje pisnichten, wat vandaag de dag een AZ-shirt draagt.
  En ik zie daar voorlopig geen verandering in komen….

  • oma

   19 mei 2014 at 07:15

   dan weet NU.nl tevermelden dat Pastoor voor twee jaar een contract heeft bij AZ.
   om onder van basten als assistent tewerken.

 11. Joost

  18 mei 2014 at 23:18

  even als check: Als we vandaag wel hadden gewonnen, was het dan voor jullie wel geslaagd geweest? Vorig jaar hadden we een baggerjaar, maar wisten we door één goede wedstrijd de beker te pakken. Hiermee vergeleken vond ik dit seizoen een stuk beter. Alleen natuurlijk jammer dat we overal naast hebben gegrepen.

 12. Timon

  19 mei 2014 at 07:52

  Logisch vervolg van wanbeleid,zie roda,nec rkc,ook AZ,al 3 jaar zie je niveau op veld zakken,steeds vaker slap AZ etc etc, Wordt dus niks meer,het is dat je met een competitie met dordecht,excelsior willem II,cambuur,go ahead eagles,ajax niet kuntbdegraderen anders hield je je hart nog vast.

 13. woonwagenpower

  19 mei 2014 at 08:07

  Het seizoen voorbij.
  goede wedstrijden gezien, 020 thuis, lampenkappen thuis, maar dat waren er veel te weinig. Uit morsten we veel te veel punten. Oke Halve finale beker, ongelukkig er uit gevlogen door de man met het fluitje. Kwart finale Europa, Benfica was een maatje te groot, maar wel het verst gekomen voor Nederland in Europa. Achtste in de competitie, heel teleurstellend. Voetballend zal ik dit seizoen gauw vergeten, wat me wel bij blijft, het qua resultaten onnodige ontslag van Gert-Jan Verbeek , want met Bitterbal is het totaal niet vooruit gegaan, dit heeft alleen maar geld gekost! Brand in het stadion, in de wedstrijd tegen die grieken, waarbij ik ABSOLUUT de SLECHTSTE scheidsrechter uit mijn leven heb meegemaakt, een of andere filantroop uit Frankrijk.
  Het nieuws dat Toon Gerbrands vertrekt naar Eindhoven, wat ik jammer vind, maar het opent wel deuren voor andere mensen, die AZ misschien nog beter leiden.
  Verder ben ik blij dat Bitterbal vertrekt, daar heb ik een biertje op genomen.
  Van mij krijgt Marco van Basten een flinke bezem en Alex Pastoor het stoffer en blik, om die eens flink door de selectie te halen. Meneer Stewart en de scouting kunnen zich bewijzen, op de transfer markt, als er in de eigen jeugd opleiding niet de gewenste spelers rond lopen. We weten allemaal wel de zwakke schakels zijn in de selectie, daar moet AZ van af, sommige lopen uit hun contract, andere verhuren of verkopen. Gudmonsson weg, Beerens weg, Viergever waarschijnlijk met Toon mee, Esteban weg, dan levert hij nog iets op, Reijnen zal weg willen, ADVOCAAT WEG, Janneke Wuytens mag van mij weg, net als Stoffel, Avdic heeft het niet kunnen maken, en zo zal ik ongetwijfeld nog wel iemand vergeten. Verder wens ik iedereen (ook Timon) een mooi WK toe en mooie zomer periode. Volgend seizoen beginnen we met een schone lei, een nieuwe coach met assistent en nieuwe kansen, zonder dat mensen zich achter het feit verschuilen over vermoeidheid en dergelijke. AZ Vooruit!

 14. Chris

  19 mei 2014 at 19:55

  stelletje negatieve kut supporters! walg van jullie, zeker ook altijd 80e min naar huis!? blijf daar volgend seizoen ook maar! bah…

 15. Gerrit Vooijs

  19 mei 2014 at 22:17

  Bewust 1 dag gewacht want de teleurstelling was groot.
  Thuis tegen Heerenveen speelde AZ met het hart. De 3 wedstrijden daarna speelde AZ met de handrem erop uit angst.

  Neemt niet weg dat AZ op alle fronten heeft gestreden. Soms ging het goed ( thuis tegen Roda met 9 man ! ), soms ging het minder.
  Lang mochten we hopen en dat kleurde het seizoen voor mij positief.

  Vorig jaar mochten we nergens op hopen maar had AZ op het einde het geluk aan de kont hangen. We degradeerden gelukkig net niet en in de Beker had AZ geluk dat Frank de Boer dacht dat het 2e elftal goed genoeg was voor het matige AZ.
  In de finale knalde Lens snoeihard op de binnenkant van de paal maar de bal sprong er toch uit.
  AZ had een prijs maar dramatisch gevoetbald.

  AZ gaat onder Van Basten beginnen aan een nieuw hoofdstuk: Resultaat wordt belangrijk, de spelers zijn uitwisselbaar zie Zyech.

  Ik had gehoopt op weer een seizoen met Europees voetbal maar gezien deze omstandigheden kan ik er wel mee leven.
  Marco mag gaan bouwen en krijgt van mij de tijd !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *