Falkenburg transfervrij naar NAC

By
Updated: mei 15, 2014

Erik Falkenburg speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van NAC Breda. De aanvallende middenvelder en de club bereikten vandaag overeenstemming over een contract dat hem voor twee jaar aan de Parel van het Zuiden verbindt.

Go Ahead wilde de uitblinker van het afgelopen seizoen graag behouden. Meerdere clubs zaten echter achter de middenvelder aan. Falkenburg koos uiteindelijk voor de club, waar hij sinds een mislukte overgang vorig jaar nauwe contacten mee bleef onderhouden.

Falkenburg: “Ik heb altijd een warm contact gehouden met trainer Nebojsa Gudelj. Ik heb een goed gevoel bij de manier waarop NAC de selectie voor volgend jaar inricht en ben er trots op dat ik in Breda op het middenveld aan de slag kan.”

De 26-jarige Leidenaar begon met voetballen bij Oegstgeest en belandde via UVS bij Sparta. Daar maakte hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut op het hoogste niveau toen hij mocht invallen tegen PSV. In totaal stond hij drie seizoenen onder contract bij de Rotterdamse club, voordat hij in 2010 de overstap maakte naar AZ. Bij de Noord-Hollandse club kwam hij ruim twee seizoenen in actie op verschillende posities en was hij 10 keer trefzeker.

Begin 2013 besloot de club hem echter te verhuren aan N.E.C. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles, waar hij 31 keer in actie kwam in competitieverband en negen keer scoorde. Bron: NAC.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

One Comment

  1. NHN

    15 mei 2014 at 16:11

    Geen verstandige keuze lijkt me. Al is die Gudelj volgens mij geen slechte trainer, die roeit met de riemen die hij heeft. Maar tis daar in Breda al jaren een zooitje. Dat kan niet ongestraft blijven. Zie Roda en NEK.
    Dat Nak vliegt er ook een x uit. Dus heeft Falkenburg (denk ik) gekozen voor een ploeg die degradatie voetbal gaat spelen, en daadwerkelijk ook een keer gaat degraderen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *