Pellè blij met vertrouwen van Koeman

By
Updated: september 21, 2009
Pellè blij met vertrouwen van Koeman

Graziano Pellè hoopt dit seizoen eindelijk zijn definitieve doorbraak te beleven bij AZ. De spits mocht aanvankelijk nog vertrekken, maar speelde zich tijdens de voorbereiding in de kijker bij trainer Ronald Koeman.

“Koeman geeft me vertrouwen. Na een paar weken zei hij dat ik kwaliteiten heb die de andere spitsen niet hebben. ‘Misschien heb ik je nodig. Geloof in jezelf, dan komen je momenten’. Voor mij was dat geweldig om te horen. Want de club had eerder nog gezegd dat ze me misschien wel wilden verkopen”, vertelt Pellè in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Zijn eerste twee seizoenen in Nederland waren teleurstellend, al lag dat volgens Pellè vooral aan zichzelf. “Het kwam door mezelf, door mijn houding. De eerste twee jaar waren echt moeilijk. Nederland is heel anders dan Italië. Hier moet je je helemaal zelf focussen op een wedstrijd. In Italië word je op scherp gezet door media en supporters, want daar wordt geen onderscheid gemaakt tussen jonge en oude spelers. Wie het niet goed doet, wordt afgemaakt.”

In Nederland maakte de boomlange Italiaan kennis met een heel andere manier van benaderen. “Hier is dat anders. Dat is goed, maar ook lastig. Je hebt hier vrijheid, dus moet je het zelf doen. Gecombineerd met de taal en het weer, was het niet gemakkelijk voor me. Maar ik heb wel altijd hard gewerkt. Nu is misschien het moment gekomen om het te laten zien.”

In zijn eerste wedstrijd van het seizoen liet Pellè zich direct zien met een doelpunt tegen Heracles Almelo, maar even later werd hij weggestuurd vanwege natrappen. “Een rode kaart, oké, maar vijf wedstrijden schorsing was echt te veel. Ik had toch niet iemands been gebroken?”, vraagt hij zich hardop af. Afgelopen weekend mocht hij tegen NEC voor het eerst weer invallen, waarbij de targetman een goede indruk maakte. “Ik voel me sterker, mijn ploeggenoten weten nu wat ik kan en geven me de bal. Ik heb mensen om me heen, dat is belangrijk voor mijn spel.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Volg AZ Nieuwslog op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>