NEC wint na 33 jaar weer bij AZ: 0-1

By
Updated: september 21, 2009
NEC wint na 33 jaar weer bij AZ: 0-1

AZ heeft voor het eerst in 33 jaar thuis verloren van NEC. Door een goal van Davids in de slotfase wonnen de Nijmegenaren net als in 1976 met 1-0.

AZ leek vooral in de eerste helft de vermoeienissen van de zware afgelopen week, waarin verloren werd bij ADO Den Haag en Olympiakos, nog in de benen te hebben. Het domineerde, maar het tempo lag te laag om NEC te verontrusten.

De Alkmaarse dreiging nam na de pauze toe, maar pas in de laatste tien minuten kreeg AZ grote kansen. Elm zag een schot van de lijn worden gehaald, een inzet van Pelle werd fraai gestopt door Babos en na de 0-1 van Davids waren Pocognoli, Elm en El Hamdaoui nog dicht bij de 1-1.

Volg AZ Nieuwslog op

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *