AZ maakt nog eens duidelijk: ‘Europees voetbal is een essentiële doelstelling’

By
Updated: mei 13, 2014

Donderdagavond spelen AZ en FC Groningen de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Alkmaarders hadden dit seizoen een mooi Europees avontuur en dat smaakt naar meer.

Toon Gerbrands en Earnest Stewart hopen natuurlijk dat hun club ook volgend seizoen weer op het Europese podium mag acteren. “Het maakt mijn werk ook een stuk makkelijker”, zegt technisch directeur Stewart daarover tegen RTV Noord-Holland. “Als ik in gesprek ga met een speler is het natuurlijk een voordeel als wij Europees spelen. Een potentiele speler wil dan eerder naar ons toe komen. Het praat allemaal dus wat makkelijker.”

“Als AZ zich plaatst voor de groepsfase, dan mag je 2,5 miljoen euro bijschrijven”, zegt algemeen directeur Gerbrands over de financiële kant van het verhaal. “Als we het niet halen, kunnen we het opvangen, maar Europees voetbal is een essentiële doelstelling om te halen. Daarnaast is het ook voor publiek leuk en de spelers kunnen contracten verdienen.” Bron: Elfvoetbal.nl, bron foto: Soccernews.nl

4 Comments

 1. woonwagenpower

  14 mei 2014 at 08:51

  Europees voetbal is in alle opzichten goed. Voor de kassa, de ontwikkeling van spelers, voor aantrekkingskracht op sponsors, voor het publiek, de uitstraling van de club.
  Als club wil je toch ieder seizoen ergens om mee doen.
  Europees voetbal halen is toch een prijs.
  Als een club voor het seizoen zegt, dat ze tiende willen worden, is al het bovengenoemde niet van belang. Gelukkig heeft AZ gezonde doelstellingen. Natuurlijk worden er wel eens verkeerde keuzes gemaakt, maar dat gebeurt ook in het bedrijfsleven, zelfs bij grote bedrijven. Het blijft tenslotte allemaal mensen werk.
  Ik hoop dat we die (GAS)ten uit het noorden ook omver kegelen en volgend jaar weer Europees spelen. AZ VOORWAARTS!

 2. Timon

  14 mei 2014 at 13:03

  Altijd weer leuk om heel Scandinavie en oost Europa Rusland door tr reizen om dethuiswedstrijden voor een half stadion af te werken en de daarop volgende wedstrijd weer sla een krant te presteren. Ik zou de selectie nog meer uitdunnen.

 3. Jeroen

  14 mei 2014 at 13:03

  Aan Advocaat om dit doel te realiseren. Vooral voor AZ is het belangrijk om steeds Europees te voetballen. Zo blijf je jezelf onderscheiden tov Heerenveen, Groningen en Vitesse. Wat toch wel onze concurrenten zijn.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  14 mei 2014 at 13:23

  Als Advocaat nog niet achter de geraniums wil plaatsnemen is het zaak om zijn gezicht te redden en die finales te winnen voor een AZ dat er Dick voor heeft betaald en gezien ’t seizoen er gewoonweg ’t meeste recht op heeft. En hopelijk rollen er wat meer aansprekende namen uit de loterij dan vorig jaar. Ook dat scheelt in de inkomsten en aanzien. Mocht FC Groningen toch één horde teveel zijn dan alles op ’t kampioenschap! We kunnen er immers niet op vertrouwen dat een andere club Frank de Boer van zijn vijfde schaal op rij gaat houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *