Esteban en Jóhannsson opgenomen in voorlopige WK-selectie.

By
Updated: mei 12, 2014

PSV-aanvaller Bryan Ruiz is zoals verwacht opgenomen in de voorlopige WK-selectie van Costa Rica. Verrassenderwijs is ook AZ-doelman Esteban Alvaro meegenomen in de dertigkoppige lijst.

Esteban heeft al meerdere malen niet naar Brazilië te willen wegens een conflict met bondscoach José Luis Pinto. De 25-jarige sluitpost verliet tweeënhalf jaar geleden de nationale ploeg uit eigen beweging met een blessure en maakte zich daarmee niet populair. Sindsdien werd de AZ’er ook niet meer opgeroepen.

Costa Rica stuit dit WK op Uruguay, Italië en Engeland. Het is twijfelachtig of Esteban daarbij zal zijn. “Het WK is het grootste mondiale toernooi en natuurlijk wil ik dat graag eens meemaken, maar ik zal niet verdrietig zijn als het er nooit van komt”, liet hij al eens optekenen in gesprek met Voetbal International.

De Argentijnse bondscoach Jürgen Klinsmann heeft zijn voorlopige WK-selectie geopenbaard. Aron Jóhannsson, spits van AZ, neemt de vertegenwoordiging vanuit de Eredivisie voor zijn rekening.

Jóhannsson speelde als jeugdinternational voor IJsland, maar koos dit seizoen voor een interlandcarrière met de Verenigde Staten. Eén van zijn meest belangrijke kandidaten is een oud-speler van AZ en luistert naar de naam van Jozy Altidore. Hij vertrok afgelopen zomer van Alkmaar naar Premier League-club Sunderland.

Bron: Voetbalprimeur.nl

8 Comments

 1. De echte supporter

  12 mei 2014 at 22:15

  Leuk voor ze…. Ik hoop dat onze spits beter terug komt

 2. Mike

  12 mei 2014 at 22:16

  Hopen dat Esteban mee gaat naar het WK en goed speelt, dan kunnen we hem verkopen 😉

  • Jeroen

   12 mei 2014 at 22:30

   Haha precies. Hoop dat hij zich in de kijker speelt. Kunnen wij mooi een keeper halen waren we geen zenuwen van krijgen 😛

   • I.pjotr3

    12 mei 2014 at 23:03

    Onder Nick van Aart zal geen enkele keeper van AZ gaan uitblinken.
    Showboy Nick vindt zichzelf alleen belangrijk.
    Esteban is zoveel beter met een echte keeperstrainer.

    • AZ4Altijd

     13 mei 2014 at 08:47

     Mee eens. Hoe konden ze zo dom zijn om Nick zo lang te verbinden aan AZ. Kan alleen maar geld kosten, want eens zouden ze toch in bestuur moeten inzien dat Nick de keepers NIET beter maakt.

     • woonwagenpower

      13 mei 2014 at 09:11

      Zullen we hem voortaan maar Niks van Aart noemen?

 3. AZ4Altijd

  13 mei 2014 at 12:07

  Prima idee WWP 😉 .

  • I.pjotr3

   13 mei 2014 at 19:05

   Niks waard. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *