Advocaat begrijpt weinig van visie AZ

By
Updated: mei 12, 2014

Dick Advocaat gaat met een vreemd gevoel weg bij AZ. De ervaren oefenmeester vindt dat er bij de Alkmaarse club dit seizoen rare keuzes zijn gemaakt. Vooral de wijze waarop hij eerst niet weg mocht en later niet mocht blijven.

In de winterstop klopte Fulham op de deur, maar bleef Advocaat bij AZ. “Tijdens de winterstop in Spanje zaten we nog te praten over volgend seizoen, over het elftal. Ik was echt zo enthousiast geworden dat ik overwoog bij te tekenen Normaal gesproken had ik de druk opgevoerd om naar Engeland te vertrekken”, aldus de trainer in Voetbal International.

Een paar maanden later werd pardoes door AZ besloten om toch uit elkaar te gaan. “Wat er daarna allemaal gebeurd is, weet ik niet. Dat interesseert me verder ook niet zo. Ik draag AZ een warm hart toe, ik wil niemand beschadigen. Hier zitten goede mensen die allemaal met één ding bezig zijn. Maar ze hebben een andere visie en ik sta daar, als trainer, niet achter.” Bron: Soccernews.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

14 Comments

 1. Timon

  12 mei 2014 at 22:07

  Stewart,opzouten.

 2. De echte supporter

  12 mei 2014 at 22:12

  ik hoorde dit net bij vi op tv. ik hoop dat we snel een sterke algemeen directeur aanstellen, anders brengt steward de club nog naar de kloten. kijk ik vind het niet erg dat Dick weggaat, maar graag wel op een nette manier. dat vind ik namelijk wel bij az horen.

 3. Mike

  12 mei 2014 at 22:19

  Gelukkige maar anders hadden we Advocaat nog 1 jaar als trainer gehad.

 4. woonwagenpower

  12 mei 2014 at 22:23

  Of wij de visie van Advocaat altijd begrijpen, man man man Dickie kijk eens in de spiegel.

 5. Gerrit Vooijs

  12 mei 2014 at 22:28

  Dickie wil grote aankopen net als Martin Jol. Miljoenen uitgeven om bij de eerste 4 te eindigen. Maar zoals we bij PSV hebben kunnen zien is dat geen garantie

 6. AZformallyknownasAZ

  12 mei 2014 at 22:37

  Volgens mij is de visie heel helder. Maar je moet wel volgens die visie willen en kunnen werken. Met van Basten is er een trainer aangetrokken met oog voor de jeugd. Dat sluit beter aan. Wel knap als Advovcaat met AZ straks wellicht toch Europees voetbal veilig weet te stellen. Dat moeten we hem dan wel nageven.

 7. Jeroen

  12 mei 2014 at 22:41

  AZ Altijd Zichzelf. Laten we dus hopen dat Stewart/Gerbrands dit wel professioneel hebben aangepakt. Toch raar dat Advocaat eigenlijk wilde verlengen, maar dat Stewart en co er, schijnbaar, een dubbele agenda op na hielden.

  Overigens ben ik wel blij dat we Marco krijgen als coach. Die heeft meer kijk op de jeugd.

 8. I.pjotr3

  12 mei 2014 at 23:13

  Alsof Gerbrands bepaald welke visie AZ heeft……….
  René Nelissen en cornuiten op de achtergrond zijn de bepalende factor .
  Nuchtere Noord Hollanders met al jaren een goed beleid !
  Stewart en Toon mogen het in hun style uitvoeren.
  Dickie zal teleurgesteld zijn, wij ook in het voetbal van de afgelopen maanden.
  Komende twee wedstrijden kan hij nog wat goed maken………

 9. AZ WOMAN

  13 mei 2014 at 07:20

  Steeds kruipt bij mij het gevoel als ik het artikel lees, dat Dick het vermoeden heeft dat hij straks zonder club zit, blijkbaar staan de clubs of landen niet in de rij voor Dick. Dat is teleurstellend voor Dick en uit teleurstelling gaat hij nou een beetje met modder gooien.
  Dick jou tijd is geweest, jou visie op het voetbal spelletje is ronduit zwak, jij wilt prijzen kopen, en aangezien AZ een ander beleid kiest,(wat je van te voren kon weten) waarvan jij dacht dat jij AZ wel op andere gedachten kon brengen, is het je niet gelukt.
  Dick wou dat AZ naar zijn pijpen ging dansen, maar dat is de omgekeerde wereld, Dick jij bent maar een passant, jij was een noodgreep om het achteraf onnodig gebleken ontslag van Gert-Jan Verbeek op te vangen. AZ is onder jouw leiding niets opgeschoten ten opzichte van Gert-Jan Verbeek. Dick bewijs jij eerst maar eens dat je met minimale middelen een top prestatie kunt neerzetten. Breng volgend seizoen Telstar naar de Eredivisie, dat zou een uitdaging voor je zijn, lukt je dat, dan heb ik grote bewondering voor je. Maar zoals je ons mooie AZ geleidt hebt, zie ik geen grote clubs meer voor je in de rij staan, veel te veel punten gemorst, en maar vast houden aan je basis elf en vaste wissels in de vaste minuten, daarna nog lachen in de camera na een nederlaag. En je wou dat AZ zijn knip ging trekken voor een passant en prutser zoals jij, nee Dick ,jij bent niet in staat om spelers beter te maken. Dick wil de pot verteren en hopen op een prijs en als het geld op is bij AZ, dan weer ergens anders de pot verteren en hopen op een prijs enz. Dick AZ heeft er heel verstandig aan gedaan om van jou afscheid te nemen, daar doet AZ menigeen een groot plezier mee. AZ grote klasse!

  • oma

   13 mei 2014 at 07:50

   mooi geschreven AZ WOMAN.
   heel goed de puntjes op de i gezet.

 10. oma

  13 mei 2014 at 08:16

  Advocaat dat je nu zo stom bent en niet begrijp dat je eigen zelf uit de markt heb gehaald voor az.
  begrijp ik nu niet.
  ik zou als ik jouw was eens goed over de gang van zaken gaan na den wat voor blunders je gemaakt het die paar maande dat je bij az aan het roer heb gestaan.

  maar gelukkig nog 180 minuten dan zijn we van je af.
  droom lekker verder met je aanbiedingen,maar niet van club`s of landen.
  die moeten jou niet meer,maar van de AH,JUMBO LEENBAKKER enz,die we allemaal krijgen.

 11. Jay

  13 mei 2014 at 09:08

  Ik ben het in dit geval eens met van de Gijp. Advocaat moet gewoon lekker stoppen joh. Ga genieten van je vrije tijd en leuke dingen doen met al je geld. Het is mooi geweest zo.

 12. Vak J

  13 mei 2014 at 10:57

  Los van het feit of Advocaat had willen bijtekenen (m.i. liever niet) blijft het vreemd als het verhaal van Advocaat en Verbeek klopt dat de communicatie (of juist het ontbreken hiervan) bij AZ niet klopt. Eerst is bij beide trainers alles koek en ei en een periode later wordt de verdere samenwerking van de kant van AZ gestopt zonder verdere gesprekken of duidelijkheden vooraf. Nogmaals ik zie het allemaal van de zijlijn maar het geeft me wel te denken. Zegt ook iets over de visie van AZ (of juist het ontbreken daarvan)

 13. gerard

  13 mei 2014 at 11:29

  Eigenlijk is het verhaal heel eenvoudig, AZ had destijds veel vertrouwen in Advocaat gezien het nog even de ranglijst aanvoerde en daarna nog een tijdje in het bovenste groepje kon meedraaien.
  AZ gaf aan wel te willen verlengen en er zouden later in het seizoen nog gespreken volgen en Dick stond hier ook open voor, er was na het seizoen ruimte voor enkele versterkingen die echt een meerwaarde zouden hebben en de sterkhouders kon men behouden.
  Echter de sportieve resultaten in de eredivisie gingen omlaag, het spel werd eenzijdig en Advocaat had tevens geen oog voor doorstroming jeugd. Ondanks nog in de beker en E.l. had men intern al door laten schemeren niet verder meer met Dick te willen gaan ondanks de vervolg gespreken die er nog aan zaten te komen. (Studio Voetbal bracht dit bericht al ruim voor dat Advocaat aangaf niet te willen verlengen)
  Dat stak Dick ten zeerste temeer gezien de toekomst beeld bij AZ er zonnig uitziet (van Basten krijgt de ruimte daar waar nodig voor aankopen), toen men ook nog aan de poten van Advocaat ging zagen door aan zijn assistenten te komen en dus zijn gezag ondermijnde wilde Dick AZ voorblijven en de bui al te zien hangen door aan te kondigen niet te willen verlengen.
  Zo staan de zaken ervoor, had AZ dus gewoon vertrouwen in Dick behouden was Advocaat ook het nieuwe seizoen nog trainer van AZ geweest gezien de sportieve mogelijkheden in Alkmaar maar de club had en heeft dus niet het vertrouwen die men in eerste instantie in de kleine generaal zag.
  AZ wil weer doorgroeien en ziet daarin Advocaat nu eenmaal niet als de juiste man die hier richting aan kan geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *