Camping en gemeente bereiken akkoord over trainingscomplex AZ

By
Updated: mei 12, 2014

Met de eigenaar van Camping Alkmaar is maandag overeenstemming bereikt over de financiering van de uitbreiding en herinrichting van de camping. De overeenstemming volgt op het bezwaar dat de camping indiende tegen de plannen op de Westrand voor een jeugdtrainingscomplex van AZ.

Gemeente Alkmaar laat maandag weten dat het pro-formaberoep van de camping is ingetrokken. De gemaakte afspraken passen binnen het kredietvoorstel waarover de raad 15 mei aanstaande besluit.

´Een mooi resultaat voor alle partijen en een belangrijke stap in de realisatie van de Westrand,´ vindt Wethouder de Baat (VVD): ´De camping ziet af van een beroep tegen het bestemmingsplan Westrand-zuid. De camping had bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan. Dit beroep wordt na de besluitvorming door de gemeenteraad aanstaande donderdag 15 mei ingetrokken.´

Mocht de vestiging van AZ jeugdtrainingscomplex in de Westrand onverhoopt niet doorgaan, dan komen ook de nu gemaakte afspraken met de camping te vervallen.

Alkmaar is AZ op het vlak van de trainingsvelden tegemoet te komen. De gemeente heeft in financiële en planologische zin vergaande stappen genomen, laat zij weten. Ook de afspraken met de camping horen daarbij. Bron: Dichtbij.nl

One Comment

  1. I.pjotr3

    12 mei 2014 at 23:00

    Schijnbeweging gemeente,
    Kortom …….op naar Zaandam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *