Fan van AZ speler van het jaar 2013/2014: Celso Ortiz

By
Updated: mei 12, 2014

Celso Ortiz is door Fan van AZ uitgeroepen tot speler van het jaar 2013/2014. Wat een prachtige prestatie van onze controlerende middenvelder. Onder Verbeek geen enkele kans gekregen, en mocht zelfs nog transfervrij vertrekken, maar onder Advocaat weer uitgebloeid tot één van de belangrijkste steunpilaren van dit AZ. Gelukkig tekende hij bij tot medio 2017 en kunnen we nog langer van hem genieten.

In totaal is hij acht keer uitgeroepen tot ‘man of the match’ door de bezoekers van deze website. Over het gehele seizoen heeft hij 715 stemmen gekregen. Je kunt ook wel stellen dat er een behoorlijk gat zit tussen hem en de nummers twee (Esteban met 491 stemmen en 4 keer man of the match) en drie (Gouweleeuw met 325 stemmen en ook 4 keer man of the match).

Over het gehele seizoen zijn er 4509 stemmen uitgebracht op Fan van AZ. Dat betekent dat Ortiz een kleine 16 procent van de stemmen heeft gekregen. Overigens leuk om te vermelden is dat Verbeek/Advocaat in totaal 22 spelers hebben gebruikt in de Eredivisie.

Wuytens en Elm kregen minst aantal stemmen van de basisspelers. 39 en 51 stemmen respectievelijk.

Doen jullie volgend seizoen weer mee?

4 Comments

 1. De echte supporter

  12 mei 2014 at 22:07

  helemaal ook helemaal terecht. echt een steunpilaar en heeft geweldig gespeeld. verbeek moet zich schaen dat hij zo’n speler op de bank heeft gezet.
  ik hoop dat marco hem ook zo laat voetballen. Ortiz gefeliciteerd.

 2. De echte supporter

  12 mei 2014 at 22:08

  jeroen, ja volgend jaar ook speler van de wedstrijd doen.

 3. oma

  13 mei 2014 at 07:53

  ik verwachte het,die jongen heeft het ook dik verdient.

 4. Joost

  13 mei 2014 at 10:45

  En de eerste 7 wedstrijden heeft hij niet eens meegedaan….. Dan is het verschil met de rest dus nog groter!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *