‘AZ heeft interesse in Hazard en Vanaken’

By
Updated: mei 12, 2014

Arthur Numan werd onlangs op een missie gestuurd door AZ. In België moest hij twee spelers scouten die mogelijk in het plaatje passen van de Alkmaarse club. Zowel Hazard als Vanaken staan in het vizier van AZ, al lijkt eerstgenoemde niet echt haalbaar.

‘Hazard is voor ons moeilijk te halen,’ aldus Numan. De middenvelder, die onlangs nog was uitgeroepen tot speler van het jaar, komt uit voor Chelsea. De Engelse topclub verhuurt de speler aan Zulte Waregem, en het is onduidelijk of ze de speler willen verkopen.

Als alternatief lijkt Vanaken een goede optie. ‘Dat is een interessante speler, al oogt zijn stijl soms wat houterig,’ aldus Numan over de 21-harige oud-jeugdspeler van PSV.

12 Comments

 1. Mike

  12 mei 2014 at 10:32

  Proberen kan toch altijd? Die Hazard zou echt een geweldig aankoop zijn voor AZ. Een aanval straks met Hazard-Johannsson-Berghuis dat is gewoon kampioenschap materiaal.

  Vanaken is ook wel een leuke speler voor AZ maar een goeie buitenspeler heeft toch meer de prioriteit. Die Hazard maakt 14 Goals daar kan Beerens van dromen 😉

  • Azmanu

   12 mei 2014 at 15:02

   Hazard is onmogelijk en veel te goed voor de eredivisie. Hij is ook nog eens van Chelsea 1. Van Aken daarentegen zie ik wel als mogelijk moet tussen de 3 en de 4.5 miljoen kosten (screening op het internet geen bron).

 2. Mozes

  12 mei 2014 at 14:25

  Vanaken is een rechtsbenige middenvelder. Je hebt daar Gudelj staan en Henrikssen. Beide zijn voor 3 miljoen overgekomen. Waar moet Vanaken dan spelen?centraal staat Ortiz en die kan ook als linkermiddenvelder spelen.

  Je hebt juist een linksbenige aanvallende middenvelder nodig zoals Ziyech. Rechtsbenen hebben we zat.

  Hazard is ook een rechter aanvallende middenvelder. Je kan hem op linksbuiten zetten en Berghuis op rechts. Johansson en Poulsen gaan daar toch wel altijd overheen.

  Ik zou dan Ortiz op linkshalf zetten, Gudelj met de punt naar achter en Henriksen op rechtshalf. Heb je een dynamische elftal waarbij de middenvelders genoeg loopvermogen hebben om gaten te dichten die Johansson en Poulsen laten vallen.

  Prima gerucht. Nu nog een goede keeper aantrekken.

 3. kaazie1987

  12 mei 2014 at 15:01

  nou mensen hazard gaat echt niet komen. volgens transfermarket moet hij tussen de 8 en 10 miljoen kosten en dat heeft az echt niet liggen. vanaken daarintegen is echt een prima voetballer volgens sommigen zelfs de beste speler in belgie alleen ben ik van mening dat het een zelfde soort speler is als henriksen naja mischien iets beter maar om daar nu 4 miljoen voor neer te liggen?!. dit betekent denk ik wel dat ziyech niet naar az komt. ik had eigenlijk gehoopt op ziyech voor op 10 kostic op linksbuiten en dan nog een rechtsback en reijnen verkopen, en dan die rare keeper nog verkopen en ruijter of die keeper van cambuur terugkopen

 4. kaazie1987

  12 mei 2014 at 15:06

  dat betekent wel dat wel volgend seizoen weer met een echte nr 10 gaan spelen. kijk er nu al naar uit een nieuwe van galen of perez omg. dan worden het weer mooie wedstrijden in het afas stadion. aan de andere kant ze moeten wel ik denk dat de meeste supporters niet zitten te wachten op nog een jaar met 3 controleurs op het middenveld

 5. Bradje

  12 mei 2014 at 18:41

  Is f…ing Arthur Numan ook dgene soms die Denni Avdic gescout heeft? Erg veel plezier van gehad.

 6. Bradje

  12 mei 2014 at 18:42

  Is een mol van PSV, die probeert onze club ten gronde te richten!

 7. Timon

  12 mei 2014 at 20:06

  Die Numan wordt hier toch niet voor betaald?

 8. Gerrit Vooijs

  12 mei 2014 at 22:22

  Zoals gezegd, Hazard heeft al geroken aan de Premier League en gaat dus echt niet 3stappen terug. Ajax, Feyenoord of PSV zou hij misschien nog overwegen maar AZ met alle respect zie ik niet gebeuren.

  Rasmus Elm zit niet meer zo goed bij zijn club. Kijk, die zou misschien nog overgehaald kunnen worden.

  Ik vraag mij af waarom AZ naar deze spelers kijkt. Het zijn niet direct spelers die AZ nu mist.
  Een linker aanvaller en een linksbenige middenvelder wel, maar die zijn kennelijk niet te vinden door de AZ scouts……….

 9. Gerrit Vooijs

  12 mei 2014 at 22:24

  Ik lees geen enkele naam als vervanger voor Mattias Johansson en als AZ ergens een versterking nodig heeft is het wel daar.

 10. oma

  13 mei 2014 at 08:08

  deze jongens zijn onhaalbaar,anders worden ze wel uit geleend aan Vitesse .
  ze zullen in werkelijkheid wel weer met een of ander kneus bezig zijn.
  Ziyech hoef je ook niet op terekenen dat heeft Stewart van de winter al gezegd dat die teduur is.

  deze jongens waar ze het nu overhebben zullen nog duurder zijn dus laat je niet gek maken met dit soort berichten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *