Van Basten: ‘Succes voor AZ’

By
Updated: mei 10, 2014

Marco van Basten nam afscheid met winst bij sc Heerenveen, maar hij kon de Friese club niet aan een ticket voor Europees voetbal helpen. “We zijn als vijfde geëindigd na een mooi seizoen, jammer dat dat niet meer genoeg is voor een direct Europees ticket”, zei de scheidend trainer.

SC Heerenveen won in eigen huis met 1-0, maar dat was niet genoeg om de 3-0 nederlaag in Alkmaar weg te poetsen. Derhalve speelt AZ tegen FC Groningen om een ticket voor de Europa League. Van Basten gaat komend seizoen aan de slag als trainer van AZ. “Ik wens Dick Advocaat en AZ veel succes”, zei hij dan ook met een knipoog.

Van Basten neemt met een goed gevoel afscheid bij Heerenveen. “Ik ga vooral het stadion missen, dat vind ik erg sfeervol met een goed geluid en goede grasmat. Het was een plezier om hier te spelen en heb dan ook een prima tijd gehad.” Bron: Telegraaf.nl

11 Comments

 1. Jeroen

  10 mei 2014 at 23:17

  😉 tot snel Van Basten.

 2. oldfan

  11 mei 2014 at 00:28

  Het Friese gras staat bekend als mals en van goede smaak. Vooral de koeien daar kunnen daar van mee spreken. Als echte fries weet ik waar ik over spreek maar ben wel erg blij dat mn eigen cluppie in de finale staat.
  Het is nog niet gewonnen want Groningen zit in een flow maar dat zat Heerenveen ook.
  Wij hebben een groot pluspunt we hebben het hele seizoen in Europa gespeeld. Deze ervaring nemen we mee naar de finale.

 3. woonwagenpower

  11 mei 2014 at 07:54

  Zo, dit obstakel hebben we gehad, nu Groningen nog.
  Jammer dat we eerst thuis spelen, maar Groningen is ook niet onoverkomelijk.
  Een vaste man zetten( Gouweleeuw) op Zivkovic ,de balletjes wachter, dubbele dekking op van der Velde( Viergever, Poulsen) en Kostic( M Johanson, Reijenen) en Groningen kan geen potten meer breken, hooguit uit een stilstaande situatie. Verder wij gebruik maken op het middenveld van Gudelj, Ortiz en Henriksen, en in balbezit continue, Berghuis en Beerens wegsturen. In deze opstelling zit weinig scorend vermogen, maar achter zit het pot dicht en ik zie met Berghuis, Ortiz, Gudelj, Henriksen en Beerens ons genoeg gevaar zorgen voor het doel van Groningen.
  Mocht dit niet lukken, dan op tijd wisselen. Op de bank zou ik graag Nick Doodeman zien(linkshalf en linksbuiten speler) Hoedt, van Overeem, Lam en de Winter. Stoffel kan dan alvast aan zijn vertrek wennen.

  • Vak J

   11 mei 2014 at 14:12

   Eerst thuis spelen hoeft geen nadeel te zijn voor AZ. Hier thuis een goed resultaat neerzetten voor een naar ik hoop goed gevuld stadion. En dan in Groningen weer werken met een Anzhi blok. Europese tickets voorrondes binnen 🙂

 4. woonwagenpower

  11 mei 2014 at 08:23

  Oh ja , geef Dick alvast maar een aantal Strube, voor bij zijn bitterballen, als hij die zelf moet gaan bakken.

  • oma

   11 mei 2014 at 10:23

   wat bedoel je nu aldoor met Strube?
   beste woonwagenpower.

 5. woonwagenpower

  11 mei 2014 at 11:44

  Strube is stront uit een tube.
  Dan hoeft Dick niet zelf te kakken, voor dat hijzelf zijn bitterballen gaat bakken.

 6. NHN

  11 mei 2014 at 11:58

  In Heerenveen zullen ze Van Basten wel kunnen schieten…
  Voor de rest wel typisch: Vitesse leek het hele seizoen een zekerheid voor Europees voetbal. En Heerenveen was the best of de rest, en kon het gehele seizoen naar boven blijven kijken. Groningen moest zelfs naar onderen blijven kijken.

  Ik had in elk geval niet verwacht dat het tussen Groningen en AZ zou gaan.
  Ben er dessalniettemin niet echt gerust op. Groningen kan knokken en de beuk erin gooien met types als De Leeuw. AZ niet, of in elk geval (veel) minder.
  Als je in eigen huis geen goed resultaat neerzet, ga je op je plaat in die Euroborg.
  Nu doet AZ het over het algemeen goed in eigen huis,dat dan weer wel.
  Maar als ik zo’n ventje als Mattias zie rond draven…. oei, hou m’n hart vast.

 7. Hatze Flats

  11 mei 2014 at 13:17

  Over het hele seizoen genomen heeft Groningen in de competitie 3 doelpunten meer gescoord dan AZ..daar-in-tegen heeft AZ 3 tegen-doelpunten minder dan Groningen.
  Wat dat betreft zijn de kansen fifty-fifty… als AZ er ‘echt’ voor gaat knokken dan telt hier ook weer de europeesche ervaring… maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar we gaan d’r voor!!!

 8. Azalkmaar

  11 mei 2014 at 17:28

  Van wolfswinkel, vertrekt transfervrij bij norwich wat voor az v

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *