Trainingscomplex mogelijk alsnog naar Zaanstad

By
Updated: mei 9, 2014

De kans wordt steeds groter dat het nieuwe trainingscomplex van AZ in Zaanstad wordt neergezet. “Er zijn bij de Raad van State meerdere bezwaarschriften binnengekomen tegen de bouw van een trainingscomplex in Alkmaar zelf.” Dat laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten.

“Een daarvan komt van de eigenaren van een camping”, liet Gerbrands weten. “De tweede komt van een molenaar die in dienst is bij de gemeente en ook kwam er een bezwaarschrift van de erven van de gebroeders Molenaar. De vroegere geldschieters van AZ.”

“Volgende week nemen we een besluit waar we heengaan. We gaan het niet nog een keer uistellen”, benadrukte Gerbrands. “Maandagavond hebben we nog een overleg met de gemeente, maar er hangen donkere wolken boven het complex in Alkmaar”, aldus Gerbrands, die wel blij is met het alternatief in Zaanstad. Bron: Telegraaf.nl

12 Comments

 1. I.pjotr3

  9 mei 2014 at 18:53

  Niet meer twijfelen, hup naar Zaanstad ermee.
  Laat de politiek en hun vriendjes lekker in de stront zakken.
  En meteen die twee stoelen van de molenaars van het ere terras in GROOT container mikken.

 2. Evert

  9 mei 2014 at 20:16

  Een zielig verhaal word het zo, onbegrijpelijk van de gemeente Alkmaar. Overal in Nederland zijn de gemeentes juist trots om zo’n mooi complex binnen hun gemeente te hebben…….pffffff. Zo blijf je een klein clubje, in Amsterdam pomp de gemeente elk jaar 4 miljoen in Ajax, tja het kan verkeren. Maar ik als Zaankanter ben heel blij met het trainerscomplex, wat mijn betreft veranderen we de naam van AZ naar ZA en zetten we het hele stadion hier!!! Hahahahaha

 3. Ceon

  9 mei 2014 at 20:22

  Het is niet de Gemeente als ik het goed begrijp, maar de erven van Molenaar (waarom??), Molenstichting Alkmaar en Camping Alkmaar.

  • oma

   10 mei 2014 at 08:24

   omdat ze geld willen zien,misschien dat ze er woning bouw op willen plegen of een ander vermaakcentrum.
   meneer de camping houder moet zich heel goed geen realiseren ,wie Alkmaar op de kaart zet en hij daar door meer gasten krijgt,dat is az door hun successen in Europa.

 4. paddyk

  9 mei 2014 at 21:58

  De gemeente Alkmaar mag zich ook wel wat steviger opstellen voor AZ. Het gaat niet alleen om de trainingsvelden, maar ook over werkgelegenheid. Niet alleen direct, maar ook indirect. Denk aan toeleveranciers. En wat gaat er gebeuren met de lootschool inn alkmaar, waar nu veel AZ talenten opzitten? Blijftdie dan pook nog steeds in Alkmaar?

 5. woonwagenpower

  10 mei 2014 at 07:44

  Zo zijn er altijd mensen die bezwaar maken, of het nu is om een trainingscomplex, een asielzoekerscentrum, een woonwagenkamp, ik wordt hier zo moe van. Het is misschien wel goed voor de Zaanse AZ supporter en sponsors, die sneller een warm gevoel krijgen bij de mooiste club van Nederland, met alle diepte en hoogte punten. AZ we houden van jou. Ik dacht dat de familie Molenaar een groot AZ hart had, maar blijkbaar heb ik mij vergist.

 6. Timon

  10 mei 2014 at 10:01

  Kost veel geld,komt niks uit.Stoppen met die opleiding

  • Joost

   10 mei 2014 at 13:54

   Timon, wat een verfrissende kijk weer! Super!

   • Gerrit Vooijs

    10 mei 2014 at 14:29

    Al is het niet leuk om te horen, tot nu toe is er miljoenen in die jeugdopleiding geduwd in de afgelopen jaren. Het rendement tot nu toe is 1 speler, Maher. Dat is erg weinig in vergelijking met de energie, tijd en geld wat er tot nu is ingepompt.

    Met dit nieuwe trainingscomplex nemen de investeringen drastisch toe. Dat betekent dat AZ net als onze buurman kiest voor de eigen jeugd ipv dure aankopen.
    In A’dam werkt het, kijk maar naar het kampioensteam van dit jaar. Moisander was de duurste basiskracht.
    V/d Hoorn lijkt mislukt dus ook daar slaan ze de plank nog wel eens mis ondanks dat er miljoenen geïnvesteerd zijn in deze speler.
    Lasse Schone kwam gratis en was 1 van de besten.

    Hopelijk kan AZ dit ook gaan doen en met een traingscomplex in Zaandam neemt de kans daarop toe omdat het achterland dan veel groter is !

    • i.pjotr3

     10 mei 2014 at 17:38

     Over dat rendement gaan we het donderdag bij de playoffs finale nog wel eens hebben, ben ik niet met je eens. Of ben jij Cocu broertjes Cornelissen, Boularouz, broertjes Narsingh, Vlaar,Assaidi, Özyakup, Vormer, Lens, alberg, tevrede, Vejinović, Ebecilio, Messaoud, Sigthorsson alweer vergeten. Hebben door coach niet altijd in AZ1 gespeeld, maar zijn wel een product van eigen jeugd…..ik vind het een mooi rijtje waar een klein provincieclubje trots op mag zijn.
     Daarbij is de jeugdopleiding afgelopen jaren een andere professionele weg in geslagen, betere begeleiding etc., heb geduld, ik verwacht over 3tot4 jaar , elk jaar toch minimaal 4 spelers in basis van AZ1.
     Spelers moeten ook speelminuten krijgen , en de laatste trainers weigerde dat systematisch.(of het was noodgedwongen…..want Maher had niet zoveel gespeeld als Martens niet geblesserdwas!!!)
     De laatste opmerking van BitterbalDickie (“We zijn dus goed met de jeugd bezig.”) zegt genoeg, het was niet positief bedoeld maar een VETTE sneer naar bestuur en iedereen die meer jeugd in AZ1 wilt zien spelen.Laatste wedstrijden competitie mogelijkheden genoeg.
     Je zou het bij wijze van spreken in het contract van de nieuwe coach op moeten nemen…….in passen jeugd verplicht!

 7. oldfan

  11 mei 2014 at 00:45

  Het is ronduit slecht voor Alkmaar als het jeugdcompex in Zaandam komt het bolwerk van Ajax.
  Dan kunnen ze meteen een kort reisje boeken en kiezen uit de spelers die AZ denkt voort te brengen. Az hoort in deze regio tm den Helder texel! Niet in de buurt van 020. Er blijven altijd lieden die vinden dat er een kever met blauwe stippen rond loopt waardoor er veelbelovende plannen niet doorgingen. Als supporter sinds vele jaren geeft dat een behoorlijk klote-gevoel. Zeker omdat onze directeur die straks de belangen van de lampenkappen gaat vertegenwoordigen steeds zijn voorkeur kenbaar maakt.

 8. loggie

  11 mei 2014 at 10:20

  Niet mee eens. Zaanstad is meer dan Zaanstad. Zaandam is grotendeels Ajax veel import uit Amsterdam. Wormerveer en Krommenie zitten veel meer az supporters. Het is juist mooi als trainingscomplex naar Zaanstreek gaat ook voor de binding van deze regio.
  Loggie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *