Van Basten wil Pastoor als assistent

By
Updated: mei 8, 2014

Marco van Basten krijgt als trainer van AZ mogelijk een ervaren oefenmeester als assistent. Volgens De Telegraaf is Alex Pastoor de belangrijkste kandidaat om de vacature in Alkmaar te vervullen.

De 47-jarige Pastoor begon zijn trainerscarrière bij AZ, waar hij in 2001 jeugdtrainer werd. De coach werkte daarna voor AFC’34, het Turkse Fenerbahçe, SC Heerenveen en Feyenoord, waarna periodes als hoofdtrainer van Excelsior en NEC volgden. Momenteel is hij actief bij Sparta Praag.

Omdat Pastoor daar een contract voor enkele maanden heeft getekend, kunnen de Alkmaarders hem na dit seizoen probleemloos inlijven. AZ en Van Basten zijn allebei een groot voorstander van de komst van geboren Amsterdammer, die vooral als veldtrainer moet gaan fungeren. Het is daarnaast zeker niet uitgesloten dat Pastoor hoofdtrainer wordt als Van Basten na zijn tweejarige contract besluit te vertrekken.

Van Basten stond woensdagavond met sc Heerenveen tegenover zijn nieuwe werkgever. Door de 3-0 overwinning van AZ is de kans weer wat groter dat de Noord-Hollanders volgend seizoen opnieuw Europa in gaan. Bron: Voetbalprimeur

19 Comments

 1. Jeroen

  8 mei 2014 at 09:38

  Dat kan nog wel eens een interessante combinatie worden. Verbaas mij alleen dat Pastoor die zelf ook wilt. Het is toch een stapje achteruit. Kan hij zich bewijzen of hij het niveau van AZ in zich heeft.

  • de echte supporter

   8 mei 2014 at 15:35

   Misschien een stapje achteruit, maar grote stap voorwaards voor zijn doel. Hoofdtrainer van AZ. Voor AZ ook prima om te kijken of hij voldoet.

 2. oma

  8 mei 2014 at 10:59

  zou het niet zo kunnen zijn,als van Basten er over een paar jaar mee stopt Pastoor het stokje gaat overnemen.
  ik bedoel een soort opleiden van eigen hoofdtrainer.

  maar waar pastoor nu aan de slag is, zijn ook maar voor een paar maanden dan staat hij weer op straat.
  nu wordt hem een zekerheid geboden.
  wat is zekerheid in de voetballerij,maar toch.

 3. Jay

  8 mei 2014 at 11:33

  Dat lijkt mij zeker de bedoeling, oma. Pastoor die na het vertrek van Marco het stokje gaat overnemen. Als Pastoor niet wil, dan is er ook nog een kans dat Maurice Steijnen de assistent gaat worden.

 4. oldfan

  8 mei 2014 at 12:09

  eerder had ik al aangegeven dat een combinatie Pastoor v Basten best wel eens zou kunnen gaan werken. Pastoor staat bekend om zijn goede veldtrainingen maar qua coaching en management zou het beter kunnen. Laat Marco daar nu net goed in zijn. Zo kunnen ze elkaar sterk maken. Overigens heeft Pastoor in het verleden al een aantal keren aangegeven graag bij AZ aan de slag te gaan. Hij woont hier niet zo ver vandaan.

  • de echte supporter

   8 mei 2014 at 15:36

   Oldfan, ik zie dit ook als een mooie combinatie. Misschien gaan we wel een geweldig seizoen tegemoet.

 5. timon

  8 mei 2014 at 17:07

  jan wouters.

  • oma

   9 mei 2014 at 07:11

   weet je Timon,toch blijf jij nog altijd kandidaat nummer een voor mijn.

 6. knudde

  8 mei 2014 at 17:15

  Pastoor heeft al ja gezegd. Een tijdje geleden zelfs al want anders was Martin Haar wel op z’n plek gebleven. Pastoor wil ooit hoofd coach van AZ worden dus dit is de perfecte manier om in te stromen.

 7. gerard

  8 mei 2014 at 18:18

  Zo, zo..dit is heel interessant.
  Pastoor is tactisch zeer sterk en ziet het spelletje goed, van Basten als wereldvoetballer en reeds bij Oranje, ajax en Heerenveen ervaring opgedaan.
  Die twee vullen elkaar denk ik goed aan.
  Als AZ nu ook nog spelers als Hupperts, Ziyech en dergelijke binnen kan halen gaan we mooie tijden beleven.

 8. Vak J

  8 mei 2014 at 18:54

  Lijkt mij een zeer goede combinatie. Ik zou zeggen aannemen die Pastoor. He wat een lekker gevoel na gisterenavond!!

 9. I.pjotr3

  8 mei 2014 at 19:50

  En niet heel onbelangrijk………….
  Een Pastoor weet goed met jonge jongetjes om te gaan 🙂

 10. NHN

  8 mei 2014 at 20:18

  Ik heb het niet zo op die zelfingenomen Pastoor. Als Van Basten als coach, mag hij zelf ook voor de groep gaan staan, vindt ik. Niet die Pastoor.
  Maar da’s mijn mening, misschien zie ik het wel verkeerd.
  Laten we het maar eens afwachten.

 11. Timon

  8 mei 2014 at 21:08

  Niet te geloven: niet zo heel lang geleden werd dat jochie uit Schoorl hier met de grond gelijk gemaakt; nu als de toekomstige Messias verwelkomd……….

  • Jeroen

   8 mei 2014 at 21:46

   Dat ging over Pastoor als hoofdtrainer. Nu als assistent. Hij kan zo toch twee jaar leren om op dit niveau te werken. Kan geen kwaad toch?

  • woonwagenpower

   9 mei 2014 at 08:25

   Timon jouw geloofwaardigheid wordt ook in twijfel getrokken, Je roept Jan Wouters, als AZ met Pastoor aankomt, nu ken je, je weer verschuilen achter het feit dat jij Pastoor niet zag zitten maar Wouters wel. Had AZ met Jan Wouters aangekomen had jij ook weer een ander genoemd. Maar nog even dit Timon, je moet je huiswerk iets beter gaan doen, Jan Wouters is al weken nagenoeg rond met de lampenkappen als veldtrainer. Dus in het vervolg niet zomaar meer wat roepen graag.

 12. Joost

  8 mei 2014 at 21:24

  @Timon, je hebt mij niet op een negatieve opmerking over Pastoor kunnen betrappen. Ik heb wel vertrouwen in hem. Misschien nog wel meer dan in Van Basten. Gisteren blonk hij in ieder geval niet uit in tactiek. Trainers als Van Gaal lukt het vaak om binnen vijf minuten een en ander aan te passen. Bij Heerenveen duurde dat wel heel lang…..

 13. Pol

  8 mei 2014 at 21:47

  Ik hoop dat hij bij AZ komt. Ik hoop het echt, dat zou mooi zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *