Henriksen: “Dat Europese ticket is ons grote doel”

By
Updated: mei 8, 2014

Markus Henriksen blonk woensdag uit tijdens de 3-0 zege van AZ tegen sc Heerenveen. Na maanden van toekijken vanaf de reservebank, pakt hij de laatste weken zijn kans als basisspeler. Met een assist was hij ook woensdag belangrijk: “Het pakte goed uit.”

“We speelden uitstekend”, zei Henriksen na afloop bij de kleedkamerdeur. “Dat Europese ticket is ons grote doel. Daar zijn we allemaal van doordrongen. Iedereen bij de club, van speler tot supporter, wil weer Europa in. Dat straalden we uit vandaag.”
“Of we de afgelopen weken zand in de ogen van onze volgers hebben gestrooid? Ha, dat hebben we zeker niet opzettelijk gedaan”, lachte de middenvelder. “Natuurlijk waren we niet tevreden over ons niveau de afgelopen tijd. Maar de druk was eraf. Nu was de focus weer terug. We staan er dit seizoen vaak in belangrijke wedstrijden.”

Henriksen: “Het scoreverloop pakte voor ons fantastisch uit. De snelle goals gaven ons zelfvertrouwen. Daardoor durfden we met meer risico in de passing te voetballen. Met een beetje meer geluk had het 4-0 of 5-0 kunnen worden. Dat was niet onverdiend geweest. Ik had zelf ook nog kunnen scoren, via een kopbal in de openingsfase.”

“Door de vele blessuregevallen waren we eigenlijk genoodzaakt om in een 4-4-2-systeem te spelen”, legde de Noorse international uit. “Dat heeft goed uitgepakt. We leken Heerenveen er mee te verrassen. Ze hadden in de eerste helft geen antwoord op ons spel. Celso Ortiz en ik zijn geen klassieke vleugelspelers en Johann Berg Gudmundsson en Steven Berghuis zijn geen echte spitsen. Maar het pakte goed uit.”

Henriksen: “In deze positie komen mijn kwaliteiten goed tot uiting. Ik kan veel loopwerk verrichten. De trainer kwam net naar me toe om me te complimenteren met mijn spel. ‘Very well played’, zei hij. Door mijn reserveplaats heb ik een moeilijke periode gehad, maar hier staat weer een gelukkige man. Toen ik vaak wissel zat, heb ik veel voor mezelf getraind in het krachthonk. Die arbeid betaalt zich nu uit. Ik voel me momenteel ijzersterk.” Bron: AZ

5 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  8 mei 2014 at 09:29

  Mooi om te zien dat hij zo terugkomt uit een moeilijke periode. Goed dat Van Basten hem zo heeft zien voetballen 😉

  • Jeroen

   8 mei 2014 at 09:39

   Henriksen is echt een topper. We moeten alleen nog even geduld hebben. Ik denk dat hij volgend seizoen echt een belangrijke steunpilaar van AZ kan gaan worden.

   • AZ4Altijd

    8 mei 2014 at 10:57

    Zolang hij maar op de juiste plek gezet wordt. En niet in de rol van stofzuiger ala Ortiz. Hij is aanvallend sterk en slim.

 2. I.pjotr3

  8 mei 2014 at 16:43

  Rasmus Elm was ook na twee seizoenen top……….we gaan nog mooie dingen beleven, mits hij op de juiste plaats door n coach wordt gebruikt.
  GJV en DA hebben het niet gezien…….Marco gisteren echt wel

 3. AZ WOMAN

  9 mei 2014 at 08:17

  Het zou me niet verbazen als Henriksen volgend seizoen een van de dragende spelers wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *