Voorbeschouwing AZ – SC Heerenveen

By
Updated: mei 6, 2014

Trainer Dick Advocaat mist woensdagavond een groot aantal spelers tijdens het eerste duel van AZ met sc Heerenveen in de play-offs om Europees voetbal. De Hagenaar kan voor eigen publiek geen beroep doen op de geblesseerde Roy Beerens, Aron Johannsson, Simon Poulsen, Denni Avdic, Fernando Lewis en Yves de Winter.

Het heeft er veel van weg dat AZ de tol betaalt voor een slopend seizoen, waarin de club met een kleine selectie lang meestreed in de Europa League en KNVB-beker. ,,Het succes van dit seizoen gaat ons nu opbreken”, liet Advocaat dinsdag zijn gedachten de vrije loop. ,,Maar we geven de strijd niet op en gaan er vol tegenaan woensdag. Dat kan je van mij aannemen.”

,,We hebben namelijk nog steeds een wedstrijdselectie van 18 man waar ik het volste vertrouwen in heb”, vervolgde Advocaat. ,,Wie daar nu bij zijn aangesloten? Hobie Verhulst, Willie Overtoom, Thom Haye, Wesley Hoedt en Joris van Overeem. We zijn dus goed met de jeugd bezig.”

Afgaande op de laatste competitieduels lijkt sc Heerenveen juist klaar voor de play-offs. ,,Ze zijn fysiek sterk en scherp in de duels en counters”, zei Advocaat. ,, Ze hebben vier van de laatste zes wedstrijden gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Zo’n serie hadden wij voor de winterstop ook. Wij moeten nu een eind aan hun goede reeks maken.” Bron: ANP

10 Comments

 1. Jay

  6 mei 2014 at 16:46

  Ze gaan er vol tegenaan en zijn goed met de jeugd bezig. Hopelijk geeft hij diezelfde jeugd dan ook eindelijk eens speelminuten. Ik weet niet of je goed met de jeugd bezig bent als je ze alleen maar op de bank zet.

  En dat ze er vol tegenaan gaan, daar hou ik hem aan!

 2. Vak J

  6 mei 2014 at 17:11

  Gewoon lekker voetballen. Voor mij part een keer geen europees voetbal. Dus ook geen vroege start van het seizoen omdat je een voorronde moet spelen. Gewoon de focus op de competitie en misschien heb je volgend jaar dan geen play offs nodig omdat je een fitte selctie hebt.

  • De echte supporter

   6 mei 2014 at 20:13

   Mee eens dan maar een jaar geen europees voetbal. Misschien maar ens op twee terreinen concentreren. Kan oomeen voordeel hebben. We waten niet goed na een europese wedstrijd. Kijken of het dan beterder gaat

   • Jeroen

    6 mei 2014 at 20:42

    Laatste weken hadden we ook geen Europees en wonnen we ook niets…

    • de echte supporter

     7 mei 2014 at 14:42

     toen waren ze al gesloopt

 3. Timon

  6 mei 2014 at 19:14

  Gelukkig laatste keer de bitterbal als trainer,nou die Stewart nog weg en dan maar frisse start maken!

 4. Ceon

  6 mei 2014 at 20:06

  En Hobie in de spits woensdag, nu Babalj niet bij de selectie is gevoegd..

 5. woonwagenpower

  7 mei 2014 at 06:49

  Het halen van Europees voetbal is toch een doel wat AZ ieder jaar nastreeft.
  Dat is toch gezonde ambitie?
  Ook financieel gezien is Europees voetbal voor AZ interessant.
  We willen toch weer op drie fronten mee doen?
  Dat het dit seizoen vaak stroef ging, in de slotminuten vaak nog een tegengoal, zat ook niet altijd mee, het geluk wat ze in de Hoofdstad hadden, hadden wij niet.
  Daarbij mag ook niet onbenoemd blijven dat we een coach hebben(bijna opgedonderd) die bewust met een smalle selectie werkt, Meneer Bitterbal kon veel meer rouleren en spelers op de juiste momenten rust geven, maar dat durfde onze angsthaas niet aan. We hadden een veel mooier seizoen kunnen hebben als we een coach hadden die veel meer lef toonde. Bitterbal kost AZ aanzien, seizoenskaarten, morrende sponsors. Bitterbal is totaal vergeten dat voetbal ook een amusementswaarde moet bezitten, het product voetbal moet verkocht worden aan seizoenkaart houders, sponsors, mensen die af en toe een wedstrijd bezoeken, het achterland Noord Holland, misschien heel Nederland. Wat ook weer meer centjes oplevert ivm merchandising.
  Daarom is Bitterbal een totaal verkeerd uithangbord van een betaald voetbal club.
  Ik hoop dat we met zijn allen volgend seizoen weer kunnen genieten van AZ in Europa, met Marco van Basten aan het roer.

 6. Jay

  7 mei 2014 at 08:45

  Ik hoop het ook. Het is toch leuk om weer extra wedstrijden van AZ te zien, met hopelijk leuke Europese tegenstanders? AZ moet altijd voor Europees voetbal gaan, ook voor het geld en aanzien.

 7. gerard

  7 mei 2014 at 12:04

  Roy Beerens, Aron Johannsson en Simon Poulsen zijn toch spelers die snelheid aan het spel geven. Dat wordt dus een lastige pot met alle respect voor andere aanvallers als Berghuis, etc. die zijn in hun motoriek stukken trager.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *