Stewart regelt gesprek tussen Gouweleeuw en Van Basten

By
Updated: mei 6, 2014

Komende zomer zal Van Basten gaan starten als de nieuwe AZ-coach. Door Stewart en co gehaald om ervoor te zorgen dat de jeugd meer betrokken gaat worden bij het eerste. Om die reden wordt Van Basten door vele gezien als de perfecte opvolger van Advocaat. Toch zal Gouweleeuw wat bedenkingen hebben gehad. De verdediger vertrok bij Heerenveen en dat kwam met name door de moeilijke relatie met Van Basten. Stewart heeft zichzelf de taak gegeven om dit op te lossen. Komende zomer staat er een gesprek gepland tussen Gouweleeuw en de nieuwe coach. ‘Dat heeft Earnest goed geregeld. Dan kunnen we er een streep onder zetten,’ aldus Gouweleeuw in gesprek met RTV Noord-Holland. Bron foto: Soccernews.nl

5 Comments

 1. De echte supporter

  6 mei 2014 at 20:15

  Dat is een prima actie van steward. Van basten en gouwenleeuw kunnen het dan als volwasse mensen oplossen.

 2. woonwagenpower

  7 mei 2014 at 07:07

  Mag ook gezegd worden dat het van Stewart een goed initiatief is.
  Jeffrey en Marco zullen er gerust op een volwassen manier uitkomen.
  Waarschijnlijk zal bij Marco van Basten iedereen in de selectie voor volgend seizoen, op de eerste trainingsdag op nul beginnen. Er zijn straks natuurlijk vertrekkende spelers, maar er zullen gelukkig ook spelers komen. Marco zei voor zijn aanvang bij Heerenveen(in mijn eigen woorden) dat iedere speler op nul begint en dat iedere speler zijn basis plaats moet verdienen. Dat vind ik een hele gezonde uitgangspositie en ga er vanuit dat Marco dat ook hanteert bij AZ. Daarbij schroomt Marco van Basten gelukkig niet om spelers er naast te zetten, bijvoorbeeld Zyech, die de laatste weken ook niet zeker is van een basis plaats, dat getuigt van grote klasse. Marco heeft lef, moed en blijft goed zichzelf wat ook weer mijn waardering oplevert .
  Marco mag versterkingen halen, en zal waarschijnlijk met de bezem door de huidige selectie gaan als het nodig mocht zijn.

  • woonwagenpower

   7 mei 2014 at 07:11

   Natuurlijk zullen er spelers teleurgesteld zijn in de keuzes van Marco van Basten, maar er zullen ook spelers zijn die blij zijn met zijn manier van werken. Marco staat boven de groep en kan niet een allemansvriend zijn, dat brengt zijn functie met zich mee. Marco wat mij betreft zetten we alle lichten op groen voor je.

   • oma

    7 mei 2014 at 08:42

    hij heeft mijn zegen voor 1000 procent.
    laat hem maar lekker aan de slag gaan naar zijn visie.
    maar ik verwacht na de winterstop een heel wat beter az dan er nu loopt,geef hem de kans tot die tijd.
    oma ziet het licht weer.

 3. Jay

  7 mei 2014 at 08:43

  Van Basten laat een winnend team staan, maar als er dingen fout gaan is hij niet bang om in te grijpen. Dat is iets wat we onder Verbeek en Advocaat gemist hebben. Ik heb wel vertrouwen in hem. Nu hopen dat er nog wat goede spelers bijkomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *