Advocaat overweegt Gerbrands en Stewart op te stellen

By
Updated: mei 6, 2014

Advocaat en zijn AZ spelen morgen het eerste play-off duel tegen Heerenveen. Voglens AZ-volger Youri van den Busken heeft de coach moeite om een volwaardig elftal op te stellen. Poulsen, Johannsson, Avdic en Beerens ontbreken morgen. ‘Het succes van dit seizoen gaat ons nu opbreken,’ aldus Advocaat tegenover de pers. Als grap overweegt Advocaat om Gerbrands (vanwege zijn lengte) en Stewart (snelheid) in de spits te zetten.

Wel goed nieuws voor Overtoom. Die behoort voor het eerst dit jaar weer eens tot  de wedstrijdselectie.

9 Comments

 1. Jeroen

  6 mei 2014 at 14:27

  Ben benieuwd met welk elftal Advocaat morgen gaat spelen. Waarschijnlijk zal Gudmundsson in de spits staan, en Haye op links?

  • Mike

   6 mei 2014 at 16:00

   Ik denk ook dat Gudmundsson in de spits staat en Haye op links. Geluk geen Avdic! Maar wel raar dat Advocaat, Babalj niet op de bank zet dat is onze enigste aanvaller met Gyasi.

 2. Geert

  6 mei 2014 at 14:33

  Welk succes precies? Ik denk dat Advocaat in het gehele seizoen meer had moeten rouleren met zijn spelers. Overtoom, Henriksen, Haye, Van Overeem, Lewis, Avdic (+ eventueel Babalj) hadden best meer kunnen spelen afgelopen jaar. Dan waren de bepalende spelers nu ook minder moe geweest. Er wordt altijd gesproken over we een smalle selectie hebben. Volgens mij valt dit reuze mee, alleen wordt slechts een smal gedeelte van de totale selectie gebruikt. Dit is Advocaat aan te rekenen.

  • Mozes

   6 mei 2014 at 14:42

   Overtoom had een kans verdiend aangezien hij technisch nog altijd beter is dan ELM. Henriksen is beter dan Nemanja “Tikje Breed” Gudelj. Avdic en Babelj zijn echt veel te slecht om op te stellen. Kan je beter eigen jeugd zoals Doodeman opstellen.

   Haye en Van Overeem hadden kunnen spelen. Voor hun geld hetzelfde als Overtoom…veel slechter dan Viktor Elm zijn er niet.

   Lewis heb ik nooit 90 min zien spelen kan moeilijk over hem oordelen. Is te lang geblesseerd geweest. Verhuur die jongen zou ik zeggen voordat je hem definitief weg doet. Messaoud heeft dit seizoen toch ook het ongelijk bewezen van AZ.

  • oma

   6 mei 2014 at 17:34

   je haal de worden uit mijn mond.

 3. Mozes

  6 mei 2014 at 14:37

  Cijfers liegen niet.

  Seizoen 2013-2014: Gertjan Verbeek haalde 54% van het aantal mogelijke punten. Opvolgers Martin Haar en Dick Advocaat haalden 37%.

  Advocaat is niet de succes gebleken die AZ nodig had.

 4. Michiel

  6 mei 2014 at 16:30

  Mozes> Je vergeet even dat we met Advocaat in de kwartfinales Europa League zijn gekomen.

 5. Jay

  6 mei 2014 at 16:41

  Dat had met Verbeek waarschijnlijk ook wel gelukt, Michiel. We hebben het daarbij gewoon onwijs getroffen met de loting. Het spel en de hoeveelheid behaalde punten is onder Advocaat helaas niet beter geworden, ondanks een hoopvolle start.

 6. NHN

  7 mei 2014 at 15:21

  “Het succes van dit seizoen” Huh? Welk succes?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *