‘Eenhoorn en Krajicek in beel bij AZ als opvolger Gerbrands’

By
Updated: mei 5, 2014

AZ blijft het in de andere sporten zoeken. De Alkmaarders ziet in voormalig tophonkballer Robert Eenhoorn de ideale opvolger van oud-volleyballer Toon Gerbrands.

Het Algemeen Dagblad maakt zondagavond melding van de belangstelling voor Eenhoorn, die in Alkmaar de nieuwe algemeen directeur moet worden. De Rotterdammer wordt gezien als een van de beste Nederlandse honkballers van de afgelopen jaren. Na zijn spelerscarrière werkte hij als bondscoach.

Gerbrands, die na dit seizoen naar PSV vertrekt, is bij AZ niet de enige die uit een andere sport komt. Volleyballer Joop Alberda, tennisser John van Lottum, hockeycoach Joost Bellaart en voormalig hockeyer Teun de Nooijer werken ook voor de eredivisionist uit Alkmaar.

De 46-jarige Eenhoorn is momenteel actief als technisch directeur van de honkbalbond. Onlangs lichtte hij in een panel de jeugdopleiding van AZ door, eerder was hij ambassadeur van Feyenoord. Van die club is Eenhoorn ook supporter.

Overigens zou ook oud-toptennisser Richard Krajicek bij AZ in beeld zijn. Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. Joost

  5 mei 2014 at 09:26

  Eenhoorn gelijk doen. Veel ervaring en komt kundig over. Krajicek lijkt me op dit moment nog iets te licht voor deze functie en komt bij mij minder over als echter winnaar.

 2. Zaanstreek

  5 mei 2014 at 09:44

  Krajicek geen winnaar? Volgens mij heeft hij iets gewonnen waar alle andere nederlandse tennisers alleen maar van dromen 😉 😛

  • joost

   5 mei 2014 at 16:52

   ik zeg niet dat zijn prestaties niet goed zijn, hij komt bij mij niet als een winnaar over

 3. oldfan

  5 mei 2014 at 10:02

  Krajicek komt op mij over als een nette keurige in het maatpak gehesen man. Hij blinkt uit in het organiseren van het ABN tournooi. Dat kan hij dus bijzonder goed. Of hij de aangewezen man is op deze plek waag ik te betwijfelen want daarvoor is hij mijns inziens te keurig. Als ik die kop van Eenhoorn al zie bekruipt mij het gevoel dat ie je wil opvreten. Hij heeft al regelmatig zijn sporen verdiend. Geen persoon waar je makkelijk voorbij komt.Richard zou een goeie pr man zijn kan makkelijk praten.

 4. NHN

  5 mei 2014 at 12:31

  Als ik uit de in dit stuk genoemde gasten moest kiezen, zou ik ook Eenhoorn nemen.
  Alsjeblieft geen hockey-kakker. Ik heb helemaal niets tegen die sport. Is ook gewoon een teamsport waar je moet knokken voor de punten.
  Maar AZ is me een beetje te netjes, dan maar liever zo’n Eenhoorn die idd, al wat sporen verdiend heeft.
  Alleen…tsja Feyenoord supporter?? hmmmmm. Nou als hij de supporterssfeer uit de kuip ook hier kan brengen, dan meteen doen.

 5. gerard

  5 mei 2014 at 13:45

  Waarom niet Adriaanse algemeen directeur maken; de man is welbespraakt, ligt goed bij de sponsors, weet als geen ander wat de voetballerij inhoudt , is ambiteus, heeft een AZ hart, en ziet een bestuurlijke functie na al die jaren op het veld wel zitten.
  Utrecht wil hem als adviseur maar Co’s hart ligt gewoon bij AZ en weet heus wel onderscheidt te maken met de functie van Stewart als technisch directeur.
  Ga me niet vertellen dat Eenhoon of Krajicek meer in hun mars hebben.

  • Wesley

   5 mei 2014 at 19:38

   Mooi gezegd, je heb helemaal gelijk!

 6. joost

  5 mei 2014 at 16:54

  ik dacht eigenlijk ook dat Co zou worden….

 7. justin din

  6 mei 2014 at 13:35

  ik heb een paar video’s gezien van Eenhoorn. Ik vind het een enorme aanwinst als hij zou komen. Hij is iemand die de topsport mentaliteit heel hoog heeft zitten iets wat is bij az mis. Ook zegt hij gewoon wat hij vind.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *